Loading...

Κατηγορίες

Τετάρτη 09 Δεκ 2020
Καταγγελία ότι ο Μπακογιάννης διέλυσε έκτακτο ΔΣ με θέμα τα επεισόδια της 6ης Δεκέμβρη
Κλίκ για μεγέθυνση

 
 
 

Για ολοκληρωτικό κατήφορο της ΝΔ και της παράταξης Μπακογιάννη έκανε λόγο σε δήλωσή της η Ντίνα Ρέππα, δημοτική σύμβουλος της ΑΝΤΙΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ, η οποία κατήγγειλε ότι «η δημαρχία φέρει ακέραια την ευθύνη για την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η πόλη» και πως «εξαιτίας της παρουσίας των δυνάμεων καταστολής, των εντολών που έχουν πάρει αυτές από την πολιτική ηγεσία, των αυθαιρεσιών και της τρομοκρατίας που εξαπολύουν, η Αθήνα έχει μετατραπεί σε κατεχόμενη κι επικίνδυνη για τους κατοίκους της πόλη».

Όπως δημοσιεύει το pontiki.gr, χθες Τρίτη, συνεδρίασε εκτάκτως το Δημοτικό Συμβούλιο της Αθήνας με επίκεντρο την πρόταση ψηφίσματος που κατέθεσαν πέντε συνδυασμοί της αντιπολίτευσης ζητώντας την καταδίκη της επιθετικότητας των αστυνομικών δυνάμεων εναντίον πολιτών που θέλησαν να τιμήσουν τη μνήμη του Αλέξη Γρηγορόπουλου. Παράλληλα, οι Ανοιχτή Πόλη, Αθήνα Είσαι Εσύ, Λαϊκή Συσπείρωση της Αθήνας, Ανταρσία στις γειτονιές της Αθήνας και Αντικαπιταλιστική Ανατροπή στην Αθήνα ζητούν την παύση της δίωξης των συλληφθέντων μεταξύ των οποίων είναι δημοτικοί και κοινοτικοί σύμβουλοι.

Ακολουθεί η δήλωση της Ντίνας Ρέππα:

«Ο ολοκληρωτικός κατήφορος της ΝΔ συνεχίστηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο της Αθήνας από την παράταξη του Κ. Μπακογιάννη. Ενώ συνήλθε το δημοτικό συμβούλιο μετά από το αίτημα 20 συμβούλων της αντιπολίτευσης (όπως ορίζει ο κανονισμός), ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Χρ. Τεντόμας, κατ’ εντολή Μπακογιάννη, παραβιάζοντας ολόκληρο τον κώδικα, αρνήθηκε να προχωρήσει η συζήτηση και έθεσε σε ψηφοφορία αν θα πραγματοποιηθεί ή όχι το δημοτικό συμβούλιο που ο ίδιος είχε συγκαλέσει! Εκεί η παράταξη της ΝΔ, συντασσόμενη με τα ορφανά της Χρυσής Αυγής στο δημοτικό συμβούλιο, καταψήφισαν τη συζήτηση και διέλυσαν το δημοτικό συμβούλιο.»

Ως Αντικαπιταλιστική Ανατροπή στην Αθήνα δηλώνουμε τα εξής:

1. Καταγγέλλουμε την πλήρη παραβίαση του κανονισμού από την πλευρά του προέδρου του ΔΣ. Είναι φανερό ότι βρισκόμαστε αντιμέτωποι με επικίνδυνη αντιδημοκρατική εκτροπή από την πλευρά της πλειοψηφούσας παράταξης, της παράταξης της ΝΔ και του Κ. Μπακογιάννη.

2. Η δημαρχία φέρει ακέραια την ευθύνη για την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η πόλη. Εξαιτίας της παρουσίας των δυνάμεων καταστολής, των εντολών που έχουν πάρει αυτές από την πολιτική ηγεσία, των αυθαιρεσιών και της τρομοκρατίας που εξαπολύουν, η Αθήνα έχει μετατραπεί σε κατεχόμενη κι επικίνδυνη για τους κατοίκους της πόλη. Πρόστιμα, απαγορεύσεις, συλλήψεις, ξυλοδαρμοί από την αστυνομία, περιστολή όλων των δικαιωμάτων.

3. Ματαιοπονούν! Η συζήτηση στο ΔΣ θα γίνει έτσι κι αλλιώς, τη Δευτέρα 14/12 και θα είναι εντός ημερησίας με αίτημα που θα καταθέσει και πάλι το 1/3 των συμβούλων. Δεν θα μπορέσουν να την αποφύγουν. Η περιστολή των δικαιωμάτων των ελευθεριών, της διαδήλωσης και της αντίστασης δεν είναι επίδειξη δύναμης. Είναι το τελευταίο καταφύγιο της κυβέρνησης και των συνοδοιπόρων της στη δημαρχία! Είναι απόδειξη της πολιτικής της αδυναμίας και ήττας!

Η πρόταση ψηφίσματος των 5 παρατάξεων

Η περιστολή συνταγματικά κατοχυρωμένων ελευθεριών, ο αποκλεισμός ενός μέρους της πόλης, οι αθρόες και αυθαίρετες προσαγωγές δεν αποτελούν μέτρα υγειονομικής προστασίας. Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αθηναίων καταδικάζει την επιθετικότητα με την οποία αντιμετωπίστηκαν από τις δυνάμεις της Αστυνομίας πολίτες που θέλησαν να τιμήσουν τη μνήμη του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, αφήνοντας ένα λουλούδι στον τόπο της δολοφονίας του. Ζητάμε την παύση της δίωξης των συλληφθέντων , στους οποίους περιλαμβάνονται και αιρετοί εκπρόσωποι των Αθηναίων στο Δημοτικό και στα Κοινοτικά Συμβούλια.

πηγη:https://rosa.gr

 

 
© Copyright 2011 - 2022 Στύξ - Ανεξάρτητη Πολιτισμική και Πολιτική Εφημερίδα της Βόρειας Πελοποννήσου