Loading...

Κατηγορίες

Κυριακή 04 Μάρ 2012

 

Πάτρα 2.3.12

 

Ως ένα εκπτωτικό νομοσχέδιο του κοινωνικού κράτους, που είναι αποτέλεσμα μιας παρακμιακής πορείας της διαχείρισης των δημοσίων οικονομικών θεμάτων, χαρακτήρισε ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΛΑ.Ο.Σ., Αλέξανδρος Χρυσανθακόπουλος, τον εφαρμοστικό νόμο για την κοινωνική πολιτική, την πρόνοια, τους πολυτέκνους, τα φαρμακεία, την υγεία και την ασφάλιση.

 

 

Μιλώντας στην Βουλή, αφού ξεκαθάρισε ότι το κόμμα του είναι επί της αρχής ενάντια σε αυτό το νομοσχέδιο, κατέθεσε αίτηση για διεξαγωγή ονομαστικής ψηφοφορίας, θεωρώντας ότι ο εφαρμοστικός αυτός νόμος είναι η αποτυχία μιας Κυβέρνησης, που έχει χάσει τον προσανατολισμό της, στέκεται απέναντι στο λαό και στα εθνικά συμφέροντα, διαρρηγνύοντας την κοινωνική συνοχή.

 

Όπως τόνισε ο κ. Χρυσανθακόπουλος, η Βουλή κάτω από τη δυναμική επιβολή των τροϊκανών μέτρων, συζητάει ένα νομοσχέδιο το οποίο περιλαμβάνει όλες τις πτυχές του Κράτους – Πρόνοιας κατά τρόπο αποδόμησης, με πτωχευτική κατεύθυνση και, ταυτόχρονα, προσπαθώντας να συγκρατήσει τις ύστατες δυναμικές που έχει το παλαιοκομματικό κράτος του παρελθόντος, το πελατειακό κράτος.

Ενώ, όπως συμπλήρωσε, αναδεικνύει και τις στρεβλώσεις τις οποίες έχει η αγορά στον τομέα του φαρμάκου, στην παροχή υπηρεσιών Υγείας:

 

«Είναι η ομολογία της γενικευμένης αποτυχίας, της γενικευμένης αναξιοπιστίας πάνω στην οποία γραπώνονται οι δανειστές μας για να ζητήσουν όλο και περισσότερες θυσίες από τον ελληνικό λαό, θυσίες για τα δικά τους συμφέροντα.

Είναι χαρακτηριστικό ότι οι χώρες παραγωγής φαρμάκων και διαφόρων υλικών που αφορούν τα φαρμακεία, τα νοσοκομεία κλπ., θέλουν να εισβάλουν στη χώρα. Είναι η επίθεση της παγκοσμιοποίησης εναντίον μας. Είναι το ενδιαφέρον τους να καταλάβουν εκ των έσω την ελληνική αγορά οι δυνάμεις που βοηθούνται από το νεοφιλελευθερισμό που εφαρμόζει το ΠΑΣΟΚ και η Νέα Δημοκρατία».

 

 

• Αναφερόμενος στο κομμάτι των φαρμακείων ο βουλευτής Αχαΐας σημείωσε, ότι το νομοσχέδιο παρεμβαίνει για να απελευθερώσει το ωράριο, να έρθει η πολυεθνική εταιρεία να εγκαταστήσει σαν υπερμάρκετ στις μεγάλες αυτές αλυσίδες τις οποίες έχουν σχεδιάσει, σε προνομιακές θέσεις, τα δικά της καταστήματα ελευθέρου ωραρίου, προσλαμβάνοντας σε υπαλληλική σχέση έναν πτυχιούχο, ο οποίος θα είναι εργαζόμενος και όχι επιστήμονας:

«Γιατί, αλήθεια, δεν τα βρίσκει το Υπουργείο με τους Συλλόγους Φαρμακοποιών; Γιατί κάποιοι έχουν εμμονές; Γιατί επιμένουν στο 48ωρο; Τι είναι το μαγαζί για τον αυτοαπασχολούμενο; Φυλακή; Δεν είναι. Λέει, μέχρι 48 ώρες την εβδομάδα. Ακολουθήστε τα διεθνή στάνταρ. Εκεί, όμως, δεν είναι του φαρμακοϋπάλληλου το ζήτημα. Εκεί είναι ακριβώς ποιος είναι ο φαρμακοποιός που αυτοαπασχολείται, αυτός, το παιδί του, η οικογένειά του.

Ας διπλασιάσει, ας τριπλασιάσει τις εφημερίες, για να διευκολυνθούν στις δύσκολες περιόδους οι ασφαλισμένοι, οι έχοντες ανάγκη φαρμάκων. Υπάρχει απλή λύση. Μία απλή συνεννόηση είναι με τους Συλλόγους και τα Σωματεία των Φαρμακείων. Γιατί δεν γίνεται αυτή η συνεννόηση; Γιατί λέει απλά, απελευθερώνω το ωράριο; Γιατί, όπως είπα προηγούμενα, ο σκοπός είναι να έρθει το ξένο επενδυτικό κεφάλαιο να επενδύσει σε έναν κορεσμένο τομέα, για τον οποίο πλέον όλοι καταλαβαίνουμε ότι έχει χαθεί και το κίνητρο κέρδους και δίνεται μόνο μάχη επιβίωσης»

 

• Αναφερόμενος στο θέμα των φαρμάκων ο κ. Χρυσανθακόπουλος σημείωσε ότι σαφώς υπάρχει μεγάλο ζήτημα για τα φάρμακα τα γενόσημα, το που συσκευάζονται και το πού παράγονται:

«Η αλήθεια είναι ότι έχουμε λίγες ελληνικές φαρμακευτικές εταιρείες, οι οποίες, μετά την πάροδο της δεκαετίας που απελευθερώνεται η δυνατότητα παραγωγής και συσκευασίας από τις μητρικές εταιρείες, παίρνουν την πατέντα και έχουν δικαίωμα να το παρασκευάσουν εδώ.

