Loading...

Κατηγορίες

Δευτέρα 08 Ιούλ 2013

 

Με αφορμή την απόφαση των Τουρκικών Αρχών της κυβέρνησης Ερντογάν να μετατρέψει και πάλι τον αυτοκρατορικό ναό της Αγίας Σοφίας Τραπεζούντας σε ισλαμικό τέμενος, ο Γενικός Γραμματέας του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος προέβη στις ακόλουθες δηλώσεις:

«Στις 12 Ιουνίου τόνιζα σε σχετική ερώτηση μου προς τον Πρωθυπουργό, ότι οι Τούρκοι είναι αποφασισμένοι να κάνουν τζαμί το ναό της Αγίας Σοφίας στην Τραπεζούντα, όπως το ίδιο έκαναν και με τον ιστορικό ναό της Αγίας Σοφίας της Βιθυνίας. Σε εκείνη την παρέμβαση το Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα Ελλάδος επίσης υπογράμμιζε ότι πολλοί διεθνείς παράγοντες προειδοποιούν ότι το κακό θα τριτώσει με επόμενη την Αγία Σοφία της Κωνσταντινούπολης.

Η μνημονιακή κυβέρνηση ακόμα και όταν ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ερντογάν, μίλησε για την εκ νέου μετατροπή της Αγίας Σοφίας Τραπεζούντας σε ισλαμικό τέμενος, όπου τότε προκάλεσε και την αντίδραση του Οικουμενικού Πατριάρχη κ. κ. Βαρθολομαίου, την έκκληση του οποίου δημοσίευσαν αρκετά έντυπα στην Τουρκία, αλλά και στην Ελλάδα, προτίμησε να προσποιηθεί την κωφάλαλη και να μην αντιδράσει!!

Το ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ Κόμμα Ελλάδος, όπως έχει θεσμικά καθήκον, εγκαίρως και με επίσημο κοινοβουλευτικό τρόπο -τότε και τώρα- ‘’ειδοποίησε’’ την κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου και «σήμανε τις καμπάνες» για εθνική αφύπνιση, απαιτώντας την αρμόζουσα δυναμική διπλωματική αντίδραση στα ανίερα σχέδια των Νεοοθομανών για τη μετατροπή σε τζαμί του ιστορικού και πανσέβαστου Ναού της Αγίας Σοφίας στην Τραπεζούντα.

Επίσης επισημαίνει ότι από το 2011, η τουρκική κυβέρνηση, με πρωτοβουλία του αντιπροέδρου της Μπουλέντ Αρίντς, έχει βάλει μπροστά μια προσπάθεια επανισλαμοποίησης σημαντικών Χριστιανικών μνημείων.

Θυμίζουμε πως η Αγία Σοφία της Τραπεζούντας είναι ένας από τους πιο σημαντικούς ιστορικά ναούς της περιοχής του Πόντου και η μετατροπή του σε μουσείο έγινε με αποφάσεις του τουρκικού κράτους, λόγω της ιστορικής αξίας του.

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος έχει εκφράσει την αντίθεσή του στις προσπάθειες των τουρκικών αρχών κάνοντας την εξής δήλωση: «Να το πω ξεκάθαρα, εμείς σεβόμαστε τους χώρους προσευχής. Αλλά για την περίπτωση του Μουσείου της Αγίας Σοφίας της Τραπεζούντας δεν βλέπουμε κάποια ανάγκη. Τεμένη υπάρχουν. Ας γεμίζουν πρώτα αυτά».

Το ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ έχει υιοθετήσει και υποστηρίζει στα διεθνή forum όπου συμμετέχει την εξής άποψη:

Η προσπάθεια της τουρκικής κυβέρνησης να επανισλαμοποιήσει σημαντικά και εμβληματικά ιστορικά χριστιανικά μνημεία της Ανατολής, οφείλεται στους εξής λόγους:

Ο ένας σχετίζεται με την επιρροή που ασκεί – και μπορεί να ασκήσει – το Οικουμενικό Πατριαρχείο στην τουρκική κοινωνία και ιδιαίτερα σε περιοχές όπως η Βιθυνία και ο Πόντος. Άλλος είναι επειδή η επιρροή αυτή αυξάνεται και επειδή «όχημα» γι΄ αυτό μπορεί να είναι οι ιστορικοί ναοί της Ανατολής, όπως η Αγία Σοφία Νίκαιας και Τραπεζούντας, η κυβέρνηση – θέλοντας να προλάβει το ενδεχόμενο να ζητηθούν από το Πατριαρχείο και να ανοίξουν πάλι για τους Χριστιανούς οι ναοί αυτοί – σπεύδει να τους μετατρέψει σε ισλαμικά τεμένη, κάτι που θα λειτουργήσει απαγορευτικά σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο.

