Γίναμε Κασσάνδρες. Όντως τελικά, το νομοσχέδιο για την υποχρεωτική συνεπιμέλεια, ήταν μόνο η αρχή μιας στρατηγικά σχεδιασμένης πολιτικής από την πλευρά της κυβέρνησης, ώστε να εδραιωθεί μέσω της νομοθέτησης, μια μισογύνικη κουλτούρα και να τονωθεί η πατριαρχία με ό,τι σκοτεινό την περιβάλλει, πηγαίνοντας τη χώρα δεκαετίες πίσω σε σχέση με τα δικαιώματα των γυναικών και τη δυνατότητα να ορίζουν το σώμα τους. Αμέσως μετά ήρθε η αλλαγή του ποινικού κώδικα με την πρόθεση αφαίρεσης της επίμαχης φράσης  της «απουσίας συναίνεσης» στον ορισμό του βιασμού, για την οποία μόχθησαν οι γυναικείες οργανώσεις ώσπου να συμπεριληφθεί. Και τώρα έχουμε μπροστά μας ένα «συνέδριο γονιμότητας» με άρωμα πατρίδας, θρησκείας, οικογένειας. Η νέα ακροδεξιά είναι εδώ.

Το ανατριχιαστικό σποτ της Πρωτοβουλίας για το Δημογραφικό  «ΜΠΡΟΣΤΑ για την οικογένεια» ενόψει του 1ο Πανελλήνιου Συνέδριου Γονιμότητας και Αναπαραγωγικής Αυτονομίας: Όρια και Επιλογές, που θα γίνει 2-4 Ιουλίου 2021 στα Ιωάννινα, είναι δηλωτικό του τι περιμένει τις γυναίκες αυτής της χώρας, αν δεν αντιδράσουν άμεσα. Πιο ανατριχιαστικό δε και από το ίδιο το συνέδριο, στο οποίο έχουν προσκληθεί να μιλήσουν μεταξύ άλλων, πλήθος μητροπολιτών και αρχιεπισκόπων, είναι η υπογραφή της ίδιας της Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Κατερίνας Σακκελαροπούλου, υπό την αιγίδα της οποίας τελεί το συνέδριο.

 

Έχει μάλιστα την υποστήριξη της ΓΓ Ισότητας Φύλων και Οικογενειακής Πολιτικής, Υπουργείων, Περιφερειών και του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου. Διοργανώνεται από Ιατρικές σχολές -και κέντρα για εξωσωματικές γονιμοποιήσεις, που έχουν κάθε συμφέρον να διοργανώσουν ένα τέτοιου είδους συνέδριο. Χορηγός επικοινωνίας: Η δημόσια ραδιοτηλεόραση.

Έκλεισες τα 40. Δεν έχεις παιδί. Ξόφλησες και μας πήρες στον λαιμό σου.

Από το σποτ του συνεδρίου, που βρίθει αυθαιρεσιών και αρνητικών στερεοτύπων,  μαθαίνουμε πως οι γυναίκες δεν ευθύνονται μόνο για το προπατορικό αμάρτημα, αλλά και για την υπογεννητικότητα στη χώρα μας. Έφεραν τη χώρα σε αυτό το επικίνδυνο σταυροδρόμι, όχι από δόλο όμως, αλλά από άγνοια.  Ρίχτηκαν με τα μούτρα στην εκπαίδευση και την καριέρα τους, αναβάλλοντας το σημαντικότερο πράγμα, αυτό για το οποίο προορίζονται, την μητρότητα. Και ξαφνικά... ξύπνησαν μπροστά από μία τούρτα γενεθλίων με τα κεράκια να δείχνουν το τρομακτικό νούμερο 41.

