Loading...

Κατηγορίες

Τετάρτη 24 Απρ 2024
Χάρης Μαμουλάκης / Επιτομή της σύγκρουσης συμφερόντων στη διοίκηση του ΟΣΕ
Κλίκ για μεγέθυνση

 

 

Δριμεία κριτική στην κυβέρνηση για τον ορισμό του μεταβατικού Προέδρου του ΟΣΕ κ. Γραμματίδη, ο οποίος κάλυπτε με νομικές υπηρεσίες την Hellenic Train, κάτι που λόγω των σχετικών οικονομικών διεκδικήσεων του ΟΣΕ, αποτελεί την επιτομή της σύγκρουσης συμφερόντων, άσκησε ο τομεάρχη Υποδομών και Μεταφορών του ΣΥΡΙΖΑ Π-Σ Χάρης Μαμουλάκης κατά την τοποθέτηση του στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής στη συνεδρίαση ενημέρωσης για το σιδηροδρομικό δίκτυο της χώρας.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τέμπη
ΚΟΙΝΩΝΙΑ 23.03.24 23:22

Τέμπη / Νέες αποκαλύψεις για τη μονταζιέρα με τα ηχητικά τη νύχτα της τραγωδίας

«Στην τοποθέτησή σας κ. Σταϊκούρα μιλήσατε για αλλαγές στη διοίκησης του Οργανισμού και δεν αναφέρατε ένα όνομα. Τώρα καταλαβαίνουμε το γιατί…» είπε χαρακτηριστικά ο Χάρης Μαμουλάκης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πλακιάς Νίκος
SOCIAL 17.04.24 11:51

Τέμπη – Συγγενείς θυμάτων / O Τερεζάκης κράτησε στην τσέπη του 48 ώρες το στικάκι με τα ηχητικά

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε και στον κ. Τερεζάκη, ο οποίος ψευδομαρτύρησε στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής «Είναι το πρόσωπο που παραδέχθηκε ότι είχε τα ηχητικά από την πρώτη μέρα αλλά δεν μπορεί να εξηγήσει πώς αυτά κυκλοφορούν μονταρισμένα πριν τα λάβουν οι αρμόδιες αρχές. Γιατί τον στηρίζεται τόσο λυσσαλέα;», αναρωτήθηκε ο βουλευτής της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Oλομέλεια της βουλής η συνεδρίαση της εξεταστικής επιτροπής για τη διερεύνηση του εγκλήματος των Τεμπών και όλων των πτυχών που σχετίζονται με αυτό
ΠΟΛΙΤΙΚΗ 11.03.24 23:38

Εξεταστική για Τέμπη / Έριξαν «τσιμέντο» και στις ευθύνες του Καραμανλή - Η ΝΔ υπερψήφισε το πόρισμά της

Αναφερόμενος στο τραγικό σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη τόνισε ότι «Αυτό που συνέβη στις 28 Φεβρουαρίου 2023 άλλαξε τις ζωές πάρα πολλών συμπολιτών μας και θα πρέπει να αλλάξει εκ βάθρων τη λογική και την σκέψη του πολιτικού συστήματος γύρω από το ζήτημα των υποδομών».

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ ΤΕΜΠΗ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ 22.03.24 11:50

Τέμπη / Συγγενείς θυμάτων απαιτούν να μην παραστούν σε παρελάσεις οι 16 της ΝΔ στην Εξεταστική

Ο βουλευτής του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης στη συνέχεια καυτηρίασε την πολιτική της τελευταίας 5ετίας στον σιδηρόδρομο που οδήγησε στο έγκλημα των Τεμπών και κατέθεσε τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ για το μέλλον του σιδηροδρόμου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ 15.02.24 19:46

Εξεταστική για Τέμπη / Αποκαλύπτονται ένα-ένα τα ψέματα Καραμανλή

Ο Χάρης Μαμουλάκης αναφέρθηκε επίσης στη Σύμβαση 717, στα προβλήματα που παραμένουν στο δίκτυο Αθήνας – Θεσσαλονίκης όπου ακόμη υπάρχει σημείο με μονή γραμμή λόγω της κακοκαιρίας Ντάνιελ, ζητώντας σαφή χρονοδιάγραμμα για το πότε θα ολοκληρωθεί η διπλή γραμμή, μίλησε για τα δίκτυα και τη διασύνδεση της Ελλάδας με τη δυτική Ευρώπη μέσω του άξονα Αλεξανδρούπολης – Ηγουμενίτσας και αναρωτήθηκε γιατί σταματάει ο όλος σχεδιασμός στη Θεσσαλόνικη και δεν προχωράει περαιτέρω.

Ταυτόχρονα δεν παρέλειψε να αναφέρει για μια ακόμη φορά στο Κοινοβούλιο το πόσο φιλικά για το περιβάλλον είναι τα μέσα σταθερής τροχιάς, ενώ καυτηρίασε την συνολική αποδόμηση του μέσου που ακολουθήθηκε την τελευταία 5ετία από την Κυβέρνηση Μητσοτάκη και τον πρώην, μοιραίο Υπουργό Κώστα Καραμανλή.

Επίσης, αναρωτήθηκε γιατί αποδομήθηκε η ασφάλεια και η εύρυθμη λειτουργία του σιδηροδρομικού δικτύου της χώρας και φτάσαμε στη μοιραία βραδιά των Τεμπών και κατέληξε με τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ λέγοντας: «Ο ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, ως αξιόπιστη και με τεκμηριωμένο λόγο Αξιωματική Αντιπολίτευση, δεν μένει απλά σε όσα οφείλει να κάνει και να καταγγείλει, όπως τα θέματα διοικήσεως. Αλλά καταλήγουμε σε διακριτές προτάσεις που περιλαμβάνουν την άμεση επίλυση του ζητήματος χρηματοδότησης όλων των σιδηροδρομικών εμπλεκομένων, το ξεκάθαρο χρονοδιάγραμμα στα έργα, την ενίσχυση του ΟΣΕ με μόνιμο προσωπικό, δεδομένου ότι υπάρχουν περισσότερες από 1.000 κενές οργανικές θέσεις, αλλά και τα μεγάλα οραματικά έργα. Αυτά που πρέπει πάντα να έχουμε στο νου μας, για να προχωρήσει η χώρα πιο μπροστά. Όπως είναι η σιδηροδρομική Εγνατία αλλά και ένα τρένο στην Κρήτη. Ο προαστιακός Ηρακλείου, ένα οραματικό έργο από την εποχή του Ελευθερίου Βενιζέλου, που πρέπει να υλοποιηθεί».

Η τοποθέτηση του Χάρη Μαμουλάκηαπό:https://www.avgi.gr

 
Copyright © 2011 - 2024 Στύξ - Ανεξάρτητη Πολιτισμική και Πολιτική Εφημερίδα της Βόρειας Πελοποννήσου