Τη συστηματική τακτική να μην γίνονται διαγνωστικά τεστ σε τουριστικούς προορισμούς που ακολουθεί η ελληνική κυβέρνηση και την προβληματική κατάσταση στον τουρισμό της χώρας, επιβεβαιώνει η Ολλανδή Πρέσβης  Stella Ronner- Grubacic, απαντώντας σε αίτημα της Ένωσης Ξενοδόχων Σάμου και Ικαρίας.

Η πρωτοβουλία των ξενοδόχων προέκυψε μετά την οδηγία που εξέδωσε η Ολλανδίας για άμεση επιστροφή των Ολλανδών τουριστών από τα ελληνική νησιά.

Απαντώντας η Ολλανδή Πρέσβης το βράδυ της Πέμπτης, σημείωσε ότι η απόφαση αυτή βασίζεται στο γεγονός ότι οι ελληνικές αρχές διενεργούν ελάχιστα τεστ στα νησιά. Επιβεβαίωσε έτσι τις κατηγορίες για συστηματική υποκαταγραφή της πανδημίας στα ελληνικά νησιά, η οποία σε συνδυασμό με το ανεξέλεγκτο άνοιγμα του τουρισμού οδήγησε στη νέα έξαρση της πανδημίας.

Η απάντηση της Ολλανδής Πρέσβειρας:

Καταρχάς να σας ευχαριστήσω πολύ για την επιστολή σας, την οποία έλαβα και έχω διαβάσει με προσοχή. Φυσικά λυπάμαι που διαβάζω ότι η ταξιδιωτική οδηγία που εκδόθηκε είχε τόσο αρνητικές συνέπειες για εσάς και τα μέλη της Ένωσής σας.
Η Ολλανδική Κυβέρνηση γνωρίζει καλά τις συνέπειες που έχουν οι ταξιδιωτικές οδηγίες και για το λόγο αυτό τις αλλάζει πάντα με προσοχή. Οι ταξιδιωτικές οδηγίες υπάρχουν για να μπορούμε να εγγυηθούμε την ασφάλεια και την υγεία των Ολλανδών υπηκόων.

Η συγκεκριμένη οδηγία βασίζεται σε μεγάλο βαθμό στο γεγονός ότι οι ελληνικές αρχές διενεργούν ελάχιστα τεστ covid στα νησιά. Επομένως, δεν υπάρχουν διαθέσιμα δεδομένα σχετικά με τον ακριβή αριθμό των μολύνσεων εκεί. Η Πρεσβεία βρίσκεται σε επικοινωνία με τις ελληνικές αρχές για να θέσει αυτό το ζήτημα. Ελπίζω σε μια επόμενη επίσκεψή μου στη Σάμο να έχουμε την ευκαιρία να συζητήσουμε περαιτέρω».

πηγη:https://tvxs.gr