Loading...

Κατηγορίες

Τρίτη 02 Φεβ 2021
Εισήγηση Επιτροπής Κοτανίδου για το σχεδιασμό νέων Μονάδων Εντατικής Θεραπείας στα Νοσοκομεία του Ε.Σ.Υ.
Κλίκ για μεγέθυνση
Ο Βουλευτής Αχαΐας του Σύριζα-ΠΣ Καθηγητής κ. Κώστας Μάρκου και 34 ακόμη Βουλευτές της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης κατέθεσαν Ερώτηση και Αίτηση Κατάθεσης εγγράφου στο πλαίσιο του Κοινοβουλευτικού ελέγχου, απευθυνόμενη προς τον Υπουργό Υγείας κ. Βασίλη Κικίλια, γύρω από το θέμα της περίφημης «Επιτροπής Κοτανίδου για τις ΜΕΘ».
Πιο συγκεκριμένα, την 08/05/2020, με απόφαση του Υπουργού Υγείας είχε συγκροτηθεί πενταμελής Επιστημονική Επιτροπή για το σχεδιασμό νέων Μονάδων Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) στα Νοσοκομεία του ΕΣΥ με Πρόεδρο την κ. Κοτανίδου. Έργο της Επιτροπής ήταν η εισήγηση προς το Υπουργείο Υγείας αναφορικά με την αύξηση των κλινών Μ.Ε.Θ. στα Νοσοκομεία του Ε.Σ.Υ.. Ωστόσο, έκτοτε, ουδέν έχουμε μάθει. Έχει συνεδριάσει η ως άνω Επιτροπή, έως σήμερα, για το λόγο για τον οποίο συγκροτήθηκε; Έχει καταλήξει, σε κάποια πορίσματα; Έχει εκπονηθεί η προβλεπόμενη Εισήγηση; Θα κατατεθεί στο Σώμα;
Ο κ. Μάρκου επισημαίνει: «Χωρίς αμφιβολία είναι αναγκαίο να θωρακίσουμε το ΕΣΥ με νέες ΜΕΘ, ώστε να ανταποκρίνεται με επάρκεια στις ανάγκες του πληθυσμού. Το δημόσιο συμφέρον επιτάσσει διαφάνεια και αποτελεσματικότητα. Ο ελληνικός λαός αναμένει απαντήσεις.»Ερώτηση και Αίτηση Κατάθεσης Εγγράφων
Προς τον κ. Υπουργό Υγείας

Αθήνα, 1 Φεβρουαρίου 2021

Θέμα: Εισήγηση Επιτροπής Κοτανίδου για το σχεδιασμό νέων Μονάδων Εντατικής Θεραπείας στα Νοσοκομεία του Ε.Σ.Υ.


