Loading...

Κατηγορίες

Παρασκευή 09 Απρ 2021
Self tests / Η κυβέρνηση τα βαφτίζει rapid tests
Κλίκ για μεγέθυνση

 

 

Τον απόλυτο εξωραϊσμό της κατάστασης στην Υγεία επιχείρησε χθες στη Βουλή η κυβέρνηση. Είναι ενδεικτικός ο τρόπος που απάντησε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης στην πρόταση του Ανδρέα Ξανθού για πρόσβαση στις θεραπείες. «Έχουμε πρόσβαση σε κάθε διαθέσιμη θεραπεία. Στα μονοκλωνικά αντισώματα, στα οποία έχουμε πρόσβαση πάλι μέσω κοινής ευρωπαϊκής προμήθειας και έχουμε διασφαλίσει ποσότητες. Βεβαίως, όταν ολοκληρωθούν οι εγκριτικές διαδικασίες, θα τα έχουμε στη διάθεσή μας» είπε αποκαλύπτοντας ότι αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει η πρόσβαση!

 

Λίγο νωρίτερα ο Α. Ξανθός είχε τονίσει ότι «η χώρα και ειδικά η Αθήνα ζουν αυτή τη στιγμή μια υγειονομική τραγωδία». «Τα νοσοκομεία βρίσκονται σε λειτουργικό μπλακ άουτ και λειτουργούν σε συνθήκες ‘ιατρικής πολέμου’ και δεν ισχύει η διαβεβαίωση ότι η κυβέρνηση εγγυάται ότι δεν θα μείνει κανείς χωρίς περίθαλψη» επισήμανε και έκανε τρεις προτάσεις:

- Ενισχυμένη επιδημιολογική επιτήρηση στην κοινότητα.

- Συστράτευση όλων των υγειονομικών δομών.

- Πρόσβαση όλων των ασθενών στις σύγχρονες θεραπείες και επιτάχυνση των εμβολιασμών με πίεση προς την Ε.Ε. για απελευθέρωση από τις πατέντες, όπως ζητάει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, ώστε να αυξηθεί η παραγωγική ισχύς για τα εμβόλια.

Ο ιδιωτικός τομέας, με δυναμικότητα 15.000 κλίνες, έχει περιθάλψει μόνο το 5% των περιστατικών κορωνοϊού, ενώ στη Γαλλία το αντίστοιχο ποσοστό είναι 30%, ανέφερε ο τομεάρχης Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ.

 

Αγαθοπούλου: Είστε επικίνδυνοι με τα βαφτίσια

Η Ν.Δ. μιλάει για προσλήψεις 1.310 γιατρών, από τις οποίες οι 943 ήταν θέσεις που είχαν εγκριθεί επί ΣΥΡΙΖΑ και τις καθυστέρησε η κυβέρνηση Μητσοτάκη, αποκάλυψε η Ειρήνη Αγαθοπούλου, επισημαίνοντας ότι οι 1.710 μόνιμες προσλήψεις νοσηλευτών που διατυμπανίζει η κυβέρνηση στην πραγματικότητα είναι 458.

Ιδιαίτερα οξεία ήταν για τα self tests. «Είσαστε επικίνδυνοι! Βαφτίζετε τα rapid tests σε self tests αλλάζοντας απλώς τις οδηγίες χρήσης» τόνισε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ καταθέτοντας τις οδηγίες χρήσης σε άλλες γλώσσες και στα ελληνικά, όπου διαπιστώνεται η διαφορά στη μετάφραση. Στις μεταφρασμένες οδηγίες παραλείπονται συγκεκριμένα εδάφια, όπως η αποκλειστική χρήση εντός εργαστηρίου και η προσοχή που επιβάλλεται στην απόρριψη των επικίνδυνων συστατικών.

«Τα self tests είναι rapid tests. Αυτό είναι κάτι που ξέρουμε όλοι. Η διαφορά τους είναι ότι έχουν άδεια από αρμόδιες ρυθμιστικές αρχές ως self tests σε Γερμανία, Αυστρία, Τσεχία, Ολλανδία.  Άρα, τα rapid tests γίνονται self tests» απάντησε ο Β. Κοντοζαμάνης.

Ραγκούσης: Η κοινωνία ακούει τους επιστήμονες

Στο εσπευσμένο άνοιγμα των Λυκείων αναφέρθηκε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Ραγκούσης τονίζοντας ότι είναι «ακόμη μία εντελώς ασύμβατη με την κοινή λογική απόφαση της κυβέρνησης». «Με λιγότερα κρούσματα και διασωληνωμένους έκλεισαν τα σχολεία και ανοίγουν με πολλά περισσότερα κρούσματα, σε μια φάση έξαρσης της πανδημίας» υπενθύμισε και σημείωσε: «Η πλειονότητα των πολιτών θεωρεί ότι δεν υπάρχει κυβέρνηση στη διαχείριση της πανδημίας και όλοι έχουν στηρίξει τις ελπίδες τους στην επιστημονική κοινότητα. Αυτούς ακούει η κοινωνία».
πηγη: https://www.avgi.gr

 
© Copyright 2011 - 2023 Στύξ - Ανεξάρτητη Πολιτισμική και Πολιτική Εφημερίδα της Βόρειας Πελοποννήσου