Στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής έφερε ο ΣΥΡΙΖΑ τις αποκαλύψεις για τη συνεργασία υψηλόβαθμων αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ. με το οργανωμένο έγκλημα και τη Greek Mafia.

Ειδικότερα, κατά τη σημερινή συνεδρίαση της Επιτροπής για την ακρόαση του Παναγιώτη Πούπουζα, «εκλεκτού» της κυβέρνησης για τη θέση του νέου διοικητή της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ, τόσο ο Παύλος Πολάκης όσο και ο Χρήστος Σπίρτζης ζήτησαν εξηγήσεις από τον Τάκη Θεοδωρικάκο για το ζήτημα.

Σπίρτζης: Γιατί βιαστήκατε στη διαδικασία των κρίσεων;

Ειδικότερα, ο κ. Σπίρτζης τόνισε πως «οι αποκαλύψεις κλονίζουν τη διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων, όλη την ΕΛ.ΑΣ και όλη την κοινωνία».
Εν συνεχεία, ζήτησε από τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη να απαντήσει γιατί δεν ανέμενε την ολοκλήρωση της συζήτησης της πρότασης δυσπιστίας για να συνεχίσει τη διαδικασία των κρίσεων.

Παράλληλα, κάλεσε τον Τ. Θεοδωρικάκο να διευκρινίσει αν μπορούν να διεξαχθούν δύο παράλληλες έρευνες, αφού μετά την παρέμβαση του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ισίδωρου Ντογιάκου, ανακοινώθηκε και ΕΔΕ.

Ακόμη, ζήτησε από τον  υπουργό γνωστοποιήσει τα στοιχεία του εν ενεργεία αξιωματικού της ΕΛ.ΑΣ που συνδιαλέγεται -σύμφωνα με το «Βήμα»- με νονούς.

«Γνωρίζετε αν υπάρχουν καταγγελίες εις βάρος σας και πώς θα το αντιμετωπίσετε αυτό;» ρώτησε τον νέο διοικητή της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ. Επιπλέον, τον προκάλεσε να πάρει θέση για την έγκριση που δόθηκε από την ΕΛ.ΑΣ σε μέλη της ναζιστικής – εγκληματικής οργάνωσης να προβούν σε κινητοποίηση, με τον Π. Πούπουζα να υποστηρίζει πως δεν ασχολείται με δημοσιεύματα.

Πολάκης: Εμπλέκεται ο διευθυντής του γραφείου σας, κ. Θεοδωρικάκο;

Από την πλευρά του, ο κ. Πολάκης απευθυνόμενος  στον υπουργό, τον ρώτησε αν είχε υποψίες ότι είναι διεφθαρμένοι οι ανώτατοι αξιωματικοί που αποστρατεύτηκαν γιατί δεν τους έστειλε κατευθείαν στον εισαγγελέα, όπως είχε πράξει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ σε αντίστοιχη περίπτωση διεφθαρμένων στελεχών της ΕΛ.ΑΣ.

Επιπλέον, ο πρώην αν. υπουργός Υγείας κάλεσε τον Τ. Θεοδωρικάκο να αποσαφηνίσει εάν ο διευθυντής του γραφείου του εμπλέκεται σε αυτές τις συνδιαλλαγές με τον υπόκοσμο, καθώς στο δημοσίευμα του «Βήματος» υπάρχει η εξής αποστροφή με ημερομηνία 22/5/2022: «Με πήρε του υπουργού και μου είπε κομπλέ».

«Η μπάλα στην εξέδρα» από Θεοδωρικάκο

Από την πλευρά του, ο Τάκης Θεοδωρικάκος απέφυγε να δώσει σαφή απάντηση, υποστηρίζοντας πως στόχος του παραμένει το «όλα στο φως».

Αίσθηση προκάλεσε επίσης το γεγονός πως ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη απέφυγε να διευκρινίσει εάν ο διευθυντής του γραφείου του εμπλέκεται στην υπόθεση που αποκάλυψε το «Βήμα».

Ο υπουργός αμφισβήτησε την αποτελεσματικότητα του απερχόμενου διοικητή Ηλία Κοσσυβάκη τονίζοντας οτι το τελευταίο διάστημα δεν του παρείχε την στοιχειώδη ενημέρωση. Συμπλήρωσε επίσης πως και ο ίδιος πληροφορήθηκε τους διαλόγους από το δημοσίευμα του «Βήματος».

Σε ο,τι αφορά τον νέο δοικητή - μέχρι πρότινος προϊστάμενος της Αστυνομικής Διεύθυνσης Πελοποννήσου- ο υπουργός είπε πως τον γνωρίζει ως αξιωματικό τους 16 μήνες που υπηρετεί στο υπουργείο και συνεργάστηκε μαζί του για υπηρεσιακά θέματα. 

Ο διορισμός του Π. Πούπουζα υπερψηφίστηκε μόνο από τη ΝΔ, με τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΚΕ να καταψηφίζουν. «Παρών» δήλωσαν το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ, η Ελληνική Λύση και το ΚΚΕ.

πηγη: https://tvxs.gr