Δίνεται μια μάχη, η οποία δεν υπερασπίζεται την εσωτερική παραγωγή, την εθνική οικονομία. Δίνεται μια μάχη, την οποία υποδεικνύει το ξένο μεγάλο κεφάλαιο σε αυτήν την περίπτωση. Καμία σχέση αν η δραστική ουσία είναι έτσι ή αλλιώς. Οι χώρες αυτές, οι οποίες είναι παραγωγές του ευρωπαϊκού κέντρου ή των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, έχουν την ισχύ και αν έχουν υποκαταστήματα στην Ινδία ή αλλού, είναι οι ίδιες οι κεντρικές εταιρείες αυτές οι οποίες φτιάχνουν τα γενόσημα, οι ίδιες. Οι περισσότερες είναι οι ίδιες.

Αυτές οι φημολογίες περί κατώτερης και ανώτερης ποιότητας έχουν μόνο έναν παράγοντα: την μεταξύ τους σχέση ανταγωνισμού και το καρτέλ των συμφερόντων τους για να υπερασπιστούν ακριβώς τις εισπρακτικές τους επιδιώξεις».

 

 

• Αναφερόμενος στους Πολυτέκνους, ο κ. Χρυσανθακόπουλος υπενθύμισε ότι ο Λαϊκός Ορθόδοξος Συναγερμός έφερε πρόταση στη Βουλή για την λήψη πρόσθετων μέτρων υπέρ των πολύτεκνων οικογενειών:

«Γιατί αγγίζουμε αυτήν την κατηγορία που είναι η μοναδική την οποία χρειαζόμαστε; Γιατί ακολουθεί στη συνέχεια η διάταξη της εναρμόνισης με την Οδηγία 2009/52 εκ μέρους του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, σύμφωνα με την οποία θα πρέπει να πάρουμε μέτρα προστασίας των λαθρομεταναστών που έρχονται εδώ, τους εκμεταλλεύονται κάποιοι εργολάβοι, υπεργολάβοι, επιχειρηματίες ή εργοδότες και πρέπει να προστατευτούν. Και όχι μόνο αυτό, αλλά εάν είναι ανήλικοι, αμέσως να αποκτήσουν και δικαίωμα παραμονής στη χώρα μας, να πάρουν τον ένα χρόνο. Και υπάρχουν μια σειρά από άλλες διατάξεις εδώ που διευκολύνουν την νομιμοποίησή τους.

Γιατί γίνεται αυτή η εναρμόνιση αυτής της Οδηγίας από ένα κράτος το οποίο έχει ανοικτά σύνορα;»

 

 

 

 

 

• Ενώ κλείνοντας, ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΛΑΟΣ, Αλέξανδρος Χρυσανθακόπουλος, αναφέρθηκε στην επικουρική ασφάλιση, σημειώνοντας ότι το νομοσχέδιο εκτός των άλλων φτιάχνει και ένα ταμείο για την επικουρική ασφάλιση και καθορίζει με διάφορους τρόπους τα κριτήρια, τα οποία θα είναι η απόδοση:

«Όταν κάποιος κάνει επικουρική ασφάλιση, έχει ένα κριτήριο απόδοσης. Είναι ξέχωρη εισφορά από την τσέπη του για να έχει πρόσθετο ασφαλιστικό δικαίωμα. Όταν μπαίνουν όλα τα άλλα τα κοινωνικά κριτήρια πάνω στην επικουρική ασφάλιση -που είναι επικουρική, δεν είναι βασική ασφάλιση, είναι πρόσθετη, είναι θυσία στη διάρκεια της ζωής του για να αποκτήσει πρόσθετη σύνταξη στα γεράματα- και τη δικιά μας ιδέα ενοποίησης των ταμείων την καταργείτε στην πράξη.

Διότι είναι μια ενέργεια η οποία στηρίζεται σε πτωχευτική κατεύθυνση. Γι’ αυτό δώσαμε εμείς την πρόταση: Δώστε τα 30 δισεκατομμύρια στα ασφαλιστικά ταμεία να αρχίσουμε να συζητάμε.

Να μη μας φέρετε μετά από δύο μήνες στη Βουλή αυτή νόμο, ο οποίος θα λέει «η σύνταξη στα 67». Προαναγγέλθηκε μέσω Γερμανίας. Αν έχετε αντίσταση σε αυτή την εντολή, να την πείτε σήμερα. Γιατί σήμερα κληρώνει για εσάς η αποδοκιμασία του λαού. Δεν θα τον εγκλωβίσετε ξανά»!

 

 
© Copyright 2011 - 2022 Στύξ - Ανεξάρτητη Πολιτισμική και Πολιτική Εφημερίδα της Βόρειας Πελοποννήσου