Loading...

Κατηγορίες

Πέμπτη 18 Νοέ 2021
Νέα μέτρα Μητσοτάκη: Αποκλείονται από παντού οι ανεμβολίαστοι... εκτός από τις εκκλησίες
Κλίκ για μεγέθυνση

 

Υποχρεωτική η τρίτη δόση για τους άνω των 60 - Ξεκινάει ξανά το κυλιόμενο ωράριο στο Δημόσιο

 


18/11/2021 | 19:52
 

Εν μέσω της ραγδαίας αύξησης των κρουσμάτων και λίγες εβδομάδες πριν τα Χριστούγεννα, ο πρωθυπουργός απευθύνεται για μια ακόμη φορά στους πολίτες.

Στις δηλώσεις του ο Κυριάκος Μητσοτάκης κάλεσε τους πολίτες να μην ακούνε τις θεωρίες συνωμοσίας για το εμβόλιο και να σπεύσουν να το κάνουν, μιλώντας μάλιστα για «πανδημία ανεμβολίαστων», παρά το ότι τον συγκεκριμένο όρο τον έχουν απορρίψει αρκετοί επιστήμονες.

Στο ίδιο πλαίσιο, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε νέα μέτρα τα οποία ήδη φαίνεται να προκαλούν αντιδράσεις στα social media, καθώς ο πρωθυπουργός επιμένει στο να φέρνει ευεργετικές διατάξεις μόνο για τους πιστούς στις εκκλησίες.

Συγκεκριμένα, ανακοίνωσε ότι πλέον θα απαγορεύεται η είσοδος ανεμβολίαστων σε όλους τους κλειστούς χώρους, ακόμη και αν έχουν αρνητικό rapid test. Αποκλείονται λοιπόν εκτός από τα καταστήματα εστίασης, και από τα σινεμά, τα θέατρα, τα μουσεία ή γυμναστήρια. Ο πρωθυπουργός δεν διευκρίνισε τι θα γίνει με τα supermarkets. Ωστόσο, δήλωσε ξεκάθαρα ότι ο όρος δεν θα ισχύει για... τις εκκλησίες, αφού εκεί θα ισχύει το αρνητικό rapid test.

Επίσης το πιστοποιητικό εμβολιασμού σε ηλικίες άνω των 60 χάνει την ισχύ του 7 μήνες από την έκδοση του, καθιστώντας την τρίτη δόση υποχρεωτική για όλους, αφού μετά το πέρας των 7 μηνών, θα θεωρούνται ανεμβολίαστοι, ακόμη και αν έχουν κάνει δύο δόσεις.

Τέλος ανακοίνωσε ότι επεκτείνεται το κυλιόμενο ωράριο στον Δημόσιο και Ιδιωτικό τομέα

Το διάγγελμα Μητσοτάκη:

Τα μέτρα που ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης

  • Πρώτον, από την επόμενη Δευτέρα όλοι οι ενήλικες ανεμβολίαστοι πολίτες, πέραν της εστίασης, δεν θα εισέρχονται και σε άλλες κλειστές αίθουσες. Ούτε και με την επίδειξη τεστ. Σε σινεμά, θέατρα, μουσεία ή γυμναστήρια, για παράδειγμα. Είναι μία άμεση ενέργεια προστασίας και, ασφαλώς, μία έμμεση προτροπή να εμβολιαστούν.
  • Όσον αφορά τις λειτουργίες στις εκκλησίες, οι πιστοί που δεν θα έχουν εμβολιαστεί θα πρέπει να προσκομίζουν αρνητικό εργαστηριακό τεστ. Αυτό, άλλωστε, προβλέπει και η εγκύκλιος της Ιεράς Συνόδου την οποία καλούνται τώρα να επιτηρούν οι φορείς της αλλά και, δειγματοληπτικά, η Πολιτεία.
  • Δεύτερον, το πιστοποιητικό εισόδου σε κλειστούς χώρους για εμβολιασμένους άνω των 60 ετών παύει να ισχύει επτά μήνες -επαναλαμβάνω, επτά μήνες- από την έκδοσή του. Θα δοθεί, δηλαδή, ένας μήνας περιθώριο για τον εμβολιασμό τους με την 3η δόση μετά την πάροδο του εξαμήνου. Και αυτό γιατί τα ιατρικά δεδομένα δείχνουν ότι, με τον καιρό, μειώνεται η άμυνα του εμβολίου.
  • Τρίτον, στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα επεκτείνεται το κυλιόμενο ωράριο. Ώστε να αποφεύγεται ο συνωστισμός, ιδίως τις ώρες προσέλευσης και αποχώρησης, αλλά και ο πρόσθετος φόρτος σε συγκεκριμένες ώρες στα μέσα μαζικής μεταφοράς. Βεβαίως, με ειδικές πρόνοιες για εργαζόμενους με παιδιά στο σχολείο.
  • Τέταρτον, οι έλεγχοι θα συνεχιστούν, ακόμα πιο εντατικά. 
  • Και πέμπτον, αλλά πρώτης σημασίας, ενισχύεται κι άλλο το Εθνικό Σύστημα Υγείας. Αξιοποιούνται, ήδη, ιδιωτικές Μονάδες Εντατικής Θεραπείας. Και στις περιοχές μεγάλης πίεσης επιτάσσονται και οι υπηρεσίες ιδιωτών γιατρών.

πηγη: https://www.koutipandoras.gr

 
© Copyright 2011 - 2023 Στύξ - Ανεξάρτητη Πολιτισμική και Πολιτική Εφημερίδα της Βόρειας Πελοποννήσου