Loading...

Κατηγορίες

Τρίτη 12 Φεβ 2013
Καταστρατήγηση της δημοκρατικής νομιμότητας
Κλίκ για μεγέθυνση

Η περίοδος που βιώνουμε όλο και περισσότερο χαρακτηρίζετε από συνειδητή και στοχευμένη από την κυβέρνηση καταστρατήγηση της δημοκρατικής νομιμότητας.

Η αρχή έγινε με τις αντικοινοβουλευτικές διαδικασίες ψήφισης των πολιτικών του εξανδραποδισμού της κοινωνίας, της οικονομικής εξαθλίωσης της χώρας και των εργαζομένων, του ξεπουλήματος του δημόσιου πλούτου και της εκχώρησης κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας, με τα αμφισβητούμενης, συνταγματικής νομιμότητας προεδρικά διατάγματα και με τις συνοπτικές κοινοβουλευτικές διαδικασίες.

Συνεχίστηκε, με τη δήθεν χιουμοριστική απειλή του κυβερνητικού ετέρου κ. Βενιζέλου για πραξικόπημα, αν κερδίσει η αξιωματική αντιπολίτευση τις εκλογές.

Υιοθετήθηκε η πολιτική ατζέντα της νεοναζιστικής συμμορίας της Χρυσής Αυγής στο μεταναστευτικό και στην αντιμετώπιση των μειονοτήτων.

Απαγορεύτηκαν οι διεκδικήσεις των εργαζομένων, για την προάσπιση των μισθών και της επιβίωσής τους. Διαστρεβλώθηκαν και κατασυκοφαντήθηκαν οι κινητοποιήσεις σαν συντεχνιακές και τέλος επιστρατεύτηκαν οι κλάδοι που ανθίστανται στην τρομοκρατία και συνεχίζουν τον αγώνα τους, ενάντια στις καταστροφικές οικονομικές πολιτικές.

Στοχοποιείται με διχαστική εμφυλιοπολεμική υστερία η αξιωματική αντιπολίτευση, με πλήρη αδιαφορία της τρικομματικής κυβέρνησης, για τις συνέπειες ενός εθνικού διχασμού. Ίσως να επιδιώκεται κιόλας, σαν η μοναδική δυνατότητα συνέχισης της αδιέξοδης αντικοινωνικής πολιτικής. Κατασκευάζουν video που παραποιούν συνειδητά δηλώσεις στελεχών της αξιωματικής αντιπολίτευσης και ζητούν την παρέμβαση του εισαγγελέα με αντικείμενο τα χαλκευμένα, παραχαραγμένα κατασκευάσματα τους.

Στερούν τα δικονομικά δικαιώματα και το τεκμήριο της αθωότητας από τους πολίτες, δίνοντας αυθαίρετα το δικαίωμα στην αστυνομία να υποκαθιστά την δικαιοσύνη. Επαίρονται δε για την κακοποίηση κρατουμένων, αδιαφορώντας για την διεθνή κατακραυγή και το ρεζιλίκι της χώρας.

Είναι φανερό ότι, ο αντιδημοκρατικός κατήφορος της τρικομματικής κυβέρνησης των τοποτηρητών των τοκογλύφων δανειστών και της τρόικας του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, της Κεντρικής Ευρωπαϊκής τράπεζας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης δεν έχει όρια. Καταλύουν συστηματικά την δημοκρατική ομαλότητα, προκειμένου να περάσουν τις αντικοινωνικές και αντιλαϊκές πολιτικές τους. Μοναδική διέξοδος της ελληνικής κοινωνίας και των εργαζόμενων είναι η άμεση ανατροπή αυτής της κυβέρνησης. Η άμεση ανατροπή αυτής της πολιτικής, που θυσιάζει την κοινωνία στα συμφέροντα των τραπεζών και του χρηματοπιστωτικού κεφαλαίου.

Στην Δυτική Ελλάδα, τα ορατά αποτελέσματα αυτής της πολιτικής είναι, η δραματική υποβάθμιση της δημόσιας παιδείας με το σχέδιο «Αθηνά», η παραπομπή των οδικών αξόνων της Ολυμπίας και Ιόνιας οδού στις ελληνικές καλένδες, το σταμάτημα του τρένου στα σύνορα της περιφέρειας, η παραχώρηση του θαλάσσιου μετώπου της Πάτρας στην ιδιωτική κερδοσκοπία κ.λ.π. Δηλαδή, η οριστική ταφόπλακα κάθε ελπίδας ανάπτυξης, σήμερα και αύριο. Είναι ανάγκη, η περιοχή μας να γίνει μπροστάρης στον αγώνα αυτόν. Καλούμε όλους τους φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης, δημάρχους και περιφέρεια, να αρθούν στο ύψος των περιστάσεων και να μπουν επικεφαλής στον αγώνα για την ανατροπή αυτής της πολιτικής και την αντικατάστασή της με μια πολιτική, που να βάζει τις ανάγκες του λαού πάνω από τα συμφέροντα των κερδοσκόπων καπιταλιστών.

Γιάννης Λύχρος

Περιφερειακός Σύμβουλος

 

 

 

 

 

 
© Copyright 2011 - 2021 Στύξ - Ανεξάρτητη Πολιτισμική και Πολιτική Εφημερίδα της Βόρειας Πελοποννήσου