Η διαδικτυακή παρουσίαση του βιβλίου του Ανδρέα Λοβέρδου για την υπόθεση Novartis από τον Α. Σαμαρά και τον Ευ. Βενιζέλο, ενώ κορυφωνόταν η συζήτηση στη Βουλή πριν από την ψηφοφορία για τον προϋπολογισμό 2021, ήταν επίδειξη δύναμης - όχι μόνο απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ.

Είναι ενδεικτικό ότι η εκδήλωση συνέπεσε με τις ομιλίες του ΥΠΟΙΚ Χρ. Σταϊκούρα αλλά και του πρωθυπουργού στη Βουλή, με τους συμμετέχοντες να δεσμεύουν κοινό προωθώντας δυναμικά στο διαδίκτυο το δικό τους πολιτικό γεγονός.

Λειτούργησαν, δηλαδή, ευθέως ανταγωνιστικά προς το Μέγαρο Μαξίμου που ήθελε να προβάλει την αγόρευση του Κ. Μητσοτάκη.

Με τον τρόπο αυτό, οι τρεις τους κατέστησαν σαφές ότι δεν απεμπολούν τον πρωταγωνιστικό ρόλο στην πολιτική ζωή, αφού θεωρούν τον εαυτό τους εμβληματικό στον αντιΣΥΡΙΖΑ αγώνα και δεν κάνουν βήμα πίσω ακόμη και αν κλέβουν τη δόξα του πρωθυπουργού, όπως έκαναν μιλώντας την ίδια ώρα με τον Κ.Μητσοτάκη.

Εξάλλου, εμφανίστηκαν σαν στελέχη της ίδιας παράταξης.

Ο πρώην πρωθυπουργός Α. Σαμαράς τόνισε ότι «στην πολιτική οι πραγματικές συμμαχίες γίνονται ανάμεσα σε ανθρώπους που κάνουν τομές» και «δίνουν κοινούς αγώνες».

Ξεκαθάρισε δηλαδή ότι ο ίδιος, ο «φίλος» Ευ. Βενιζέλος και ο υποψήφιος για την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ, Α. Λοβέρδος βρίσκονται στο ίδιο χαράκωμα γιατί «στο ίδιο στόχαστρο» από τους «ίδιους σκευωρούς».

«Μένει να τιμωρηθούν οι ένοχοι» διεμήνυσε καταλήγοντας:«Μας έχει ενώσει η φράση "μέχρι τέλους"».

Ο Ευ. Βενιζέλος ανέφερε ότι θα μπορούσε απλώς να προσυπογράψει  την ομιλία του Α. Σαμαρά και υποστήριξε ότι ο τίτλος του βιβλίου, «Απόπειρα δολοφονίας», είναι κυριολεκτικός, καθώς, κατά την άποψή του, «υπήρχε πρόθεση εξόντωσης των αντιπάλων τους όχι μόνο πολιτικής αλλά και σωματικής».

«Ηταν μια σειρά εγκληματικών πράξεων του αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης, κάποιων δικαστικών και δημοσιογράφων;» διερωτήθηκε. Και απάντησε: «Δεν είναι αυτό. Είναι η πιο μεγάλη και η πιο πρόχειρη σκευωρία της ελληνικής πολιτικής ιστορίας. ´Ηθελαν να στοχεύσουν στην καρδιά της δημοκρατίας. Η ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης ήταν το πρώτο θύμα. Μίλησα για εσχάτη προδοσία. Για υπονόμευση, αλλοίωση και κατάλυση των δημοκρατικών θεσμών. Είναι τυπική περίπτωση εσχάτης προδοσίας. Κάποιοι σφετερίστηκαν την ιδιότητά τους, αλλοίωσαν βασικούς θεσμούς του πολιτεύματος για να αλλάξουν το συσχετισμό των πολιτικών δυνάμεων και την προοπτική της χώρας».

Υποστήριξε επίσης ότι υπάρχει «ηθικός αυτουργός του ηθικού αυτουργού», κατήγγειλε ότι «οι μηνύσεις μας κατά των κουκουλοφόρων μαρτύρων δεν έχουν ακόμη ενεργοποιηθεί», κάτι που περιέγραψε ως «κραυγαλέα περίπτωση κατάχρησης εξουσίας».

«Ευτυχώς -πρόσθεσε- άρχισε η ανάκριση και τώρα όλα τίθεται στο ποινικοδικονομικό επίπεδο. Δεν έχω ίχνος εμμονής ή μνησικακίας. Πολιτικά μας ωφέλησε η τόσο χυδαία επίθεση. Είμαι επιεικής και συγχωρετικός. Αλλά καταλαβαίνω την οργή του Ανδρέα». Και έκλεισε με την εμβληματική φράση «ποτέ ξανά».

Στην εκδήλωση μίλησαν επίσης ο συνταγματολόγος Κ. Μποτόπουλος και ο συγγραφέας Γ. Σκαμπαρδώνης. Ο Α. Λοβέρδος αφού ευχαρίστησε τους μετέχοντες έκλεισε με τη φράση του Γιάννη Πρετεντέρη «τέτοια κόλπα οι δημοκρατίες δεν τα αντέχουν». 

πηγη:https://tvxs.gr