Μπροστά από αυτήν την «εφιαλτική» τούρτα στέκεται η γυναίκα του σποτ, η οποία ακούει την φωνή της αλήθειας να λέει:

«Και ξαφνικά, έρχεται η μέρα που κλείνεις τα πολλά. Κι έτσι απλά, αρχίζει ο απολογισμός. Όχι γι’αυτά που έκανες, αλλά γι’αυτά που θα έπρεπε να έχεις κάνει. «Άντε τι κάθεσαι; Πότε θα παντρευτείς; Πότε θα γίνεις μάνα;» Πέρασες στο πανεπιστήμιο. Έπιασες μια καλή δουλειά. Γνώρισες τον άνδρα των ονείρων σου. Και ξαφνικά μαθαίνεις, ότι αυτό το 4 στον διψήφιο αριθμό της ηλικίας σου, δεν σου επιτρέπει να γίνεις μητέρα»

«Τι έχω κάνει λάθος;» ρωτάει τρομαγμένη η πρωταγωνίστρια; «Τίποτα δεν έχεις κάνει λάθος. Απλά δεν γνώριζες» απαντά η φωνή.

Αυτές τις φωνές που επαγρυπνούν για το καλό της πατρίδας της θρησκείας και της οικογένειας, θα ακούσουμε στο συνέδριο. Ανάμεσα σε αυτές τις φωνές που θα ενημερώσουν (συνετίσουν) τις γυναίκες που τόλμησαν να επιλέξουν αν θα κάνουν παιδί, πότε και πόσα, είναι η φωνή του Μάκη Βορίδη, δύο αρχιεπισκόπων και κάμποσων μητροπολιτών. Δίπλα τους γυναικολόγοι, μαιευτήρες. Στην οργανωτική επιτροπή μετρήσαμε 13 άνδρες και 8 γυναίκες. Στην επιστημονική επιτροπή μετρήσαμε 50 άνδρες και 12 γυναίκες. Πάμε και στο περιεχόμενο.

Στο κείμενο παρουσίασης διαβάζουμε: «Θα αναδειχθεί στις επιστημονικές διαλέξεις και συζητήσεις, η ανάγκη της επαγρύπνησης από την νεότητα, ακόμα και τη εφηβεία, για την προάσπιση της γονιμότητάς τους με τον σωστό οικογενειακό προγραμματισμό και με την επαναφορά του προτύπου δημιουργίας «πυρηνικής» οικογένειας ενωρίς, παράλληλα με την υλοποίηση των επαγγελματικών προσδοκιών, με την κατάκτηση της επιστημονικής καταξίωσης και αναγνώρισης, με τις δυσκολίες της ζωής, οικονομικές και κοινωνικές, και με τις ιδιαιτερότητες του κάθε ελεύθερου ανθρώπου που τον διαμορφώνουν ως ξεχωριστό μαχητή στην κοινωνία μας, όχι όμως μόνο του και απογοητευμένο φυγά για τις επιλογές του, ειδικά όταν είναι πια πολύ αργά».

Σταχυολογούμε κι άλλους ανατριχιαστικούς τίτλους ομιλιών:

 
 

 

«Προετοιμάζοντας το ‘'ενημερωμένο'' μέλλον: Στρατηγικός Σχεδιασμός αναφορικά με την ατομική, κοινωνική και επαγγελματική μας ευθύνη. Που βρισκόμαστε σήμερα και ποιο είναι το επόμενο βήμα»

«Πρόληψη στην Εφηβεία και οικογενειακός προγραμματισμός»

«Οι προβληματισμοί και η συμμετοχή του άνδρα στη λήψη απόφασης για δημιουργία οικογένειας»

«Ανθρώπινη ζωή- Δημιουργία- Ευλογία: Η θέση της εκκλησίας στη Διαμόρφωση Αντιλήψεων περί Γονιμότητας και Αναπαραγωγικής Υγείας»

«Ανθρώπινη αξία- Οικογένεια-Κοινωνία: Η αξία της οικογένειας ως προορισμός και ολοκλήρωσης της ανθρώπινης φύσης»

«Οι θέσεις της εκκλησίας σε θέματα Γονιμότητας, και Ιατρικής Υποβοήθησης στην Ανθρώπινη Αναπαραγωγή»

«Ορθόδοξη Ανθρωπολογία και Γονιμότητα»

«Σχέση Δικαίου και ηθικής στο πεδίο βιοϊατρικών εξελίξεων»

«Ο ρόλος των ΜΜΕ και του διαδικτύου στην Διαμόρφωση Αντιλήψεων: Δημιουργώντας μια νέα ενημερωμένη εποχή και ενδυναμώνοντας τον γενικό πληθυσμό προωθώντας την γνώση»

