Loading...

Κατηγορίες

Κυριακή 27 Μάι 2012

 

 

«Η Πάτρα δεν αντέχει άλλο πόνο και άλλα δάκρυα, η κοινωνία μας δεν μπορεί να διχάζεται και η δράση των άκρων, σε όποια πλευρά και αν ανήκουν, είναι απολύτως καταδικαστέα» τόνισε ο βουλευτής Αχαΐας της Ν.Δ. Νίκος Νικολόπουλος σε δηλώσεις του, με αφορμή τα θλιβερά επεισόδια στην Πάτρα.

 

Ο κ. Νικολόπουλος υπογράμμισε εξάλλου: «Η στυγερή και άνανδρη δολοφονία του Θανάση Λαζανά μας συγκλόνισε όλους. Όσοι όμως επιζητούμε να επιστρέψει ο νόμος στις πόλεις μας και να σταματήσει η Ελλάδα να αποτελεί ξέφραγο αμπέλι, ανεξέλεγκτης εισόδου και παραμονής παράνομων μεταναστών, επιδιώκουμε η πολιτεία αλλά και οι τοπικοί φορείς να αναλάβουν τις ευθύνες τους, ώστε να μην μετατραπεί η κοινωνία μας σε ζούγκλα.

 

Ακραία στοιχεία, που υποστηρίζουν ότι ανήκουν είτε στη Χρυσή Αυγή είτε στον χώρο των αντιεξουσιαστών, προσπάθησαν για άλλη μία φορά να εκμεταλλευτούν την ανασφάλεια και τον φόβο των πολιτών και να προκαλέσουν αναστάτωση στην κοινωνία. Όμως, οι εικόνες της υποκινούμενης βίας, του χάους και της τρομοκρατίας δεν αρμόζουν σε μία πόλη με δημοκρατική παράδοση και σε ένα ευνομούμενο κράτος. Αποτελούν ντροπή!

 

Η λύση δεν βρίσκεται στα άκρα!

 

Η επικράτηση των νόμων και της τάξης είναι συστατικό της δημοκρατίας. Αντίθετα, η ασυδοσία είναι συστατικό ανελευθερίας και δίνει το δικαίωμα σε ετερόκλητα ακραία στοιχεία να δρουν, δήθεν υπέρ των Ελλήνων ή των μεταναστών, φοβίζοντας και τρομοκρατώντας ακόμα περισσότερο την ήδη φοβισμένη κοινωνία.

 

Η κοινωνία όμως πρέπει να ανακτήσει την ψυχραιμία της. Να δώσει την απάντησή της σε εκείνους που επιδιώκουν να παραμείνει η Ελλάδα ξέφραγο αμπέλι και «μαγνήτης» λαθρομεταναστών, αδιαφορώντας για την ποιότητα ζωής και την ασφάλεια των Ελλήνων πολιτών αλλά και των νομίμων μεταναστών, και εν τέλει για την ίδια την ασφάλεια της χώρας.

 

Οι διαχρονικές ευθύνες του πολιτικού κόσμου είναι ήδη καταγεγραμμένες, γνωστές και αποδεκτές. Ο στόχος μας στη Νέα Δημοκρατία είναι να κάνουμε μια νέα αρχή και να καθαρίσουμε επιτέλους το τοπίο.

 

Απαιτείται ένα συνολικό σχέδιο. Προσωπικά, φωνάζω εδώ και χρόνια πως η Πάτρα ως ένα από τα θεωρούμενα σημεία διαφυγής των αλλοδαπών προς της Ευρώπη, έχει μετατραπεί σε «σκουπιδοτενεκέ» ψυχών και ονείρων.

 

Οι προθέσεις μας είναι ξεκάθαρες και ουσιαστικά στηρίζονται σε δύο πυλώνες:

Από την μία, δημιουργούμε ισχυρά και καλά εξοπλισμένα σώματα ασφαλείας (Αστυνομία, Λιμενικό) ώστε να ενισχυθεί η φύλαξη των συνόρων, αλλά και οι πολίτες σε κάθε γειτονιά να αισθάνονται και πάλι πως μπορούν να ανοίξουν τα παράθυρά τους χωρίς φόβο. Και από την άλλη, ακυρώνουμε αμέσως το νόμο Ραγκούση για την ιθαγένεια, ξεκινάμε επιχείρηση καταγραφής όλων των μεταναστών και επαναπροωθούμε όσους δεν έχουν το δικαίωμα να παραμείνουν στην χώρα.

 

Οι Ελληνίδες και οι Έλληνες έχουν απόλυτο δικαίωμα να μπορούν να κυκλοφορούν ελεύθερα και με ασφάλεια στις πόλεις και στις γειτονιές τους. Και οι νόμιμοι μετανάστες, όπως και κάθε κατατρεγμένος αυτού του κόσμου που θέλει να ζήσει μαζί μας, πρέπει να γνωρίζουν πως βρίσκονται σε μια φιλόξενη χώρα, απολαμβάνοντας τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις που έχουν όλοι οι πολίτες».

 

Και ο κ. Νικολόπουλος κατέληξε: «Όλοι μαζί, πολίτες και πολιτικοί, πρέπει να σταθούμε απέναντι στις ψηλαφητές πλέον ακροαριστερές και ακροδεξιές τάσεις, που κάνουν επίδειξη φασιστικής ισχύος. Και να απαιτήσουμε τη δημιουργία μίας χώρας στην οποία ο νόμος και η τάξη θα συμβαδίζουν με το ανθρώπινο δικαίωμα του κάθε πολίτη, είτε Έλληνα, είτε αλλοδαπού».

 

 
© Copyright 2011 - 2021 Στύξ - Ανεξάρτητη Πολιτισμική και Πολιτική Εφημερίδα της Βόρειας Πελοποννήσου