Loading...

Κατηγορίες

Τετάρτη 09 Δεκ 2020
Ο ΣΥΡΙΖΑ απέσυρε την επίμαχη τροπολογία για τους αστυνομικούς και θα ανασκευάσει την παρέμβασή του
Κλίκ για μεγέθυνση

10:09 | 09.12.2020

 

 

 

Μέσω του τομεάρχη Προστασίας του Πολίτη της κοινοβουλευτικής του ομάδας, ο ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία ανακοινώνει θεωρεί δίκαιες τις αντιδράσεις για τη στάση της ΕΛ.ΑΣ. την 6η Δεκεμβρίου, αποσύρει την τροπολογία για την έκτακτη ενίσχυση των αστυνομικών. Ανακοινώνει επίσης νέα παρέμβαση σε άλλο νομοσχέδιο, που θα αφορά μεγαλύτερο σύνολο κρατικών εργαζομένων πρώτης γραμμής.

Απέσυρε την τροπολογία για το επίδομα στους αστυνομικούς ο τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Χρήστος Σπίρτζης, παραδεχόμενος πως είναι απολύτως κατανοητή η κριτική, ο θυμός και η οργή των πολιτών  για τα ακραία κρούσματα αστυνομικής βίας από ακροδεξιούς θύλακες, με την ανοχή και πολλές φορές με τις εντολές της κυβέρνησης Μητσοτάκη. Άλλωστε ο ΣΥΡΙΖΑ, όπως σημειώνει ο τομεάρχης, έχει αναδείξει σε κάθε περίπτωση τέτοια φαινόμενα, αλλά και ειδικά, ανέδειξε «όσα τραγικά συνέβησαν την ημέρα μνήμης της δολοφονίας του 15χρονου Αλέξη Γρηγορόπουλου, με γενικευμένα και απαράδεκτα γεγονότα που προσβάλουν την μνήμη του, τη δημοκρατία, τη νεολαία και τη δημοκρατική παράδοση του ελληνικού λαού».

Όσο αφορά το αστυνομικό σώμα, σημείωσε ταυτόχρονα πως ο ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία οφείλει να αντιμετωπίζει την πλειοψηφία των Ελλήνων αστυνομικών ως εργαζόμενους με στολή, που διαφωνούν με τον αντιδημοκρατικό κατήφορο, του δόγματος «Τρόμος και Πάταξη», που έχει εγκαθιδρύσει το επιτελικό κράτος Μητσοτάκη.

Σχολιάζοντας τις τέσσερις τροπολογίες, ο Χρ. Σπίρτζης υπενθυμίζει πως οι τρεις εξ αυτών έχουν σκοπό να «χτυπήσουν» την έλλειψη διαγνωστικών τεστ στα σωφρονιστικά καταστήματα και την Ελληνική Αστυνομία, την προαιρετική διαμονή των φοιτούντων στις Σχολές της Αστυνομίας και τη μεταφορά ασθενών σε Μονάδες Ψυχικής Υγείας από εξειδικευμένο νοσηλευτικό προσωπικό και όχι από την Ελληνική Αστυνομία.

Όσο για την επίμαχη τέταρτη τροπολογία, την έκτακτη οικονομική ενίσχυση των αστυνομικών στο ύψος του ενός μισθού, αυτή αποσύρθη  έπειτα από «σωστή κριτική και δίκαιες διαμαρτυρίες συνδικαλιστικών οργανώσεων και κοινωνικών φορέων ότι δεν έχουν κατατεθεί από τον ΣΥΡΙΖΑ αντίστοιχες τροπολογίες για έκτακτο βοήθημα».

Κατόπιν αυτής της παραδοχής, ο Χρ. Σπίρτζης ανακοίνωσε ότι θα επανακαταθέσει την τροπολογία σε μετέπειτα νομοσχέδιο, υπό νέα μορφή όπου θα συμπεριλαμβάνεται το σύνολο των εργαζομένων που «δίνουν τη μάχη στην πρώτη γραμμή αντιμετώπισης της υγειονομικής κρίσης».

