Loading...

Κατηγορίες

Τετάρτη 24 Απρ 2024
Διαστρέβλωση δηλώσεων καταγγέλλει ο Κασσελάκης - «Καυστικές» απαντήσεις
Κλίκ για μεγέθυνση

 

«Είπα ότι πρέπει να επενδύσουμε τουλάχιστον 5% του ΑΕΠ για την Υγεία, και αυτό σημαίνει 5% παραπάνω από το ποσοστό που προβλέπεται σήμερα. Μιλάω ρητά για επένδυση, όχι διατήρηση του σημερινού ποσοστού», απαντά σε Άδωνι Γεωργιάδη και Νέα Αριστερά ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης, μετά την επίθεση που δέχθηκε για σχετική αναφορά του σε συνέντευξη στο OPEN ● Να μειώσει τις «συνεντεύξεις πέραν της ασφάλειας του life-style», τον «προτρέπει» η Νέα Αριστερά ● Νέα μεγαλύτερη γκάφα του αποδίδει ο υπουργός Υγείας ● «Αποτυχημένα» για το ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝ. ΑΛΛ. «τα διαπιστευτήρια Μητσοτάκη - Κασσελάκη στο κοινωνικό κράτος»

Για διαστρέβλωση δηλώσεων που έκανε σε πρωινή συνέντευξη του στο OPEN σε σχέση με την υγεία, κάνει λόγο ο Στέφανος Κασσελάκης σε ανάρτηση του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και τονίζει ότι μόνο με γενναία χρηματοδότηση και πραγματική επένδυση στην Υγεία θα επιτευχθεί η αναβάθμιση του ΕΣΥ. Είχε προηγηθεί επίθεση από τη Νέα Αριστερά, κατηγορώντας τον επικεφαλής της Κουμουνδούρου πως αγνοεί την υφιστάμενη δαπάνη επί Ν.Δ., περικόπτει το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ που μιλούσε για δαπάνες 7,5% στις εκλογές 2023 και «προτείνει ουσιαστικά μείωση των δαπανών».

Ο δε Άδωνις Γεωργιάδης ισχυρίστηκε σε ανάρτησή του ότι ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης «ζητά να μειώσουμε τις δαπάνες στην υγεία».

 

«Την ώρα που η υποψήφια ευρωβουλευτής της Ν.Δ. Βίκυ Φλέσσα κάνει την ανατριχιαστική δήλωση "τα παιδιά στα Τέμπη τα σκοτώσαμε όλοι μαζί", οι άσπονδοι συνέταιροι Άδωνις Γεωργιάδης και Νέα Αριστερά προσπαθούν να αλλάξουν την ατζέντα διαστρεβλώνοντας δήλωσή μου για την Υγεία», αναφέρει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ  - ΠΣ. Συγκεκριμένα σημειώνει: «Ενόσω δεσμευόμουν για πλήρη στελέχωση του ΕΣΥ και για αύξηση στις δαπάνες για τα νησιά, είπα ότι πρέπει να επενδύσουμε τουλάχιστον 5% του ΑΕΠ για την Υγεία, και αυτό σημαίνει 5% παραπάνω από το ποσοστό που προβλέπεται σήμερα. Μιλάω ρητά για επένδυση, όχι διατήρηση του σημερινού ποσοστού». Προσθέτει ότι «αυτό καλύπτεται εν μέρει από την αύξηση του προϋπολογισμού για την Υγεία στο 7,5%, σύμφωνα με το πάγιο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ, και εν μέρει από την ανακατεύθυνση των χρημάτων του Ταμείου Ανάπτυξης, όπου η ΝΔ έχει εντάξει μόνο… ελαιοχρωματισμούς νοσοκομείων».

 

Ο κ. Κασσελάκης ρωτά ποιοι τρομάζουν με αυτήν τη δήλωση, «ο κ. Γεωργιάδης, μη χάσει την μπίζνα των απογευματινών χειρουργείων; Αυτοί που θέλουν ασθενείς να πεθαίνουν στην καρότσα ενός αγροτικού;». Αναφέρει ότι πηγαίνοντας από νησί σε νησί κατά την περιοδεία του στο Αιγαίο, «όπως δεν έκανε ποτέ κανένας πολιτικός», βλέπει την «απελπισία των νησιωτών μας για την έλλειψη ιατρικής φροντίδας. Ας μην κρυβόμαστε πια πίσω από το δάχτυλό μας. Η κατάσταση στο ΕΣΥ έχει γίνει δραματική», επισημαίνει.

