Loading...

Κατηγορίες

Τετάρτη 12 Ιούν 2013

 

 

 

 

''Ξανάλατος: Καλημέρα κα Κανελλοπούλου

 

Κανελλοπούλου: Καλημέρα σα κε Ξανάλατε, σε εσάς και τους ακροατές σας.

 

Ξ: Πριν πάμε στο θέμα που είναι τα ακίνητα, το νέο φόρο και το αλαλούμ που επικρατεί, όπως επίσης σε συνδυασμό με τα ακίνητα και η λύση του Υφυπουργού Ανάπτυξης του κ. Σκορδά ο οποίος έγινε πανελληνίως γνωστός -ήταν άγνωστος πανελληνιώς-μετά από αυτό που πέταξε και δεν το παίρνει ακριβώς πίσω αλλά η κουβέντα έχει ανοίξει και αυτός ήταν και ο στόχος που είναι γνωστός, θέλω να μου κάνετε ένα σχόλιο γιατί βλέπω στον κ. Τσίπρα, έξω από την πόλη της Ιερισσού πηγαίνοντας για τη Χαλκιδική (...), όπου μίλησε εχτές, από τους εργαζόμενους και κατοίκους των περιοχών και χωριών εκεί, που δεν αντιδρούν στην επένδυση στις σκουριές. Πως σας φάνηκε αυτό;

 

Κ: Κοιτάξτε, μου φάνηκε κανονικό. Νομίζω ότι οι εργαζόμενοι κάθε χώρου έχουνε το δικαίωμα να θέτουν τα αιτήματά τους και να λένε τις απόψεις τους στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Νομίζω, δηλαδή, ότι ήταν κάτι κανονικό. Γιατί να μην το κάνουν; Εντάξει. Κι εμείς έχουμε πολύ συγκεκριμένες θέσεις πάνω στο ζήτημα των επενδύσεων και της ανάπτυξης. Ο Τσίπρας είπε τις δικές μας απόψεις. Άκουσε και νομίζω ότι θα επεξεργαστεί και αυτά που δήλωσαν οι εργαζόμενοι

 

Ξ: (Έλεγαν) ότι είναι έτοιμη η επένδυση, ότι ''θα μας αφήσετε στο δρόμο'', ''θα χάσουμε τις δουλειές μας''

 

Κ: Ναι. Εντάξει.

 

Ξ: (...) Εγώ χάρηκα πραγματικά που συνέβη αυτό. Ξέρετε, αν ήταν άλλη εποχή, θα διαφωνούσα κάθετα με τον τρόπο αλλά, ξέρετε, σήμερα αν καθ' υποψίαν χάνεις το μεροκάματό σου, πετάγεσαι από τον ύπνο σου.

 

Κ: Όχι, όχι. Οι εργαζόμενοι, όλοι οι εργαζόμενοι όμως. Ελπίζω να μην εννοείτε ότι μόνο οι εργαζόμενοι της Ιερισσού έχουν αυτές τις απόψεις. Γιατί οποιοσδήποτε εκφράζει αγωνία για το μεροκάματό του, είναι ήττα αυτό για την κυβέρνηση (...)

 

Ξ: Αλλά εγώ είπα , σε κάποια στιγμή, ότι ''καλώς ήρθε ο κ. Τσίπρας στην πραγματικότητα''. Με αυτή την έννοια. Ότι ακούγονται πια και άλλες φωνές. Ο κοινωνικός αυτοματισμός έχει και θετικές πλευρές. Δηλαδή είναι και αυτοί που λένε ''παιδιά, κοιτάξτε να δείτε, με την πολιτική σας, θα μας κλείσετε το σπίτι, το μεροκάματό μας''.

 

Κ: Βεβαίως. Το ζήτημα για τον κ. Τσίπρα και την αντιπολίτευση είναι να μπορέσει να αρθρώσει ένα πειστικό απαντητικό λόγο στους ανθρώπους αυτούς και να τους επισημάνει πόσα άλλα μεροκάματα πρόκειται να χαθούν με τις επενδύσεις τις αναπτυξιακές της Ιερισσού.

