Την άμεση λήψη μέτρων για την οικονομική στήριξη και φαρμακευτική κάλυψη των επαγγελματιών μουσικών ζήτησε ο βουλευτής της ΝΔ, Άγγελος Τσιγκρής καταθέτοντας μάλιστα και ερώτηση -με θέμα: «Λήψη μέτρων οικονομικής στήριξης των επαγγελματιών μουσικών»- στον υπουργό Οικονομικών. Έτσι, ο βουλευτής της συμπολίτευσης έθιξε το ζήτημα της «καθολικής φτωχοποίησης» του κλάδου.

Ο κ. Τσιγκρής επεσήμανε πως η αποχή των επαγγελματιών μουσικών από την εργασία τους καθ΄όλη τη διάρκεια της πανδημίας έχει προκαλέσει «σοβαρά οικονομικά προβλήματα» στον κλάδο. Επικαλείται τον πρόεδρο «Σωματείου Επαγγελματιών Μουσικών Δυτικής Ελλάδας», ο οποίος κάνει λόγο για καθολική φτωχοποίηση», και υπενθυμίζει ότι δύο στους τρεις επαγγελματίες μουσικούς δεν έλαβαν ούτε το επίδομα αναστολής εργασίας ύψους 534 ευρώ.

«Από την άλλη μεριά, οι επαγγελματίες μουσικοί δεν έλαβαν ούτε το επίδομα ειδικού σκοπού του Μαρτίου, γεγονός που εξάντλησε τις οικονομικές τους αντοχές» σημειώνει και ζητά να ληφθεί υπόψη ότι οι μουσικοί «στερούνται και φαρμακευτικής περίθαλψης».

Ως εκ τούτου, ο κ. Τσιγκρής ρώτησε Χρ. Σταϊκούρα ποια μέτρα προτίθεται να πάρει για τηστήριξη και φαρμακευτική κάλυψη των επαγγελματιών, αλλά και πότε αναμένεται να παρθούν τα μέτρα.

πηγη: https://tvxs.gr