Loading...

Κατηγορίες

Τρίτη 15 Ιούν 2021
Ο Χατζηδάκης… αποκατέστησε την αλήθεια για την κατάργηση του οκτάωρου: «Ήταν στο προεκλογικό μας πρόγραμμα»
Κλίκ για μεγέθυνση«Η κυβέρνηση υιοθετεί μια σειρά από προοδευτικές αλλαγές με βάση το προεκλογικό μας πρόγραμμα» είπε από το βήμα της Ολομέλειας ο Κωστής Χατζηδάκης, διαψεύδοντας τον πρωθυπουργό, ο οποίος προεκλογικά μπορεί να δήλωνε ότι η πενθήμερη οκτάωρη εργασία είναι παρωχημένη, όμως, αρνιόταν πεισματικά πως η ΝΔ θα «γκρεμίσει» τα θεμέλια του εργατικού δικαίου.

«Αυτό που αποκαλούμε κλασικό δυτικό ωράριο 9 με 5 στην ίδια δουλειά, να παίρνει κανείς σύνταξη από την ίδια δουλειά στην οποία ξεκίνησε, αυτό είναι μάλλον ξεπερασμένο» δήλωνε χαμογελώντας και κουνώντας ακαθόριστα τα χέρια του ο τότε αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο ΣΕΠΕ digital economy forum τον Μάιο του 2018.

Σε διακαναλική συνέντευξη που είχε παραχωρήσει λίγες εβδομάδες πριν τις εθνικές εκλογές ο σημερινός πρωθυπουργός είχε κάνει αποσαφηνίσει πλήρως τις προθέσεις του, λέγοντας: «Μερικές φορές το να δώσεις σε μία γυναίκα τη δυνατότητα να δουλεύει από το σπίτι της είναι καλό, δεν είναι κακό. Μπορεί να πηγαίνει κόντρα στην παραδοσιακή οκτάωρη εργασία, πέντε μέρες την εβδομάδα αλλά είναι καλό».

Παρά τις ξεκάθαρες δηλώσεις, η ΝΔ επέμενε στους ισχυρισμούς περί προστασίας των εργασιακών κεκτημένων, κατηγορώντας την αξιωματική αντιπολίτευση για «μηχανισμό λάσπης». Σήμερα, ο υπουργός Εργασίας έστρεψε τον «ανεμιστήρα λάσπης» προς το πρόσωπο του πρωθυπουργού. Ο κ. Χατζηδάκης αποκατέστησε την αλήθεια, καθώς παραδέχτηκε ενώπιον της εθνικής αντιπροσωπείας ότι το αντεργατικό νομοσχέδιο που θα ψηφιστεί την Τετάρτη ήταν μέρος του προεκλογικού προγράμματος της ΝΔ.

«Έχουμε τη μεγαλύτερη ανεργία στην ΕΕ»

Στην κρίση ειλικρίνειας του υπουργού πρέπει να προστεθεί και η παραδοχή ότι η Ελλάδα έχει τη μεγαλύτερη ανεργία στην ΕΕ. Το παράδοξο είναι πως σύμφωνα με την βουλευτή της ΝΔ και εργατολόγο, Άννα Ευθυμίου, η ελαστικοποίηση του εργασιακού πλαισίου δεν θα μειώσει την ανεργία, δεν θα αποτελέσει εργαλείο ανάπτυξης και προσέλκυσης επενδύσεων.

«Παράνομη» η απεργία

Ο Κ. Χατζηδάκης διερωτήθηκε τι άλλαξε και η αρχικά προγραμματισμένη στάση εργασίας για την ημέρα ψήφισης του νομοσχεδίου μετατράπηκε σε απεργία, γεγονός που -κατά τα λεγόμενά του- παραβιάζει τις σχετικές διατάξεις του νόμου. Κάλεσε δε την αξιωματική αντιπολίτευση να πάρει σαφή θέση αν είναι με τους συνδικαλιστές του μετρό ή με τους μαθητές που δίνουν Πανελλήνιες και τους γονείς τους.

Τα… γαλόνια Χατζηδάκη

Εντύπωση προκάλεσε η κομπορρημοσύνη του υπουργού σε σχέση με επίμαχες μεταρρυθμίσεις, οι οποίες δεν ωφέλησαν το Δημόσιο και πρόσφεραν φιλέτα σε ιδιώτες αντί πινακίου φακής. «Είμαι περήφανος που γλιτώσαμε 1 εκατ. ευρώ την ημέρα από την “Ολυμπιακή”. Είμαι περήφανος που αντιμετώπισα το πρόβλημα του ΟΣΕ. Είμαι περήφανος για την προσπάθεια εκσυγχρονισμού περιφερειακών αεροδρομίων. Είμαι περήφανος που βρήκα τη ΔΕΗ με τη μετοχή της να έχει 1,2 ευρώ και σήμερα είναι 9 ευρώ», ήταν η εξομολόγηση του περήφανου υπουργού, ο οποίος πρόσθεσε απευθυνόμενος στην αντιπολίτευση: «Αυτά τα έκανα εγώ που με περιλούζετε με τόσα κοσμητικά επίθετα. Από εδώ και πέρα θα κριθούμε στην πράξη κι εσείς κι εγώ».

πηγη: https://www.documentonews.gr

 
© Copyright 2011 - 2023 Στύξ - Ανεξάρτητη Πολιτισμική και Πολιτική Εφημερίδα της Βόρειας Πελοποννήσου