Loading...

Κατηγορίες

Τετάρτη 22 Φεβ 2012

 

 

Πάτρα 22.02.12

 

«55.000.000 ευρώ κάθονται σε ένα συρτάρι και …περιμένουν! Η περιοχή έχει σοβαρά προβλήματα με την αποκομιδή και αντ’ αυτών, ο δήμαρχος Πάτρας φτιάχνει σταθμούς μεταφόρτωσης».

 

Αυτά τόνισε ανάμεσα σε άλλα, ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΛΑΟΣ, Αλέξανδρος Χρυσανθακόπουλος, απευθυνόμενος στον Υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Γεώργιο Παπακωνσταντίνου, κατά την συνεδρίαση της Διαρκούς Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου.

 

 

 

Ο βουλευτής Αχαΐας του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού, σημείωσε με δραματικό τόνο:

«Με θλίψη παρακολουθώ, στη περιοχή μου, στο Ν. Αχαΐας, στην περιφερειακή ενότητα όπου το εργοστάσιο επεξεργασίας απορριμμάτων δεν προχωράει . Ο διαγωνισμός του Σεπτέμβρη, έληξε στις 26 Ιανουαρίου του 2012.

Υπάρχει μια αδιαφορία, μια έλλειψη συντονισμού, οι δήμαρχοι μεταξύ τους δεν συνεννοούνται.

Αυτό δείχνει ότι τελικά τους ενδιαφέρει μόνο η διαχείριση της καθημερινότητας με όρους, οι οποίοι δεν είναι καθαροί. Διότι όλοι αυτοί οι σταθμοί μεταφόρτωσης έχουν υψηλό κόστος του να πάνε κάπου τα απορρίμματα και έχουμε ζήσει τραγικές εξελίξεις πολλά χρόνια τώρα, όπου το κόστος μεταφοράς ήταν τεράστιο. Πάρα πολλοί δήμοι επέλεγαν αυτό το δρόμο, γιατί δυστυχώς, συμπεριελάμβανε και το μαύρο χρήμα και τη διαφθορά».

 

• Ο κ. Χρυσανθακόπουλος υπογράμμισε ότι δεν αναλογίζεται κανένας την ευθύνη του, ούτε απέναντι στους δημότες, αλλά το χειρότερο, δεν αναλογίζεται την ευθύνη του απέναντι στους Έλληνες πολίτες, οι οποίοι χρειάζονται αυτά τα χρήματα, τα 55.000.000 ευρώ, να εκταμιευτούν και να πέσουν στην αγορά:

 

«Να υπάρξουν μεροκάματα, να υπάρξει αγορά εξοπλισμών, να υπάρξει διαχείριση και λειτουργία. Δηλαδή, και στην ουσία το πρόβλημα λιμνάζει από απροθυμία και οι επιπτώσεις στην εθνική οικονομία, είναι μεγάλες».

 

• Για τον λόγο αυτό, ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΛΑΟΣ, κάλεσε εκ νέου τον υπουργό να πάρει πρωτοβουλία περιφερειακών συσκέψεων, ώστε να πέσουν οι μάσκες όλων αυτών που παρεμποδίζουν την εφαρμογή αυτών των στόχων που δεν κάνουν κανένα βήμα.

 

«Θεωρώ, ότι μια ανοικτή σύσκεψη που θα ξεμπροστιαστούν όσοι υπεραμύνονται της αδράνειας, πόσοι τελικά αλλού στοχεύουν, θα είναι αποτελεσματική.

Να είναι μπροστά στους πολίτες που διαμαρτύρονται, δεν αντέχουμε άλλο να ζούμε καταστάσεις με καταλήψεις, με τα σκουπίδια στους δρόμους, με τον κίνδυνο για την υγεία και ταυτόχρονα, η δημοτική Αρχή να θέλει να δοθεί αναγκαστική λύση μέχρι τα τέλη του 2013.

Δηλαδή, την ύστατη στιγμή εσπευσμένα, δίχως τη σωστή προετοιμασία, να πάνε όλα από το κακό στο χειρότερο για να μην κινδυνεύσει να απενταχθεί το έργο και να χαθούν και τα χρήματα. Λοιπόν, όχι!

 

Να σας πω, ότι δεν ήταν ο πρώτος άγονος διαγωνισμός και πέρυσι πάλι προκηρύχθηκε από την Περιφέρεια, πάλι άγονος και το φθινόπωρο ξανά.

Επιτέλους, θα πάρουν τις ευθύνες τους».

 

• Για να καταλήξει ο Αλέξανδρος Χρυσανθακόπουλος:

 

«Οι αιρετοί δεν θα παίζουν κρυφτό με την υγεία του κόσμου σε βάρος της εθνικής οικονομίας και υπέρ άλλων συμφερόντων.

Θα κληθούν όλοι δημοσίως. Η Κυβέρνηση δεν καθοδηγεί επιλογές, δεν επιβάλει επιλογές, αλλά ωριμάζουνε επιλογές που οι ίδιοι έχουν εισηγηθεί και οι ίδιοι οφείλουν να μείνουν πιστοί σε αυτά τα οποία οι ίδιοι έχουν κατ’ επανάληψη ζητήσει. Παρακαλώ πάρα πολύ αυτό μπορεί να γίνει τάχιστα και μπορεί να γίνει και σε άλλες περιοχές της χώρας για να τονωθεί η εθνική οικονομία, να γίνουν τα έργα και να υπάρχει και αποτελεσματικότητα για τα κυβερνητικά καθήκ

 

 
© Copyright 2011 - 2021 Στύξ - Ανεξάρτητη Πολιτισμική και Πολιτική Εφημερίδα της Βόρειας Πελοποννήσου