Loading...

Κατηγορίες

Τρίτη 23 Νοέ 2021
Π. Παπανικολάου: Οι μεγαλοκλινικάρχες, με τις πλάτες της κυβέρνησης, θα λειτουργήσουν σαν τους χειρότερους μαυραγορίτες
Κλίκ για μεγέθυνση

 

 


 


Φανταζόμαστε ότι θα άφησε άναυδους όσους παρακολουθούσαν την μεσονύχτιο τηλεοπτική εκπομπή της Αναστασίας Γιάμαλη, η τοποθέτησή του ταξικού συνδικαλιστή νευροχειρούργου γιατρού Πάνου Παπανικολάου.

 

Δεν είναι απλώς το ότι ο κ. Παπανικολάου επανέλαβε αυτό που είναι γνωστό, ότι δηλαδή η κυβερνητική πολιτική έχει σαν στόχο να εξυπηρετήσει τους έμπορους υγείας. Αυτή την διαπίστωση την έκαναν και μια σειρά υγειονομικοί της πρώτης γραμμής που φιλοξενήθηκαν στην ίδια εκπομπή, η οποία σημειωτέον είναι μια όαση στην παρεχόμενη ενημέρωση. 

(Σε κανέναν εισαγγελέα δεν πρόκειται να ιδρώσει το αυτί του για τις εγκληματικές κυβερνητικές ευθύνες που καταγγέλθηκαν στην εκπομπή από τους μαχόμενους γιατρούς του τηλεοπτικού πάνελ. Δεν είναι βλέπετε η ασφάλεια να παρουσιάσει κάποιο ανώνυμο τηλεφώνημα που φέρει αντιεξουσιαστή εμπλεκόμενο σε έκνομη πράξη).

Αυτό που όντως είναι εντυπωσιακό είναι ο δημόσιος σχολιασμός που έκανε ο αγωνιστής γιατρός παρουσιάζοντας το παρακάτω επίσημο έγγραφο -το παραθέτουμε σε μορφή κειμένου για να είναι ευανάγνωστο- το οποίο φέρει την υπογραφή της αναπληρώτριας υπουργού Υγείας Μίνα Γκάγκα. Η εντολή της προς τους Διοικητές των Υγειονομικών Περιφερειών να επιβλέψουν ώστε τα νοσοκομεία που είναι στην ευθύνη τους να περιορίσουν τα προγραμματισμένα χειρουργεία κατά ποσοστό έως και 80% εκτιμήθηκε από τον κ. Παπανικολάου ότι θα οδηγήσει ασθενείς σε ιδιωτικά θεραπευτήρια να πληρώσουν 15-20.000 ευρώ για μια επέμβαση που διαφορετικά θα γινόταν δωρεά στις μονάδες του ΕΣΥ!

 

 

Αυτό μου καθιστά ύποπτους δωροληψίας από τους ιδιώτες μεγαλοκλινικάρχες, αυτούς που πήραν αυτή την απόφαση, τόνισε ο κ. Παπανικολάου και αν θέλουν ας μου κάνουν μήνυση. 

Τι μήνυση να κάνουν όμως; Το παρακάτω έγγραφο "βγάζει μάτι"!


ΘΕΜΑ «Οδηγίες Προς τα Νοσοκομεία για τον περιορισμό Προγραμματισμένων Τακτικών Χειρουργείων  

Προς αντιμετώπιση των έκτακτων αναγκών από την έξαρση της πανδημίας. Oπως άμεσα προβείτε:

A. Σε περιορισμό των προγραμματισμένων ταχτικών χειρουργείων κατά ποσοστό έως και 80%, ανάλογα με τις συνθήκες, ανά Νοσοκομείο στις Υγειονομικές Περιφέρειες. με απόφαση του Διοικητή του οικείου Νοσοκομείου και του Διοικητή της οικίας Υ.ΠΕ

Από τον περιορισμό εξαιρούνται οι αυστηρώς έκτακτες και επείγουσες χειρουργικές επεμβάσεις καθώς και τα ειδικά νοσοκομεία

Επισημαίνεται για μια ακόμη φορά ότι. όσον αφορά στο θεραπευτικό πρόγραμμα ασθενών με χρόνια προβλήματα υγείας, οι απαραίτητες διαγνωστικές εξετάσεις και θεραπεύτηκες παρεμβάσεις (χημειοθεραπείες, ακτινοθεραπείες, εγχύσεις φαρμάκων, συνεδρίες σε μονάδα τεχνητού νεφρού κ.α.) θα υλοποιούνται κανονικό από τα Νοσοκομεία, λαμβάνοντας πάντα τα αναγκαία μέτρα προφύλαξης για τις συγκεκριμένες ευάλωτες ομάδες ασθενών.

 Β. Επιπλέον υπενθυμίζουμε τον περιορισμό στο επισκεπτήριο και την αναγκαιότητα για PCRΜ όπως ισχύουν σήμερα.

Τα παραπάνω αφορούν και τις ιδιωτικές κλινικές της χώρας.

Παρακαλείστε για την πιστή τήρηση των ανωτέρω.


Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Τρίτη 23 Νοεμβρίου 2021 | 2:29 π.μ.
πηγη: http://tsak-giorgis.blogspot.com


 
© Copyright 2011 - 2023 Στύξ - Ανεξάρτητη Πολιτισμική και Πολιτική Εφημερίδα της Βόρειας Πελοποννήσου