Loading...

Κατηγορίες

Σάββατο 16 Μάρ 2024
Σκάνδαλο Ασημακοπούλου / Η ώρα της δικαιοσύνης – Σε αναμμένα κάρβουνα η Κεραμέως
Κλίκ για μεγέθυνση

 

 

Επιβεβαιώθηκαν πλήρως οι καταγγελίες που έκανε από την πρώτη στιγμή ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ καθώς η υπόθεση της Άννας Μισέλ Ασημακοπούλου μετατράπηκε σε μεγάλο σκάνδαλο που αγγίζει την αυλή του Μέγαρο Μαξίμου, με τις εξελίξεις να προβλέπονται καταιγιστικές.

Μετά τις τρεις «καρατομήσεις», τον λόγο αναμένεται να πάρει η Δικαιοσύνη στην οποία είναι βέβαιο ότι θα κληθούν να δώσουν εξηγήσεις τα δύο πρόσωπα που καρατομήθηκαν: Ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Εσωτερικών, Μιχάλης Σταυριανουδάκης και ο γραμματέας Αποδήμων της Νέας Δημοκρατίας, Νίκος Θεοδωρόπουλος. Η κυβέρνηση για την ώρα επιχειρεί να κρατήσει εκτός κάδρου την υπουργό Εσωτερικών Νίκη Κεραμέως, η οποία παρακολουθεί με αγωνία τις εξελίξεις. Και αυτό γιατί αν προκύψει εμπλοκή της, μπορεί να οδηγήσει τη Δικαιοσύνη ακόμη και σε ενεργοποίηση του νόμου περί ευθύνης υπουργών.

Υπενθυμίζεται πως σε εξέλιξη βρίσκονται τρεις έρευνες. Η εισαγγελική, αυτή της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα και αυτή του υπουργείου Εσωτερικών. Η τελευταία έρευνα ολοκληρώθηκε και είναι αυτή που σύμφωνα με την κυβέρνηση δρομολόγησε τις εξελίξεις με τις καρατομήσεις και την αποπομπή της Άννας Μισέλ Ασημακοπούλου από το γαλάζιο ευρωψηφοδέλτιο. Ωστόσο, τα ευρήματα δεν έχουν δοθεί στη δημοσιότητα, με τον ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ να ζητά διαφάνεια.

«Το Μαξίμου οφείλει να παραδώσει τα ευρήματα της έρευνας που διενήργησε κατά δήλωσιν του κ. Μητσοτάκη στην αρμόδια Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων και συγχρόνως να τα δώσει στη δημοσιότητα.

Η διαδρομή των απόρρητων στοιχείων που συνδέονται με εκλογές  από το υπουργείο Εσωτερικών στον κομματικό μηχανισμό της Νέας Δημοκρατίας έχει έναν πρόδηλο συνδετικό κρίκο και άπαντες μπορούν να κατανοήσουν ποιος είναι αυτός. Κοινώς, ποιος έδωσε την εντολή για την παράδοση προσωπικών δεδομένων από το υπουργείο στο κόμμα της ΝΔ;» υπογραμμίζει η αξιωματική αντιπολίτευση.

Το ερώτημα είναι μέχρι πού φτάνουν οι πτυχές του νέου σκανδάλου. Όπως παρατήρησε χθες η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Βούλα Κεχαγιά σε παρέμβασή της στο Κόκκινο, «αυτά που λέει ο κ. Μαρινάκης και παραδέχεται η κυβέρνηση είναι μόνο αυτά που λέει η κυβέρνηση, το Μέγαρο Μαξίμου και το υπουργείο Εσωτερικών. Δεν ξέρουμε τί άλλο μπορεί να υπάρχει πίσω από τη διαδρομή των email και την όλη διαδικασία.

Όταν ο κυβερνητικός εκπρόσωπος λέει ότι τα e-mails έφυγαν από το ΥΠΕΣ και κατέληξαν στη ΝΔ για να συνεχιστεί η διαδρομή προς μια ευρωβουλεύτρια της ΝΔ, αυτό σημαίνει ότι υπήρχε ένας δίαυλος επικοινωνίας του υπουργείου που έχει την ευθύνη των εκλογών -και όχι μόνο για την ευρωβουλή- με τη ΝΔ. Τί άλλο μπορούμε να υποθέσουμε; Αυτή υπόθεση είναι σίγουρα δύσοσμη και σκανδαλώδης και θα μας απασχολήσει το αμέσως επόμενο διάστημα».

Παράλληλα ο ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ μετά τη σχετική ομολογία της κυβέρνησης για το σκάνδαλο Ασημακοπούλου, χαρακτήριζε το υπουργείο Εσωτερικών «παραμάγαζο» της ΝΔ. Όπως σημείωνε η αξιωματική αντιπολίτευση, «με την καρατόμηση του  ΓΓ του Υπουργείου Εσωτερικών Μιχάλη Σταυριανουδάκη και την «παραίτηση» του Γραμματέα Διασποράς της ΝΔ, Νίκου Θεοδωρόπουλου, η κυβέρνηση επιβεβαιώνει την λειτουργία του Υπουργείου Εσωτερικών ως κομματικού «παραμάγαζου» της ΝΔ, κάτι που παραδέχτηκε σήμερα και γλαφυρά περιέγραψε, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. Μόνο και μόνο γι’ αυτό, η κ. Κεραμέως είναι πολιτικά εκτεθειμένη και οφείλει εξηγήσεις, όπως και συνολικά η κυβέρνηση. Θυμίζουμε ότι ο Γραμματέας Διασποράς της ΝΔ επιβραβεύτηκε με ανανέωση της θητείας του στη συγκεκριμένη θέση στις 26 Φεβρουαρίου -περίπου ένα μήνα μετά από την ψήφιση του νόμου για την επιστολή ψήφο- από τον ίδιο τον Κυρ. Μητσοτάκη. Προφανώς ο κατάλληλος άνθρωπος, στην κατάλληλη θέση, σε ό,τι αφορά το πολιτικό αξιακό σύστημα της ΝΔ». 
από:https://www.avgi.gr

 
Copyright © 2011 - 2024 Στύξ - Ανεξάρτητη Πολιτισμική και Πολιτική Εφημερίδα της Βόρειας Πελοποννήσου