 

Ξ: Φαντάζομαι ότι πρέπει να τους διασφαλίσει και το δικό τους μεροκάματο.(...). Να το δούμε πως θα εξελιχθεί. Εγώ, πάντως, εχθές καλώς όρισα τον αρχηγό σας, μετά από αυτή τη συνάντηση που είχε στην πραγματικότητα (...)

 

Κ: Τι σας κάνει να πιστεύετε, κε Ξανάλατε, ότι ο αρχηγός μας και ολόκληρη η αντιπολίτευση δεν ξέρουν τι συμβαίνει στον πραγματικό κόσμο;

 

Ξ: Συνάντηση με εργαζομένους δεν είχε άλλη. Ήταν η πρώτη τέτοιου είδους συνάντηση. (...) Όχι σε κάποιο εργοστασιακό χώρο ή από αυτές τις γνωστές συναντήσεις. (...)

 

Κ: Θα πρέπει να σας πω ότι πάρα πολλοί άνθρωποι έρχονται στο ΣΥΡΙΖΑ και εκφράζουν τις αγωνίες τους.

 

Ξ: Συμφωνούμε σε όλα αυτά αλλά τέτοια συνάντηση, στο δρόμο, με μπλόκο, εντός εισαγωγικών η λέξη, να τον περιμένουνε, με την αγωνία τους, με τα στοιχεία τους, με την έντασή τους-γιατί επαναλαμβάνω, αν δεν ήταν οι καιροί τέτοιοι, θα ήμουν κάθετα αντίθετος, είναι αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και οφείλουν οι πάντες ένα μεγάλο σεβασμό,(...)το δικαιολογώ λόγω του καιρού, λόγω της κατάστασης. Τέτοια συνάντηση, real timeσυνάντηση, την ώρα που πας να συναντηθείς με αυτούς που συμφωνούν οι απόψεις σου(...), για μένα ήταν κάτι πολύ θετικό.

 

Κ: Καλώς έγινε και ας το αφουγκραστούμε όλοι. Το άλλο που θέλω να πω για τον κ. Σκορδά που αναφερθήκατε προηγουμένως, πρέπει να σας πω ότι η άποψή μου είναι ότι κανένας Υπουργός, κανένας Υφυπουργός, κανένας Γενικός Γραμματέας Υπουργείου, δεν βγαίνει και δεν κάνει μία πρόταση, μία αναφορά σε κάτι εάν πριν δεν έχει συζητηθεί και δεν το ξέρει ολόκληρη η Κυβέρνηση. Δηλαδή, απλώς ο κ. Σκορδάς αποτέλεσε τον ιμάντα μεταβίβασης στη κοινωνία ……..

 

Ξ.: ΄Εκανε το λαγό.

Κ.: Ναι, έκανε το λαγό για να δούμε τι θα γίνει. Ε.., με αυτό που διατύπωσε ο κ. Σκορδάς είναι κοινό μυστικό ότι πυροβολεί ουσιαστικά 200.000 χιλιάδες ανθρώπους με ακίνητα, 800.000 χιλιάδες της κοινωνίας ανθρώπων, γιατί ξέρετε καθένας που έχει ένα ακίνητο έχει μία οικογένεια, κατά μέσο όρο είναι 4 άτομα η ελληνική οικογένεια, άρα πρέπει να δούμε τι σημαίνει με αριθμούς αυτό το success story της ελληνικής τρικομματικής. Αυτό πρέπει να το δούμε. Δεν πιστεύω δηλαδή ότι έγινε ένα λάθος και αυτό που προσπάθησε να ανασκευάσει χωρίς να το παίρνει πίσω ουσιαστικά, λέει όχι βρε παιδί μου, όχι, μα όταν θα βγούμε από το μνημόνιο. Τώρα τι μπορεί να σημαίνει αυτή η ανακοίνωση δύο χρόνια, τρία χρόνια πριν βγει κανείς από το μνημόνιο, εφόσον και αν βγει, νομίζω ότι ο μέσος νους μπορεί να το αντιληφθεί.