«Ο ρόλος των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων στην Ανάπτυξη Στρατηγικού Σχεδιασμού προαγωγής της Εκπαίδευσης και επιμόρφωσης για την αξία της Αναπαραγωγικής υγείας και ένταξη σε πρόγραμμα δευτεροβάθμιας και τριτοβάθμιας εκπαίδευσης»

Όταν η ΠτΔ ήταν με την σωστή πλευρά στο θέμα του δημογραφικού

Η κ. Σακελλαροπούλου μιλώντας σε εκδήλωση τράπεζας είχε κάνει την παρακάτω δήλωση: «Είναι αναγκαίο να δούμε το θέμα της ενσωμάτωσης των μεταναστών, ιδιαίτερα αυτών που προσπαθούν να ενταχθούν στην ελληνική κοινωνία. Η ομαλή ένταξή τους δεν συμβάλλει μόνο στην οικονομική ανάπτυξη, αλλά βοηθά και στην τόσο αναγκαία ανανέωση του πληθυσμιακού δυναμικού της χώρας μας».

Η θέση της αυτή - αυτονόητη για κάθε προοδευτικό πολίτη - έχει εκφραστεί επίσης από τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα που είχε δηλώσει πως  «Η ενσωμάτωση ανθρώπων που έρχονται από άλλες χώρες εδώ δεν αποτελεί απειλή, αλλά αποτελεί πλούτο».

Επικαλούμενος μάλιστα στοιχεία του Population Europe του Ινστιτούτου Max Planck, ανέπτυξε τα επιχειρήματά του, υποστηρίζοντας πως «χώρες οι οποίες παρά την πρόσφατη άνοδο της ακροδεξιάς σε ορισμένες περιπτώσεις έχουν πολιτικές ένταξης και ενσωμάτωσης στην Ευρώπη και πιο συγκεκριμένα πολιτογράφησης μεταναστών -είτε για διαμένοντες για μεγάλο διάστημα μόνιμα στη χώρα είτε πολύ περισσότερο για μετανάστες δεύτερης και τρίτης γενιάς- αναμένεται τα επόμενα χρόνια να δουν ανατροπή των δυσοίωνων προβλέψεων για το δημογραφικό, δηλαδή να δουν αύξηση στον πληθυσμό τους. Τέτοιες χώρες είναι η Γερμανία, η Γαλλία, η Ισπανία, η Σουηδία, το Βέλγιο. Εκτιμάται ότι θα αυξήσουν τον πληθυσμό τους σημαντικά έως το 2050, κατά κύριο λόγο εξαιτίας της μεταναστευτικής τους πολιτικής».

Η κ. Σακκελαροπούλου, είχε δεχτεί σκληρή κριτική για αυτή της τη θέση από ακροδεξιά ΜΜΕ. Σήμερα, δεν βάζει την υπογραφή της σε ένα συνέδριο με το συγκεκριμένο περιεχόμενο, που θα ξεδίπλωνε τρόπους ώστε να συμβάλλουν οι πρόσφυγες στην λύση του δημογραφικού. Δεν κάνει λόγο για τα κοινωνικοπολιτικά αίτια της υπογεννητικότητας, ούτε για το εργασιακό νομοσχέδιο που θα αποθαρρύνει ακόμα και ζευγάρια που θέλουν να κάνουν παιδιά να προχωρήσουν. Αντίθετα, νομιμοποιεί με την υπογραφή της τα ακροδεξιά σχέδια κυβέρνησης και εκκλησίας και στέκεται μοιραία απέναντι στις γυναίκες ολόκληρης της χώρας, που δικαίως προβλέπουν ως άλλες Κασσάνδρες, πως το νομοσχέδιο για τον περιορισμό των εκτρώσεων, μπορεί να είναι ήδη στον δρόμο.

Το μόνο θετικό στην όλη υπόθεση, είναι πως το φεμινιστικό κίνημα στην Ελλάδα δεν είναι σε ύπνωση και σίγουρα, θα πράξει τα δέοντα.
πηγη: https://tvxs.gr