Σημειώνει ότι «μόνο με γενναία χρηματοδότηση και πραγματική επένδυση στην Υγεία θα επιτευχθούν:

  • Ουσιαστική αναβάθμιση των υποδομών και του εξοπλισμού των νοσοκομείων, που καταρρέουν, καθώς και ανέγερση νέων νοσοκομείων στη χώρα.
  • Πλήρης ανάπτυξη αυτόνομων τμημάτων Επειγόντων Περιστατικών σε όλα τα νοσοκομεία της χώρας.
  • Πλήρως λειτουργικά τριτοβάθμια νοσοκομεία σε όλες τις Περιφέρειες τις χώρας με στελέχωση όλων των κλινικών, ώστε να μην χρειάζεται να διακομίζονται τα βαριά περιστατικά στην Αθήνα.
  • Ειδικά για το Αιγαίο, λόγω της γεωγραφίας του, πλήρης λειτουργία τριτοβάθμιων νοσοκομείων σε Ρόδο, Σύρο και Λέσβο ώστε να καλύπτουν το σύνολο των αναγκών των νησιωτών.
  • Ολοκληρωμένο δίκτυο αεροδιακομιδών του ΕΚΑΒ, μία ασπίδα υγείας πάνω από τον εναέριο χώρο όλης της Ελλάδας.
  • Πλήρωση όλων των κενών θέσεων και γενναίες μισθολογικές αυξήσεις σε όλο το υγειονομικό προσωπικό ώστε να πλησιάσουμε στο μ.ο. της ΕΕ / μισθολογικά και στεγαστικά κίνητρα για την εργασία γιατρών σε νησιωτικές και άγονες περιοχές».

Ο κ. Κασσελάκης σχολιάζει ότι «σε όλη τη χώρα, έχουμε ένα ΕΣΥ σε πλήρη αποσύνθεση» και «δεν θέλουμε αυτήν την Ελλάδα και δεν θα την επιτρέψουμε». «Η πρότασή μας θα σημάνει μία επανάσταση στον χώρο της Υγείας. Ας το πάρουν απόφαση αυτοί που συνήθισαν έναν λαό στα λίγα. Θέλουμε μια καλύτερη ζωή και τη θέλουμε τώρα», αναφέρει καταληκτικά.

Ωστόσο, «καυστικής» κριτικής έτυχε και η διευκρίνιση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, τόσο από τον υπουργό Υγείας όσο και από τη Νέα Αριστερά.

«Ο κ. Κασσελακης αγχώθηκε που αποκαλύφθηκε η ταύτισή του για ακόμη μια φορά με την πολιτική της Ν.Δ. και του υπουργού Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη. Καταλαβαίνουμε την αντίδραση. Συνιστούμε ψυχραιμία και ίσως λιγότερες συνεντεύξεις πέραν της ασφάλειας του life-style. Αλλά αυτό είναι δικό του πρόβλημα. Όμως δεν μπορεί να κοροϊδεύει τους πολίτες. Η δεξιά πολιτική δεν μπορεί να αμφισβητηθεί από μια δίδυμή της», αναφέρει στην ανταπάντησή της η Νέα Αριστερά.

Με νέα ανάρτησή του, ο Άδωνις Γεωργιάδης κάνει λόγο για μεγαλύτερη γκάφα του κ. Κασσελάκη.

Στον χορό των δηλώσεων, των διευκρινίσεων και των ανταπαντήσεων μπήκε στον δεύτερο «γύρο» και το ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝ.ΑΛΛ. με διμέτωπη επίθεση κατά Κασσελάκη και κυβέρνησης, όπως αυτή εκπροσωπείται από τον αρμόδιο υπουργό στον τομέα της Δημόσιας Υγείας.

Η ανακοίνωση από το Γραφείο Τύπου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής

«Τα διαπιστευτήρια των κ.κ. Μητσοτάκη και Κασσελάκη στο κοινωνικό κράτος, είναι διαπιστευτήρια αποτυχίας»

Ο κ. Κασσελακης από το κότερο του «υποσχέθηκε» ότι θα «αυξήσει» τις δαπάνες υγείας στο... 5%, μη αντιλαμβανόμενος ότι η δέσμευσή του ισοδυναμεί με μείωση της κρατικής χρηματοδότησης και αποδεικνύοντας ότι όταν τελειώνει το reality show και αρχίζει η προγραμματική πολιτική, δεν ξέρει τα στοιχειώδη.

Την ίδια ώρα, η Κυβέρνηση πανηγυρίζει για το γεγονός ότι οι κρατικές δαπάνες για την Υγεία είναι στο 5,8% , -πολύ κάτω του ευρωπαϊκού μέσου όρου που προσεγγίζει το 7,7%- και οι Έλληνες είναι δεύτεροι στην Ε.Ε. στις ιδιωτικές δαπάνες υγείας.

Το συμπέρασμα είναι προφανές και αβίαστο: η χώρα χρειάζεται ισχυρή και σοβαρή αντιπολίτευση, που θα δώσει απάντηση στα καθημερινά προβλήματα των πολιτών και θα ανατάξει τους πυλώνες του κοινωνικού κράτους.

Τα διαπιστευτήρια του κ. Μητσοτάκη και του κ. Κασσελάκη στο κοινωνικό κράτος είναι διαπιστευτήρια αποτυχίας.


από:  https://www.efsyn.gr

 
Copyright © 2011 - 2024 Στύξ - Ανεξάρτητη Πολιτισμική και Πολιτική Εφημερίδα της Βόρειας Πελοποννήσου