Loading...

Κατηγορίες

Παρασκευή 24 Μάι 2013
Παρουσιάστηκε επίσημα το Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα
Κλίκ για μεγέθυνση

 

 

ΝΙΚΟΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ: «ΣΤΗΡΙΖΟΜΑΣΤΕ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΚΑΤΑΘΗΚΕΣ ΤΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΚΑΙ ΒΡΙΣΚΟΜΑΣΤΕ… ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΗΤΑΝ Η ΝΔ ΜΕΧΡΙ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ»

«Οι Χριστιανοδημοκράτες δημιουργούν τη νέα στέγη της μεγάλης κεντροδεξιάς παράταξης γιατί πιστεύουν ότι οι πολίτες που ψήφισαν τη ΝΔ στις τελευταίες εκλογές δεν είναι μνημονιακοί! Γιατί πιστεύουν ότι αυτοί οι πολίτες δεν ήθελαν η ΝΔ να αποτελέσει το καλύτερο άλλοθι της ακραίας νεοφιλελεύθερης πολιτικής που γνώρισε ο τόπος από τις τελευταίες κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και γιατί ξέρουν, ότι υπάρχουν και άλλοι πολλοί, που ενώ εντάσσονται στην μεγάλη κεντροδεξιά οικογένεια, εντούτοις δεν στήριξαν τη ΝΔ στις τελευταίες εκλογικές αναμετρήσεις, εκτιμώντας - σωστά όπως αποδείχτηκε εκ του αποτελέσματος - ότι αυτή η παράταξη δεν έμεινε… εκεί που ήταν από ιδρύσεώς της».

 

Με αυτά τα λόγια, ο ανεξάρτητος βουλευτής, Νίκος Νικολόπουλος, σκιαγράφησε σήμερα το μεσημέρι, στην αίθουσα της ΕΣΗΕΑ, το προφίλ του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος, παρουσιάζοντας παράλληλα για πρώτη φορά επισήμως, τις ιδρυτικές αρχές, αλλά και τους πολιτικούς και εκλογικούς στόχους του νέου κόμματος.

 

Ο κ. Νικολόπουλος, ο οποίος αναλαμβάνει πλέον την θέση του Γενικού Γραμματέα της πρώτης Διοικούσας Επιτροπής, εμφατικά τόνισε ότι πάνω στο νοητό άξονα των ιδεολογικών προσδιορισμών, οι Χριστιανοδημοκράτες δεν τοποθετούνται πιο δεξιά ή πιο αριστερά από τη Νέα Δημοκρατία, αλλά… ακριβώς στην θέση που βρισκόταν η ΝΔ μέχρι και τις πρόσφατες εκλογές, διακηρύσσοντας την άμεση ανάγκη παύσης των υφεσιακών και αντικοινωνικών μέτρων του μνημονίου και την αντικατάστασή τους από ένα πρόγραμμα – ασπίδα για τους ευάλωτους πολίτες και νέας ανάπτυξης για το σύνολο της χώρας.

 

Μάλιστα, ο τ. υφυπουργός εργασίας, υπογράμμισε πως στο Καταστατικό του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος περιλαμβάνονται αυτούσιες οι αρχές και οι αξίες που διατύπωσε τον Μάιο του 1979, ο αείμνηστος εθνάρχης, Κωνσταντίνος Καραμανλής και τις οποίες οι Χριστιανοδημοκράτες θεωρούν ως πολύτιμη και διαχρονική παρακαταθήκη. «Οι Χριστιανοδημοκράτες δεν προσποιούνται ότι είναι κάτι άλλο από αυτό που ήσαν χθες» τόνισε, θυμίζοντας ότι ο εθνάρχης υπήρξε πάντοτε ρηξικέλευθος και τολμηρός στις κρίσιμες εθνικές περιστάσεις και γι’ αυτό δεν δίστασε να οδηγήσει την Ελλάδα έξω από το στρατιωτικό σκέλος του ΝΑΤΟ λόγω της τουρκικής εισβολής στην Κύπρο, αλλά και να κάνει παν δυνατό (κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας, νομιμοποίηση ΚΚΕ, κλπ) προκειμένου να πετύχει την εθνική συμφιλίωση.

