Loading...

Κατηγορίες

Δευτέρα 22 Νοέ 2021
Με προσφυγή στην Ευρωπαϊκή Δικαιοσύνη απειλεί τους Έλληνες δικαστές ο Άδωνης Γεωργιάδης για τη Novartis
Κλίκ για μεγέθυνση

 


Από εκεί που απειλούσε δικαστές, μάρτυρες, πολιτικούς αντιπάλους και δημοσιογράφους πως θα τους «γδάρει», πλέον, μετά τις αποκαλύψεις των εισαγγελικών ερευνών για Φρουζή και Μανιαδάκη με μαύρο χρήμα σε πολιτικούς, ο Άδωνης Γεωργιάδης ανακάλυψε εσχάτως τα ανθρώπινα δικαιώματα, απειλώντας μάλιστα πως θα γίνει ο πρώτος εν ενεργεία υπουργός κράτους μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης που θα στραφεί κατά της Δικαιοσύνης της χώρας του.

Όμηρος της Δικαιοσύνης και της αδράνειας των εισαγγελέων, τους οποίους κατηγορεί για τις αποκαλύψεις του Documento που τον βαραίνουν δήλωσε τη Δευτέρα ο υπουργός Ανάπτυξης, που μετά τις κυριακάτικες αποκαλύψεις της εφημερίδας για την εισαγγελική πρόταση φωτιά που καταρρίπτει το αφήγημα της «σκευωρίας», επιλέγει να εμφανιστεί ως θύμα, αντί να δώσει συγκεκριμένες απαντήσεις.

Σημειώνεται πως, όπως αναγνωρίζει στην πρότασή της η εισαγγελέας Πρωτοδικών, Ελένη Μιχαλοπούλου, ο Φρουζής δωροδοκούσε πολιτικά πρόσωπα αλλά και γιατρούς, παρά το γεγονός ότι η συγκεκριμένη δικογραφία αφορούσε δωροδοκίες γιατρών και όχι πολιτικών προσώπων. Η παραπάνω είναι η δεύτερη «βόμβα» σε διάστημα λίγων εβδομάδων στα θεμέλια του αφηγήματος της Νέας Δημοκρατίας περί κατασκευασμένου σκανδάλου, έπειτα από τις ενδείξεις ενοχής που προέκυψαν από το προκλητικό βούλευμα για τον Νίκο Μανιαδάκη, το οποίο σκιαγραφεί ενδείξεις ενοχής για τον πρώην σύμβουλο υπουργών, αναφορικά με τις επί χρήμασι συναλλαγές του με τη Novartis και το «παιχνίδι» του με τους πρώην υπουργούς Υγείας την επίμαχη περίοδο Ανδρέα Λοβέρδο και Άδωνη Γεωργιάδη.

Διαβάστε επίσης: 

Από τον καιρό που ο Αδωνης Γεωργιάδης εξαπέλυε απειλές κατά δικαστών, πολιτικών και δημοσιογράφων, με χαρακτηριστικές τις υποσχέσεις «θα τους γδάρω! Δεν θα μου γλιτώσει ούτε ένας από αυτούς, ο Τσίπρας πρώτος απ’ όλους, ο άθλιος και αχρείος!» και τα «τικ τακ Βαξεβάνη» έχουν περάσει αρκετά χρόνια.

Πλέον, ο υπουργός ανακάλυψε τα ανθρώπινα δικαιώματα και εμφανίζεται ως θύμα της ελληνικής Δικαιοσύνης, προαναγγέλλοντας την προσφυγή του στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, και μάλιστα, «ο πρώτος εν ενεργεία υπουργός κράτους μέλους της ΕΕ που θα στραφεί κατά της Δικαιοσύνης της χώρας του».

«Το θεωρώ τεράστιο εξευτελισμό και για την ελληνική δημοκρατία και για την ελληνική Δικαιοσύνη δεν μου μένει όμως άλλος τρόπος να αμυνθώ έναντι της πρωτοφανούς αδράνειας και ανικανότητας» διαμαρτύρεται σήμερα ο Αδ. Γεωργιάδης για την ανοιχτή προκαταρκτική έρευνα σε βάρος του ίδιου και του Δημήτρη Αβραμόπουλου, η οποία κατά τον ίδιο δεν θα έπρεπε να διαρκέσει πάνω από έξι μήνες.

Μία διαμαρτυρία που όλως τυχαίως έρχεται την επόμενη της αποκάλυψης-φωτιά της εισαγγελικής πρότασης για τον πρώην «Mr Novartis» πως «ξέπλενε» μαύρο χρήμα και πλήρωνε πολιτικούς και γιατρούς, και λίγες εβδομάδες από την έτερη για τον πρώην σύμβουλο των υπουργών Υγείας.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο υπουργός δεν δίστασε να προδικάσει πως «ο Φρουζής θα πάει στα δικαστήρια και θα αποδείξει την αθωότητά του όπως εκείνος νομίζει», ενώ φτάνει στο σημείο να κάνει έκκληση ακόμα και στον ΣΥΡΙΖΑ, με επίδικο τα ανθρώπινα δικαιώματα.

«Είμαστε αναφανδόν με τα δικαιώματα του Υπουργού της καρδιάς μας» ανέφερε μεταξύ άλλων ο Κ. Βαξεβάνης στο facebook, υπό την αίρεση «Αφού όμως δώσει απαντήσεις».


πηγη: https://www.documentonews.gr

 
© Copyright 2011 - 2023 Στύξ - Ανεξάρτητη Πολιτισμική και Πολιτική Εφημερίδα της Βόρειας Πελοποννήσου