“Βολές” κατά του Νἰκου Δένδια εξαπολύει μέσω της στήλης του “Στίγμα” στα Νέα ο δημοσιογράφος, Γιώργο Παπαχρήστο, ενώ παράλληλα αφήνει αιχμές και κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη αναφορικά με τα αποτελέσματα του χθεσινού τετ α τετ με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Αρχικά στο κείμενό του ο Γιώργος Παπαχρήστου μάλλον κατεβάζει τον πήχη των προσδοκιών της συνάντησης αφού λέει πως και οι δύο πλευρές θέλουν ένα προσωρινό μορατόριουμ λόγω τουρισμού.

Καταφέρεται κατά του  υπουργού Εξωτερικών, το περιβάλλον του οποίου – όπως γράφει- διέρρεε πως η μη συμμετοχή του στη συνάντηση της Δευτέρας μεταξύ Μητσοτάκη και Ερντογάν ήταν μετά από αίτημα του ίδιου του κυρίου Δένδια, ενώ αφήνει να εννοηθεί πως ο πρωθυπουργός πως θέλει να ανοίξει την ατζέντα στα ελληνοτουρκικά.

Ο Γιώργος Παπαχρήστος υποστηρίζει πως με τις διαρροές του περιβάλλοντος Δένδια προς τα φιλικά του μέσα ενημέρωσης αφήνεται να εννοηθεί πως «ο πρόεδρος Κυριάκος είναι πλέον “ανοικτός” στο να διευρυνθεί η ατζέντα των συνομιλιών με την Τουρκία, πέραν του μοναδικού θέματος που εμείς ως χώρα διαχρονικά αναγνωρίζουμε (υφαλοκρηπίδα-καθορισμός οικονομικών ζωνών)», ενώ συμπληρώνει:

«… ένας αθώος πολίτης, όπως εγώ, μπορεί να την πατήσει άσχημα και να θεωρήσει ότι ο κ. Δένδιας δεν μετείχε της συνάντησης Μητσοτάκη-Ερντογάν επειδή διαφωνεί με το άνοιγμα της ατζέντας».

Στη συνέχεια, βάλλει εκ νέου εναντίον του Νίκου Δένδια, υποστηρίζοντας πως έχουν πάρει τα μυαλά του αέρα από το «απαλό κερκυραϊκό αεράκι» και, όπως γράφει συνεχίζοντας, έχουν φουσκώσει τόσο που «ο υπουργός μας (να νομίζει ότι μπορεί) να χαράσσει εξωτερική πολιτική ή να επιβάλλει τις απόψεις του επ’ αυτής στον φύγει και θέσει πολιτικό του προϊστάμενο…».

Ο αρθρογράφος καταλήγει:

«Θέλω να ελπίζω ότι τίποτε από αυτά δεν είναι αληθινό, και πως πρόκειται για μια διασταλτική ερμηνεία της απουσίας του κ. Δένδια, καθότι επελέγη η συνάντηση των δύο ηγετών στις Βρυξέλλες να είναι κατ’ ιδίαν. Διαφορετικά, υπάρχει ζήτημα, και είναι, φευ, μεγάλο».

πηγη: https://tvxs.gr