Ξ: Τον κ. Σκορδά αν τον ρωτήσω πότε θα βγούμε από το μνημόνιο, θα είναι ασφαλής η άποψή του. Θα μου το πει ……

Κ.: Επειδή εμείς λοιπόν έχουμε βαρεθεί να ακούμε ότι θα βγούμε στο τέλος του ΄10, στο τέλος του ΄11, στο τέλος του ΄12, στο τέλος του ΄13, άκουσα σήμερα μία εκπρόσωπο της ΔΗΜ.ΑΡ. να λέει το ΄15, το ΄15, έχουμε βαρεθεί, θεωρούμε ότι πρέπει να παρθούν άμεσα μέτρα για τους ανθρώπους εδώ και τώρα. Εδώ και τώρα που κινδυνεύουν να χάσουν το σπίτι τους, που έχουνε χάσει ήδη την υγεία τους, που έχουνε χάσει το μισθό τους, τη σύνταξή τους κ.λ.π., κ.λ.π.. Οπότε αντιλαμβάνεστε ότι θεωρούμε ότι αυτό εάν γίνει θα είναι μία ακόμα καταστροφή στο πτώμα της κοινωνίας, στο πτώμα γιατί αυτή τη στιγμή η κοινωνία ……

 

Ξ: Προς το παρόν δεν είναι προαπαιτούμενο αλλά όταν θα γίνει προαπαιτούμενο ελάτε να συζητήσουμε. Με το ρημάδι του προαπαιτούμενου πάγωσε όλη η Ελλάδα με το φόρο του πετρελαίου. Με το ρημάδι του πετρελαίου. Τίποτα δεν πήραμε από αυτά που προϋπολογίζαμε.

Κ: Τίποτα, απολύτως τίποτα.

Ξ: Και δεν λένε να το αλλάξουνε. Είναι εκεί πέρα και κάθονται στη μακαριότητά τους. Γιατί δεν κρυώνουν ούτε αυτοί, ούτε τα παιδιά τους, ούτε οι μανάδες τους, ούτε οι πατεράδες τους. Οι δικοί μας κρυώνουν. Λοιπόν, πάμε τώρα στα ακίνητα για να κλείσουμε

Κ: Το δυστύχημα είναι το εξής: Ότι ενώ βγαίνει το ΔΝΤ και λέει αυτό που έλεγε ο ΣΥΡΙΖΑ και διάφοροι άλλοι άνθρωποι, όχι μόνο ο ΣΥΡΙΖΑ,για το καταστροφικό μνημόνιο, για το μνημόνιο που δεν οδήγησε πουθενά αλλού πάρεξ στη καταστροφή την ελληνική κοινωνία, δεν αποσύρονται μέτρα, δεν υπάρχει μια διάθεση ……..

Ξ: Βγαίνει η Λαγκάρντ, αυτό το διεθνές ξεφτιλίκι και ποδήλατο που σύρεται στο δικαστήρια για δυσώδεις υποθέσεις στη Γαλλία και είναι διευθύντρια του Δ.Ν.Τ. τα γνωστά περί πολιτικής ……….

Κ: Ας ξεκαθαρίσει αυτά που λέει

Ξ: Αλλά ξέρει να λέει αυτά που λέει και τώρα και στο προηγούμενο με τον πολλαπλασιαστή, αλλά οι δικοί της απεσταλμένοι εδώ, ο ένας εκ των τριών της ΤΡΟΪΚΑΣ που είναι του Δ.Ν.Τ., δεν έχει καμία αντίθετη άποψη για να μην εκφραστούν μέτρα και να μην περάσουν στην ελληνική κοινωνία και να μην εφαρμοστούν.

Κ: Ακριβώς….

Ξ.: Αλλά καταλάβατε. Γιατί εντάξει μας έχουν βρει χαϊβάνια και κατ΄αυτόν τον τρόπο …….

