Loading...

Κατηγορίες

Παρασκευή 27 Νοέ 2020
Lockdown / Βαρύ κοινωνικό κλίμα για την κυβέρνηση
Κλίκ για μεγέθυνση

 

 

Σε νέα ομολογία αποτυχίας στη διαχείριση της πανδημίας προχώρησε η κυβέρνηση, καθώς ο Στέλιος Πέτσας ανακοίνωσε και τυπικά την «επιβεβλημένη απόφαση προς το παρόν» που αφορά την «παράταση των υφιστάμενων περιοριστικών μέτρων μέχρι και τη Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου». Σ’ αυτό το φόντο, έντονος προβληματισμός έχει κυριεύσει τους ένοικους του Μαξίμου για την κοινωνική δυσαρέσκεια που εκπέμπουν τα ποιοτικά δημοσκοπικά ευρήματα έναντι των ενεργειών ή παραλείψεων της κυβέρνησης.

 

Στο μικροσκόπιο του κυβερνητικού επιτελείου έχουν τεθεί οι δείκτες που αποτυπώνουν ότι η μεγάλη πλειονότητα των πολιτών θεωρούν ως βασικές αιτίες της διασποράς τον συνωστισμό στις αστικές συγκοινωνίες (77%), τις ελλείψεις στο ΕΣΥ (72%) και στον τρόπο επανεκκίνησης του τουρισμού (70%). Επιπλέον, δεν μένει ασχολίαστο στους κυβερνητικούς κύκλους το αρνητικό πρόσημο το οποίο τοποθετούν οι περισσότεροι ερωτηθέντες στη συνολική διαχείριση του δεύτερου κύματος, σε συνδυασμό με την αυτονόητη παραδοχή «ότι το κλίμα κοινωνικής αποδοχής ή ανοχής που αναδείχτηκε την περασμένη άνοιξη έχει αναστραφεί».

Επικοινωνιακή διαχείριση

Υπό αυτό το πρίσμα ενεργοποιούνται εσπευσμένα τα επικοινωνιακά εργαλεία της κυβέρνησης. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα επιχειρήσει να διασκεδάσει τις εντυπώσεις μέσω της μετάβασής του αύριο στη Θεσσαλονίκη. Στο πρωθυπουργικό πρόγραμμα περιλαμβάνονται ετεροχρονισμένες επισκέψεις στα δοκιμαζόμενα νοσοκομεία της πόλης, στον απόηχο της αναφοράς - υπενθύμισης του Αλέξη Τσίπρα στη Βουλή ότι ο Κ. Μητσοτάκης έχει να πάει σε δημόσιο νοσοκομείο από τον Μάρτιο.

 

Στους άμεσους επικοινωνιακούς σχεδιασμούς είναι και η μετάδοση, στις αρχές της εβδομάδας, του τηλεοπτικού μηνύματος του πρωθυπουργού, ωστόσο η τελική απόφαση θα εξαρτηθεί «από τα επιδημιολογικά δεδομένα και τις παρατηρήσεις των ειδικών», όπως είπε χθες ο Στέλιος Πέτσας. Η κυβέρνηση -σύμφωνα με αρμόδιες πηγές- επιθυμεί το διάγγελμα του Κ. Μητσοτάκη να συμπέσει με την πτωτική πορεία των κρουσμάτων ώστε να αναγγείλει τον «οδικό χάρτη» σταδιακής εξόδου από το τούνελ της υγειονομικής κρίσης! Δεν πέρασε απαρατήρητο ότι τα κακά μαντάτα για την πραγματική οικονομία ανακοίνωσε χθες ο Στέλιος Πέτσας -είχε συζητηθεί ζωηρά και το ενδεχόμενο το άχαρο καθήκον να αναλάβει απόψε ο Ν. Χαρδαλιάς- ώστε να μην επιβαρυνθεί η πρωθυπουργική εικόνα από άλλη μία πολιτική ήττα.

Παράλληλα, το κέντρο βάρους της επικοινωνιακής τακτικής θα εστιάσει στο εμβόλιο. «Ο στόχος, παραμένει ένας: οι  Έλληνες να συναντηθούμε με το εμβόλιο όρθιοι και υγιείς και από την άνοιξη του 2021, με το καλό, να ανοίξει και πάλι μια νέα εποχή για τη χώρα μας» έσπευσε να επισημάνει ο Στέλιος Πέτσας.

O κυβερνητικός εκπρόσωπος ωστόσο δεν απέκλεισε την προοπτική του ανοιγοκλεισίματος (ακορντεόν) της οικονομίας μέχρι την άνοιξη, λέγοντας ότι «θα κάνουμε αυτό που θα χρειαστεί. Μην προτρέχουμε».

Τέλος, ενόψει της γιορτής του Αγίου Ανδρέα στην Πάτρα επέστησε την προσοχή «όλων των πολιτών για αυστηρή τήρηση των μέτρων προκειμένου να αποφευχθούν μαζικοί εορτασμοί που θα είχαν δραματικές συνέπειες» στη σκιά των εικόνων με τους στοιβαγμένους πιστούς έξω από τον Ι.Ν. Αγίου Δημητρίου της Θεσσαλονίκης πριν από έναν μήνα...
ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ
πηγη:https://www.avgi.gr

 
© Copyright 2011 - 2023 Στύξ - Ανεξάρτητη Πολιτισμική και Πολιτική Εφημερίδα της Βόρειας Πελοποννήσου