Αναλυτικά η δήλωση του τομεάρχη Προστασίας του Πολίτη της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία:

«Στις συνεδριάσεις της Επιτροπής της Βουλής, για το σχέδιο νόμου του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη αναδείξαμε την οπισθοδρομική αντίληψη του σχεδίου νόμου για το σωφρονιστικό σύστημα, τις ανορθολογικές δομές που περιέχει, την αντίληψη μιας αστυνομίας βραχίονα πολιτικών σκοπιμοτήτων, ανοχής ακροδεξιών θυλάκων και επιβολής αντιδημοκρατικών αποφάσεων του δόγματος τρόμος και πάταξη.

Ταυτόχρονα αναδείξαμε όσα τραγικά συνέβησαν την ημέρα μνήμης της δολοφονίας του 15χρονου Αλέξη Γρηγορόπουλου, με γενικευμένα και απαράδεκτα γεγονότα που προσβάλουν την μνήμη του, τη δημοκρατία, τη νεολαία και τη δημοκρατική παράδοση του ελληνικού λαού.

Στην τελευταία συνεδρίαση της επιτροπής, μετά από απόφαση των αρμόδιων ΕΠΕΚΕ Προστασίας του Πολίτη και Δικαιοσύνης του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ, σύμφωνα με τις πάγιες θέσεις του φορέα μας, καταθέσαμε ένα σύνολο 4 τροπολογιών. Οι τροπολογίες αυτές αντιμετωπίζουν την έλλειψη διαγνωστικών τεστ στα σωφρονιστικά καταστήματα και την Ελληνική Αστυνομία, την έκτακτη οικονομική ενίσχυση των εργαζομένων την προαιρετική διαμονή των φοιτούντων στις Σχολές της Αστυνομίας και τη μεταφορά ασθενών σε Μονάδες Ψυχικής Υγείας από εξειδικευμένο νοσηλευτικό προσωπικό και όχι από την Ελληνική Αστυνομία.

Έπειτα από δίκαιες διαμαρτυρίες μελών συνδικαλιστικών οργανώσεων και κοινωνικών φορέων (ιατρών, νοσηλευτών, εργαζόμενων στην καθαριότητα και στους ΟΤΑ, λιμενικών, πυροσβεστών, κλπ)   ότι δεν έχουν κατατεθεί από το ΣΥΡΙΖΑ – ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ αντίστοιχες τροπολογίες για έκτακτο βοήθημα ενός μισθού και παρότι η κυβέρνηση στην συνεδρίαση της Επιτροπής δεν έκανε αποδεκτές τις τροπολογίες μας, εισηγήθηκα στο Προεδρείο της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ την απόσυρση της τροπολογίας και την επανυποβολή της, συμπληρωμένη με τους εργαζόμενους που δίνουν τη μάχη στην πρώτη γραμμή αντιμετώπισης της υγειονομικής κρίσης, στο επόμενο Σχέδιο Νόμου.

Κατανοώντας επίσης την κριτική, το θυμό και την οργή πολλών συμπολιτών μας για τα ακραία κρούσματα αστυνομικής βίας από ακροδεξιούς θύλακες, με την ανοχή και πολλές φορές με τις εντολές της κυβέρνησης Μητσοτάκη σημειώνουμε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ αντιμετωπίζει την πλειοψηφία των Ελλήνων αστυνομικών που υπηρετούν τη Δημοκρατία και την ασφάλεια των πολιτών, ως εργαζόμενους με στολή, που διαφωνούν με τον αντιδημοκρατικό κατήφορο, του δόγματος «Τρόμος και Πάταξη», που έχει εγκαθιδρύσει το επιτελικό κράτος Μητσοτάκη.

Η εισήγηση εγκρίθηκε ομόφωνα από το Προεδρείο της ΚΟ ΣΥΡΙΖΑ έπειτα από αναλυτική συζήτηση».

πηγη:https://left.gr

 
© Copyright 2011 - 2022 Στύξ - Ανεξάρτητη Πολιτισμική και Πολιτική Εφημερίδα της Βόρειας Πελοποννήσου