Την 08/05/2020 δυνάμει της με αρ. πρωτ. Α1β/Γ.Π. οικ. 29077 Απόφασης του Υπουργού Υγείας με θέμα «Συγκρότηση και ορισμός μελών στην Επιστημονική Επιτροπή για τον σχεδιασμό νέων Μονάδων Εντατικής Θεραπείας (Μ.Ε.Θ.) στα Νοσοκομεία του Εθνικού Συστήματος Υγείας.» συγκροτήθηκε Επιστημονική Επιτροπή για το σχεδιασμό νέων Μονάδων Εντατικής Θεραπείας (Μ.Ε.Θ.) στα Νοσοκομεία του Εθνικού Συστήματος υγείας. Η Επιτροπή είναι πενταμελής, και ως Πρόεδρος αυτής ορίστηκε η κ. Κοτανίδου Αναστασία, λόγος για τον οποίο η Επιτροπή είναι άλλως γνωστή ως «Επιτροπή Κοτανίδου για τις Μ.Ε.Θ.».
Έργο της Επιστημονικής Επιτροπής είναι η εισήγηση προς το Υπουργείο Υγείας αναφορικά με την αύξηση των κλινών Μ.Ε.Θ. στα Νοσοκομεία του Ε.Σ.Υ. με γνώμονα τη λειτουργικότερη χωροθέτηση σε υπάρχουσες ή νέες κτηριακές νοσοκομειακές δομές, την αποτελεσματικότερη δυνατή στελέχωσή τους με ιατρονοσηλευτικό προσωπικό, την αρμονική συναρμογή τους με τις υπάρχουσες ήδη εν λειτουργία αντίστοιχες δομές και την άμεση ενσωμάτωσή τους στο ήδη υπάρχον σύστημα παροχής, φροντίδας και αξιοποίησης κλινών ΜΕΘ.
Με δεδομένη την αναγκαιότητα περαιτέρω θωράκισης του Εθνικού Συστήματος Υγείας με νέες Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, οι οποίες θα στελεχωθούν με ειδικό ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, κατάλληλο εξοπλισμό, ώστε το σύστημα να ανταποκρίνεται με επάρκεια στις ανάγκες του πληθυσμού, όπως αυτές διαμορφώνονται στην εκάστοτε χρονική συγκυρία, ο αρμόδιος Υπουργός ερωτάται:
⦁ Έχει συνεδριάσει η ως άνω Επιτροπή, έως σήμερα, για το λόγο για τον οποίο συγκροτήθηκε;
⦁ Έχει συμμετάσχει στις συνεδριάσεις ο Υφυπουργός Υγείας ή ο Γενικός Γραμματέας Υγείας, όπως προβλέπεται ότι μπορούν να πράξουν; Έχουν κληθεί να συμμετάσχουν στις συνεδριάσεις και οι λοιποί παράγοντες, όπως η Προϊσταμένη της Γενικής Διεύθυνσης Διοικητικών Υπηρεσιών και Τεχνικής Υποστήριξης και Προϊστάμενοι Οργανικών Μονάδων της, οι αρμόδιοι Διοικητές των Υγειονομικών Περιφερειών και των Νοσοκομείων και Προϊστάμενοι Οργανικών Μονάδων τους, όπως η σχετική απόφαση προβλέπει;
⦁ Έχει καταλήξει η Επιτροπή, έως σήμερα, σε κάποια πορίσματα; Τέλος, έχει εκπονηθεί η προβλεπόμενη Εισήγηση;
⦁ Παρακαλείται ο κ. Υπουργός να καταθέσει στο Σώμα (α) την Εισήγηση της Επιτροπής και (β) τα πρακτικά έκαστης συνεδρίασης, έως και σήμερα.
Ο Ερωτών Βουλευτής
Μάρκου Κώστας
Αβραμάκης Ελευθέριος
Αναγνωστοπούλου Αθανασία(Σία)
Αυλωνίτης Αλέξανδρος Χρήστος
Βαγενά Άννα
Βαρδάκης Σωκράτης
Βέττα Καλλιόπη
Βίτσας Δημήτρης
Γκιόλας Γιάννης
Δρίτσας Θεόδωρος
Ζουράρις Κωνσταντίνος
Ηγουμενίδης Νικόλαος
Καρασαρλίδου Φρόσω
Κασιμάτη Νίνα
Λάππας Σπύρος
Μάλαμα Κυριακή
Μαμουλάκης Χαράλαμπος
Μεϊκόπουλος Αλέξανδρος
Μουζάλας Γιάννης
Μπάρκας Κωνσταντίνος
Μωραΐτης Θάνος
Νοτοπούλου Αικατερίνη
Παπαδόπουλος Αθανάσιος(Σάκης)
Πούλου Παναγιού
Ραγκούσης Γιάννης
Σαντορινιός Νεκτάριος
Σκουρολιάκος Παναγιώτης
Σκούφα Μπέττυ
Συρμαλένιος Νικόλαος
Τζούφη Μερόπη
Φάμελλος Σωκράτης
Φίλης Νικόλαος
Χαρίτου Δημήτριος
Χατζηγιαννάκης Μίλτος
Χρηστίδου Ραλλία
 
© Copyright 2011 - 2022 Στύξ - Ανεξάρτητη Πολιτισμική και Πολιτική Εφημερίδα της Βόρειας Πελοποννήσου