Loading...

Κατηγορίες

Παρασκευή 01 Φεβ 2013
ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΑΧΑΙΑ
Κλίκ για μεγέθυνση

 

Μεγαλειώδης συγκέντρωση στην κοπή της πίτας του συνδυασμού

Στην πλημυρισμένη από κόσμο αίθουσα εκδηλώσεων ¨τα πεύκα¨ στην Κάτω Αχαΐα την Τετάρτη 30 Ιανουαρίου η ¨ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ για τη Δυτική Αχαΐα¨ έκοψε την Πρωτοχρονιάτικη Πίτα της.

Τα στελέχη και οι φίλοι του συνδυασμού αγκάλιασαν την εκδήλωση και ανταποκρίθηκαν θερμά στην πρόσκληση του Θανάση Ραυτακόπουλου και της Δημοτικής του Ομάδας γεμίζοντας ασφυκτικά την αίθουσα.

Μετά την κοπή της πίτας από τον επικεφαλή Θανάση Ραυτακόπουλο και αφού ευχαρίστησε τους συνδημότες του για την πρωτοφανή προσέλευση έγινε απολογισμός της διετίας 2011-2012 για να ενημερωθούν οι Δημότες από πρώτο χέρι ποια είναι η πραγματική κατάσταση με αδιάσειστα στοιχεία και ντοκουμέντα.

Σε όλη τη διάρκεια της ομιλίας ο κόσμος παρακολουθούσε προσηλωμένος, δείγμα της δίψας του να μάθει τι πραγματικά συμβαίνει αφού έχει πλέον καταλάβει ότι η εικονική πραγματικότητα που του παρουσιάζει ο κος Παναγιωτόπουλος δεν έχει καμία σχέση με την αλήθεια.

Χαρακτηριστικά ο κος Ραυτακόπουλος αναφέρθηκε σε θέματα Διαφάνειας, στην φορομπηχτική πολιτική που ακολούθησε σύσσωμη η Δημοτική Αρχή του κου Παναγιωτόπουλου από τον πρώτο μήνα της θητείας τους με τις υπέρογκες αυξήσεις σε Δημοτικά Τέλη, ΤΑΠ, ύδρευση, κ.α. για να αυξήσει τα έσοδα του Δήμου και να τα σπαταλήσει σε απευθείας αναθέσεις, πρόχειρους διαγωνισμούς και ρουσφετολογικές προσλήψεις. Μεταξύ άλλων είπε: «…πληρώνουμε 100.000€ το χρόνο για ενοικιάσεις γεωτρήσεων. Για να πιεί νερό ποιος; Κανένας!!! Μόνο για να πλυθούμε όπως έχει πει επανειλημμένα ο Δήμαρχος. Ακόμα και στα Καρέικα που ήταν Πρόεδρος εδώ και είκοσι χρόνια ο σημερινός Δήμαρχος νοικιάζουμε γεώτρηση για να έχουν νερό τα σπίτια και περιμένετε από αυτούς να λύσουν το πρόβλημα της ύδρευσης;

Απευθείας αναθέσεις και πρόχειροι διαγωνισμοί, στο συγγενολόι, σε τοπικούς προέδρους χωριών, σε ανθρώπους που είχε υποψηφίους και δεν βγήκαν κ.α. Κάποιος θα πει, μα με τις απευθείας αναθέσεις των 20.000€ σπαταλιούνται τα χρήματα; Για σκεφτείτε για παράδειγμα 50 αναθέσεις των 20.000€ πόσα λεφτά είναι; Είναι ένα εκατομμύριο ευρώ ή όχι; Για τους πρόχειρους διαγωνισμούς των 75.000€ τι να πρωτοθυμηθούμε. «Καθαρισμός χειμάρρων, ρεμάτων γεφυριών», «Διάνοιξη χωμάτινων υδραυλάκων», «Καθαρισμός περιαστικών δασών», «κοπή καμένων δένδρων», έργα πυροπροστασίας το Δεκέμβρη και πολλά άλλα τέτοια. Για τα πολιτιστικά να μην μιλήσουμε. Ακόμα και το φαγοπότι της ορκωμοσίας που έλεγαν τότε στον κόσμο ότι το κάνουν ρεφενέ το πλήρωσε ο Δήμος …. να πούμε για έργα; ποια έργα; αυτοί δεν μπορούν να συντηρήσουν αυτά που βρήκαν. Ότι χαλάει δεν ξαναφτιάχνεται. Έχει πέσει ένα γεφύρι στη Σερδενή, έχουν περάσει δύο χρόνια, πάμε στον τρίτο και ακόμα δημοπρατείται. Το σχολείο στην Αχαγιά το είχαμε ξεκινήσει πριν γίνει Δήμαρχος ο κος Παναγιωτόπουλος και είναι αμφίβολο αν θα λειτουργήσει το Σεπτέμβρη. Η ανάπλαση της Αχαγιάς έργο έτοιμο για δημοπράτηση και εδώ και δύο χρόνια τους φταίει η γραφειοκρατία. Η αποχέτευση της παραλίας των Αλισσών, κωλυσιέργησαν δύο χρόνια με αποτέλεσμα να αλλάξουν οι όροι και τώρα πανηγυρίζουν που κατάφεραν να το εντάξουν στο ΕΣΠΑ όχι στο παραπέντε αλλά στο και πέντε. Που είναι η ύδρευση του Λαρίσου και της Μόβρης από τον Πηνειό; Πουθενά επειδή έχασαν την προθεσμία…»

Μετά το τέλος της ομιλίας πολίτες έθεσαν ερωτήματα για διάφορα ζητήματα και επακολούθησε γόνιμος και εποικοδομητικός διάλογος που κράτησε αρκετή ώρα. Η εκδήλωση έκλεισε ανανεώνοντας το ραντεβού για το άμεσο μέλλον αφού όλοι οι Δημοτικοί Σύμβουλοι ευχαρίστησαν τον κόσμο για τη συμμετοχή του που τους δίνει δύναμη και κουράγιο στο δύσκολο έργο τους.

 

 

 
© Copyright 2011 - 2021 Στύξ - Ανεξάρτητη Πολιτισμική και Πολιτική Εφημερίδα της Βόρειας Πελοποννήσου