Loading...

Κατηγορίες

Παρασκευή 29 Ιούν 2012

Δεν μας εξέπληξε η επιστολή του ΚΚΕ Αχαΐας, ούτε για τις ανακρίβειες, ούτε για την ευφάνταστη κατασκευή στοιχείων, ούτε για τη χολή που ρίχνει στον ΣΥΡΙΖΑ- ΕΚΜ. Όταν την ώρα που συγκροτείται μια κυβέρνηση συνέχισης των μνημονιακών πολιτικών και όλων των δεινών που επιφυλάσσονται στον Ελληνικό Λαό, στους ανθρώπους της εργασίας και στο ζοφερό μέλλον της νεολαίας, δεν μπορείς να ξεχωρίσεις τον φίλο από τον εχθρο, τότε είναι υποχρεωτικός μονόδρομος η εθελοτυφλία και συκοφαντία για να δικαιολογήσεις τα αδικαιολόγητα.

Δεν μας εξέπληξε, ούτε η έλλειψη ίχνους αυτοκριτικής, για το γεγονός της μεγαλύτερης συρρίκνωσης των δυνάμεων του, από την μεταπολίτευση και μετά. Την ώρα που αποδεσμεύονταν από τον δικομματισμό και τα κόμματα της συντήρησης πάνω από 3 εκατομμύρια ψηφοφόρων, αναζητώντας ελπίδα για λύση των προβλημάτων τους κυρίως στα κόμματα της αριστεράς. Είναι γνωστό ότι δεν αρμενίζουν αυτοί στραβά, ο γιαλός είναι στραβός.

Δεν μας εκπλήσσει ούτε το γεγονός, ότι την μόνη αιτία για την αποστροφή των λαϊκών μαζών από το ΚΚΕ την βρίσκει στον ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ. Έτσι και αλλιώς σε ολόκληρη την προεκλογική περίοδο και όχι μόνο, σε αγαστή συνεργασία με τις δυνάμεις της συντήρησης ντόπιες και ξένες έκανε ότι ήταν δυνατόν για να διαστρεβλώσει, διαβάλλει και κατασυκοφαντήσει τον ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ.

Μας λυπεί όμως το γεγονός ότι, παρά τα λαϊκά μηνύματα της κάλπης και όχι μόνο, συνεχίζουν την ίδια διασπαστική πολιτική του λαϊκού και εργατικού κινήματος, την ώρα που απαιτείται η μεγαλύτερη δυνατή ενότητα και σύμπραξη στις κοινωνικές διεκδικήσεις. Η λογική του όλα ή τίποτα, όταν το όλα, δηλαδή η κομμουνιστική επανάσταση που διατείνονται ότι επιδιώκουν, είναι πολύ μακριά, τότε εκ του ασφαλούς οδηγεί στο τίποτα, δηλαδή στην επερχόμενη εξαθλίωση του Λαού από τον σπαρασσόμενο από βαθύτατη κρίση Καπιταλισμό, αλλά σθεναρά αντιστεκόμενο και για αυτό πολύ περισσότερο επικίνδυνο. Αν η στάση αυτή δεν βάζει πλάτη στην αντίδραση των χρηματοπιστωτικών συμφερόντων της τρόικας και των ντόπιων υπηρετών τους, ας αναρωτηθεί ο καθένας τι κάνει.

Ο ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ θα αγωνισθεί από τη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης με συνέπεια στα όσα είχε υποστηρίξει προεκλογικά, μέσα και έξω από τη βουλή. Θα σταθεί στο πλάι όσων υποφέρουν από τις εφαρμοζόμενες πολιτικές και θα πρωτοστατήσει στους κοινωνικούς αγώνες της επόμενης φάσης σε μια προσπάθεια να μείνει ζωντανή η ελπίδα και να ολοκληρωθεί η ανατροπή των μνημονιακών πολιτικών. Για τη δημιουργία του αριστερού πόλου διακυβέρνησης εξόδου από την κρίση υπέρ του λαού.

Στον αγώνα αυτόν συνεχίζουμε να καλούμε, όλους τους τίμιους αγωνιστές της Αριστεράς, από όποιο χώρο και αν προέρχονται, σπάζοντας τους φράχτες της κοντόφθαλμης κομματικής πολιτικής, να συγκλίνουν στο ποτάμι των σκληρών κοινωνικών αγώνων, που έρχονται στο άμεσο μέλλον, φέρνοντας μαζί τους τις δικές τους ιδέες και απόψεις, γιατί στον αγώνα δεν περισσεύει κανείς.

 

 
© Copyright 2011 - 2021 Στύξ - Ανεξάρτητη Πολιτισμική και Πολιτική Εφημερίδα της Βόρειας Πελοποννήσου