 

«Αυτή η παρακαταθήκη δυστυχώς ξεχάστηκε από τη σημερινή ηγεσία της ΝΔ. Εμείς, όμως, οι Έλληνες Χριστιανοδημοκράτες, την τιμάμε υποστηρίζοντας ότι η νέα εθνική αναγέννηση θα προκύψει μέσα από μια άλλη πολιτική και μία νέα συμμαχία των δημοκρατικών και πατριωτικών δυνάμεων» πρόσθεσε, σημειώνοντας ότι το νέο κόμμα είναι έτοιμο να συζητήσει ο,τιδήποτε, πλην φυσικά των κυρίαρχων και αδιαπραγμάτευτων αξιών της δημοκρατίας και του Έθνους. «Για παράδειγμα, είμαστε έτοιμοι να συζητήσουμε το θέμα του νομίσματος. Δεν κατανοούμε γιατί θεωρείται ταμπού από κάποιους. Εμείς πιστεύουμε πως πρέπει να τεθεί επί τάπητος, έστω και μόνο για να έχει η πατρίδα ένα σοβαρό σχέδιο Β, σε περίπτωση που χρειαστεί» ανέφερε.

 

Επίσης, ο κ. Νικολόπουλος, που το αμέσως επόμενο διάστημα θα ξεκινήσει μία νέα περιοδεία ανά την Ελλάδα, στην οποία υπάρχουν μέχρι σήμερα πυρήνες των Χριστιανοδημοκρατών σε 44 νομούς της χώρας, έθεσε και ως πρώτο εκλογικό στόχο του νέου κόμματος, την αυτόνομη κάθοδο στις ευρωεκλογές του 2014, ακριβώς σε ένα χρόνο. Τόνισε μάλιστα πως η επιλογή της σημερινής ημερομηνίας για την παρουσίαση του νέου κόμματος συνδυάζεται με το γεγονός πως σε έναν χρόνο από σήμερα θα γίνουν οι ευρωεκλογές, εξηγώντας πως αυτή η στόχευση γίνεται γιατί, εκτός του ότι οι ευρωεκλογές προηγούνται χρονικά, «σε αυτές μπορεί να σταλεί ένα καθαρό μήνυμα από τον ελληνικό λαό προς τα κόμματα, χωρίς να διακυβεύεται ανωμαλία και ακυβερνησία στην χώρα». Ακόμα, τόνισε ότι καθώς οι Χριστιανοδημοκράτες πιστεύουν στην ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας, θεωρούν ότι θα πρέπει να συμβάλλουν στην μεγάλη ανατροπή συσχετισμών και δυνάμεων του ευρωπαϊκού χώρου, ώστε να αλλάξει η πολιτική του οικονομικού στραγγαλισμού των λαών.

 

«Η Ελλάδα είναι μια χώρα ζάμπλουτη σε ιστορία, γερά χτισμένη σε θεμέλια διαχρονικών αξιών, πάνω στα οποία πρέπει όλοι να στηριχτούμε για να δημιουργήσουμε το μέλλον. Αυτό διακηρύσσουμε οι Χριστιανοδημοκράτες, διεκδικώντας το τέλος της πολιτικής των εθνικών μειοδοσιών και των υπόγειων διαδρομών με μόνους ωφελημένους πάντα τους ίδιους ολίγους εις βάρος των πάρα πολλών» κατέληξε ο Γενικός Γραμματέας του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος.

 

 

 
© Copyright 2011 - 2021 Στύξ - Ανεξάρτητη Πολιτισμική και Πολιτική Εφημερίδα της Βόρειας Πελοποννήσου