Και ο κ. Νικολόπουλος κατέληξε: ‘’Ενώ λοιπόν οι Τούρκοι πολιτικοί βεβηλώνουν έναν τόπο λατρείας των Ορθοδόξων Χριστιανών, οι έλληνες κυβερνητικοί ,φοβικοί και εθελόδουλοι, όχι μόνον δεν φυλάσσουν τα κεκτημένα (για διεκδικήσεις ούτε λόγος δεν γίνεται) αλλά απολογούνται ενώπιων τους, ενώ οι νεοοθωμανοί ιερόσυλοι των ιερών βωμών και εστιών κάνουν ένα βήμα ακόμα και απαιτούν να πληρώσουμε και να κτίσουμε εμείς οι φορολογούμενοι Έλληνες Χριστιανοί Ορθόδοξοι τα ισλαμικά τεμένη στην Αθήνα και σε όλη την Ελλάδα’’.

Η Αγία Σοφία Τραπεζούντας είχε μετατραπεί σε τζαμί μετά την άλωση της Τραπεζούντας αλλά το 1961 μετατράπηκε σε μουσείο

 

Επειδή το θέμα είναι σοβαρό και σίγουρα κάτι περισσότερο απ΄ αυτό που φαίνεται.

Επιτέλους πρέπει ο κ. Σαμαράς και ο πρώην ΥΠΕΞ κ. Αβραμόπουλος οι οποίοι με την σιωπή τους στην ερώτηση μας υπ αριθμ. 11790/12.6.2013, δεν έδωσαν ούτε απάντηση ως όφειλαν εκ του κανονισμού της Βουλής , να μας επιτρέψουν να τους πούμε πως αυτή η υποχωρητική τακτική και το αταίριαστο στο Ελληνικό φρόνημα δόγμα που υπηρετούν, του «ΔΕΝ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΤΙΠΟΤΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΛΗΣΜΟΝΗΤΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ», όπως τις χαρακτήριζε και ο Μακαριστός Χριστόδουλος, να που μας οδηγούν!!!

Στην μετά από 52 ολόκληρα χρόνια, μετατροπή της ΑΓΙΑΣ ΣΟΦΙΑΣ ΣΕ ΤΖΑΜΙ!!!

Καλείται λοιπόν έστω και αυτή την ύστατη ώρα ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας, ο Αντιπρόεδρος και ΥΠΕΞ, καθώς και οι αρμόδιοι Υπουργοί να δώσουν ξεκάθαρες και σαφείς απαντήσεις στα παρακάτω ερωτήματα:

Ένα χρόνο μετά τις δηλώσεις του Αντνάν Ερτέμ, - προέδρου της Γεν. Γραμ. Βακουφίων –έκαναν κάποιο διάβημα; Εάν ναι να μας γνωστοποιηθεί, εάν όχι γιατί έστω και τώρα δεν πράττουν τα δέοντα, προκειμένου να ευαισθητοποιήσουν και να ενεργοποιήσουν όλους τους αρμόδιους διεθνείς οργανισμούς, τις θρησκευτικές κοινότητες αλλά και όλες τις άλλες ελεύθερες χριστιανικές εκκλησίες;

Επιτέλους ας καταλάβουν ότι ο φόβος της διπλωματικής αναμέτρησης, η μετάθεση των προβλημάτων (ΑΟΖ, Αιγαίο, ΙΜΙΑ κ.α), τα αμήχανα ‘’χαζά χαμόγελα’’ ενώπιων των φασιστών ΝΕΟΟΘΩΜΑΝΩΝ είναι ένα επικίνδυνο ΤΙΠΟΤΑ, από πολιτικά ανάξιους και άβουλους κυβερνήτες που φοβούμενοι τα αφεντικά τους, αρνούνται να εμποδίσουν την παράδοση των ΑΓΙΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΙΕΡΩΝ ΤΟΙΣ ΚΥΣΙ.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
© Copyright 2011 - 2021 Στύξ - Ανεξάρτητη Πολιτισμική και Πολιτική Εφημερίδα της Βόρειας Πελοποννήσου