Αναρωτιέται κανείς αν αξίζει και αν υπάρχουν οι προϋποθέσεις για μια σοβαρή πολιτική αντιπαράθεση με τον σημερινό αρχηγό της ΝΔ και πρωθυπουργό Κυρ. Μητσοτάκη. Γιατί αν μέχρι σήμερα η κριτική που του ασκούνταν από την αντιπολίτευση για την ανάλαφρες , ανερμάτιστες και πολλές φορές αξιοθρήνητες πολιτικές του συμπεριφορές και ομιλίες εντός και εκτός κοινοβουλίου, θεωρούνταν υπερβολικές και στα πλαίσια του συνηθισμένου πολιτικού παιχνιδιού, σήμερα θα πρέπει μάλλον να αναθεωρήσουν αυτή την άποψη τους.

Γιατί σήμερα ο Κυριάκος μέσα στη βουλή και στη συζήτηση που προκάλεσε ο Σύριζα-ΠΣ σχετικά με την πανδημία, συμπεριφερόμενος ως ένας τυχαία περαστικός πολίτης από την αίθουσα, διαμαρτυρήθηκε προς τον πρόεδρο της αξιωματικής αντιπολίτευσης έντονα για την δυσβάστακτη αδικία που υφίσταται, όταν ο τελευταίος του χρεώνει – άκουσον- άκουσον – την ευθύνη για ότι συμβαίνει στη χώρα.

Το γνωστό διαφημιστικό του κρατικού καναλιού  με μια μικρή μετατροπή «απίστευτο; κι όμως Κυριάκος», αντί του «απίστευτο; κι όμως ΕΡΤ», πηγαίνει γάντι στη περίπτωση μας. Ανείπωτο και το …θράσος του Α. Τσίπρα να… ζητάει ευθύνες από τον Κυριάκο επειδή κάτω η πλέμπα δεν καταλαβαίνει, φέρεται ανεύθυνα και κάνει του κεφαλιού της, ενώ αυτός και οι ηρωικοί άριστοι μοχθούν νυχθημερόν να τον καθοδηγήσουν, να τον πείσουν τι πρέπει και τι δεν πρέπει να κάνει. Μωυσής μπορεί να είναι, δεν είναι όμως ο Ιησούς να κάνει θαύματα, να ποδηγετεί μυαλά και σκέψεις, να πείθει για το σωστό τον κάθε ιδεοληπτικό δημοκράτη, τον κάθε μιαρό και αναχρονιστικό αριστερό.

Ευθύνες, λοιπόν, του καταλόγισε για την πανδημία, με στοιχεία και ντοκουμέντα αδιαπραγμάτευτα, ευθύνες για τις απευθείας αναθέσεις, ευθύνες για το χωρίς προηγούμενο μπάχαλο από την τελευταία κακοκαιρία, ευθύνες για την εξαγορασμένη από τον ίδιο δημοσιογραφική αλητεία, ευθύνες για την κοπιώδη κυβερνητική προσπάθεια παράδοσης στα ιδιωτικά συμφέροντα της παιδείας και υγείας, ευθύνες… ευθύνες. Ε, άνθρωπος είναι και ο πρωθυπουργός, τόση ευθύνη που στο κάτω της γραφής δεν του ανήκει κιόλας, τέτοια … σκληρότητα και πολιτική…αναλγησία από την αντιπολίτευση, πώς να την αντέξει;
πηγη: https://tvxs.gr