Κ: Μόνο, ξέρετε κ. Ξανάλατε, αυτό που λέει το Δ.Ν.Τ. αυτή τη στιγμή, είναι, θα μπορούσε να γίνει ένα πολύ ισχυρό όπλο στα χέρια μιάς Κυβέρνησης που θα ήθελε να αλλάξει τη πολιτική της, πολύ ισχυρό όπλο, δηλαδή ομολογεί ας πούμε ότι έχουμε κάνει λάθος ουσιαστικά με την Ελλάδα και ότι αυτό δεν οδηγεί πουθενά γιατί πραγματικά δεν οδηγεί πουθενά, πραγματικά, τίποτε δε λέει ότι αυτό οδηγεί κάπου.

Ξ: Για πέστε μου για τα ακίνητα για να κλείσουμε, γιατί δεν έχω άλλο χρόνο, πρέπει να πάω σε διάλειμμα. Πως σας φαίνονται οι νέοι συντελεστές που πάει να εφαρμόσει ο …….

Κ: Τι να πω για τα ακίνητα… Τι να πω, ε … θεωρώ ότι δια γυμνού οφθαλμού και ο πιο απλός πολίτης μπορεί να δει ποιοι εξυπηρετούνται από όλο αυτό και ποιοι βλάπτονται. Ακόμα μια φορά, ακόμα μια φορά. Το γεγονός δηλαδή ότι κάποιος πρέπει να πληρώνει ας πούμε για ένα σπίτι, για ένα σπίτι, μόνο για ένα σπίτι, αυτός που τόλμησε να ονειρευτεί, ένα ζευγάρι εκπαιδευτικών, ένα ζευγάρι δημοσίων υπαλλήλων, ότι μπορούσε να αποκτήσει ένα σπίτι, με εκείνες τις συνθήκες και να μην πληρώνει ενοίκιο στο διηνεκές, έρχεται τώρα το φορολογικό και του λέει όχι θα το πληρώνεις, θα το πληρώνεις ……

Ξ: Εσείς κατεβάζετε πρόταση δική σας για το θέμα;

Κ: Κοιτάξτε, εμείς …..

Ξ: Να ακούσω και καμία πρόταση. Γιατί το ελάττωμα που λέγεται ότι έχει ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ότι δεν έχει προτάσεις.

Κ: Κοιτάξτε, όχι δεν είναι ελάττωμα του ΣΥΡΙΖΑ, είναι ελάττωμα το γεγονός ότι οι προτάσεις του ποτέ δεν μπόρεσαν να φτάσουν τουλάχιστον μέσω των μέσων μαζικής ενημέρωσης στη κοινωνία.

Ξ: Όχι, όχι ,έχετε και τα δικά σας μέσα, έχετε και καλές σχέσεις με μέσα, ο αρχηγός σας πάει καλά στη γενική πολιτική, επικοινωνιακή πολιτική.

Κ: Σοβαρά; Παρακολουθήσατε τις θέσεις μας για τα μέσα μαζικής ενημέρωσης;

Ξ: Τα είδα, τα είδα.

Κ: Ακούστε, αν κανείς θέλει έναν αρχηγό αξιωματικής αντιπολίτευσης, αξιωματικής αντιπολίτευσης έναν αρχηγό να είναι κλεισμένος μέσα σε ένα γραφείο να μην πηγαίνει πουθενά, κοιτάξτε, είναι υποχρεωμένοι να τον βγάλουνε, είναι υποχρεωμένοι.

Ξ Πέστε μου γιατί δεν υπάρχει κάτι για τα ακίνητα

Κ:Σας λέω λοιπόν ότι όλο αυτό θα περιληφθεί στο φορολογικό μας σχέδιο το οποίο σε ένα μέρος του έχει κατατεθεί, έχει δημοσιοποιηθεί. Όλα αυτά θα συμπεριληφθούν και οπωσδήποτε, οπωσδήποτε με όρους κοινωνικής δικαιοσύνης, οπωσδήποτε.

Ξ: Σας ευχαριστώ πάρα πολύ, ξέρω ότι έχετε ολομέλεια για τη λίστα Λαγκάρντ, καλά ξεμπερδέματα.

Κ: Ναι, σας ευχαριστώ πολύ και εγώ.''

 

 

 
© Copyright 2011 - 2021 Στύξ - Ανεξάρτητη Πολιτισμική και Πολιτική Εφημερίδα της Βόρειας Πελοποννήσου