Loading...

Κατηγορίες

Κυριακή 16 Σεπ 2012
Ο Ν. ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ ΥΠΕΓΡΑΨΕ ΤΟ ΑΙΤΗΜΑ ΤΩΝ «ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ»  ΓΙΑ ΣΥΣΤΑΣΗ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ
Κλίκ για μεγέθυνση

 

«Συγχωροχάρτια πάνω στην δυστυχία των απλών πολιτών δεν υπάρχουν!»

Τη δική του υπογραφή στο αίτημα του κόμματος των Ανεξάρτητων Ελλήνων για την σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής, για το πώς έφτασε η Ελλάδα στο μνημόνιο και την τρόικα, πρόσθεσε ο Νίκος Νικολόπουλος την Πέμπτη, μετά από συνάντηση που είχε με τον Πρόεδρο του κόμματος, κ. Π. Καμμένο.

Ο κ. Νικολόπουλος, ως εκπρόσωπος του Κινήματος «Αναγέννης» (ΚΙΝ.Α.) συναντήθηκε στη Βουλή με τον κ. Καμμένο και εξέφρασε την πεποίθηση πως ο πολιτικός κόσμος της χώρας, οφείλει να υποστηρίξει σύσσωμος την έρευνα για τις συνθήκες υπό τις οποίες η χώρα οδηγήθηκε στην μεγαλύτερη περιπέτεια της μεταπολεμικής ιστορίας της, ειδικά τώρα που και η Δικαιοσύνη ασχολείται με την υπόθεση, αλλά και νέα στοιχεία βλέπουν καθημερινά το φως της δημοσιότητας. Υπενθύμισε δε, ότι η σύσταση της συγκεκριμένης Εξεταστικής Επιτροπής αποτελούσε πάγια προεκλογική εξαγγελία της Ν.Δ. και του σημερινού Πρωθυπουργού, κατά την προεκλογική περίοδο.

Σε δηλώσεις που έκανε λίγο αργότερα, μαζί με τον κ. Καμμένο, ο βουλευτής και συντονιστής του Κινήματος «Αναγέννηση» (ΚΙΝ.Α.) σημείωσε μεταξύ άλλων:

«Υπάρχουν τέσσερα στοιχεία για τα οποία «διψάει» ο λαός μας σε αυτή την πολύ δύσκολη εποχή: Αξιοπρέπεια, δικαίωμα στην προκοπή, αλήθεια και δικαιοσύνη. Και ζητάει από εμάς τους πολιτικούς να του τα παράσχουμε ή τουλάχιστον, να διαμορφώσουμε τις συνθήκες για να μπορέσει ο λαός να τα διεκδικήσει και να τα πετύχει.

Βρίσκομαι σήμερα εδώ λοιπόν, προκειμένου να προσυπογράψω το αίτημα σύστασης εξεταστικής επιτροπής της Βουλής για το πώς οδηγήθηκε η Ελλάδα στο μνημόνιο, στην τρόικα και στην τρομακτική περιπέτεια, στην οποία σήμερα βρισκόμαστε.

Και προσυπογράφω το αίτημα του κόμματος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, επειδή θεωρώ ότι είναι υποχρέωση της σημερινής Βουλής και του πολιτικού κόσμου της χώρας να εξετάσει όλα τα θολά σημεία της περιόδου που έφεραν την χώρα στην αγκαλιά του ΔΝΤ, διερευνώντας τις ενδεχόμενες πολιτικές, αλλά και ποινικές ευθύνες που ίσως υπάρχουν.

Το διεμήνυσα αυτό άλλωστε, τόσο στον Πρόεδρο των Ανεξάρτητων Ελλήνων, τον φίλο, κ. Πάνο Καμμένο, όσο και στον Πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος επίσης κατέθεσε ένα αντίστοιχο αίτημα.

Το διεμήνυσα και προς τον Πρωθυπουργό, καταθέτοντας ερώτηση για το εάν έχει μεταβάλλει την άποψη που προεκλογικά διατύπωνε, όταν εκπροσωπώντας σύσσωμη τη ΝΔ, έκανε λόγο για «μία και μόνη εξεταστική». Δυστυχώς, όμως, μέχρι σήμερα δεν πήρα απάντηση.

Ίσως ο Πρωθυπουργός έχει μεταβάλλει άποψη. Ίσως, τα σύνορα της… τριεθνούς κυβέρνησης να μην επιτρέπουν σε ορισμένους να θυμούνται αυτά για τα οποία δεσμεύονταν απέναντι στον λαό μέχρι πριν τρεις μήνες.

 

 

Εγώ όμως ξέρω μόνο αυτό: Ο λαός μας και θυμάται και ξέρει!

Και ο λαός μας ζητάει συνέπεια λόγων και έργων από τους πολιτικούς.

Ζητάει, όπως προείπα, αλήθεια και δικαιοσύνη.

Ζητάει να σταματήσουν να υπάρχουν ακόμα και οι ελάχιστες σκιές συγκάλυψης επί των θεμάτων που σκανδαλίζουν την κοινωνία, πόσο μάλλον όταν μιλάμε για ένα θέμα που κυριολεκτικά άλλαξε το ρουν της σύγχρονης ιστορίας μας.

Μόλις προχθές, πληροφορήθηκα πως σε απάντησή του προς τον πρώην υπουργό, κ. Παυλόπουλο, ο κ. Σταϊκούρας αποκάλυψε ότι την περίοδο 2010-2011, όταν οι κ. Παπανδρέου και Παπακωνσταντίνου ξόρκιζαν κάθε περίπτωση «κουρέματος» του χρέους, οι ξένες τράπεζες ξεφορτώνονταν ομόλογα, τα οποία φορτώθηκαν οι ελληνικές τράπεζες, τα δικά μας ασφαλιστικά ταμεία και άλλοι φορείς, για να υποστούν αυτοί τελικά την μεγάλη «σφαγή» του PSI και να έχουμε φτάσει σήμερα σε σημείο να έχουν χαθεί τα αποθεματικά των ταμείων, ή ακόμα και των πανεπιστημίων και των νοσοκομείων μας!

Στις 31/12/2009, στην Ελλάδα βρίσκονταν ελληνικά ομόλογα ύψους 56,9 δις ευρώ και στο τέλος του 2011 το ποσό αυτό ανήλθε στα 86,2 δις ευρώ. Αντίθετα, οι ξένες τράπεζες από τα 141,5 δις ευρώ που κατείχαν σε ελληνικά ομόλογα στις 31/12/2009, δύο χρόνια αργότερα είχαν μόλις 35 δις ευρώ ελληνικά ομόλογα! Τελικά, «αυτοκουρευτήκαμε», δηλαδή…!

Ποιος μπορεί να μας πείσει ότι όλα αυτά ήσαν αθώα; Ποιος μπορεί να πείσει τον ελληνικό λαό ότι πέσαμε στον λάκκο με τα φίδια επειδή… δεν γινόταν αλλιώς;

Εγώ δε σπεύδω να καταδικάσω κανέναν, αλλά και δεν σπεύδω να αθωώσω κανέναν. Συγχωροχάρτια πάνω στην δυστυχία των απλών πολιτών, δεν υπάρχουν!

Επιζητώ την εύρεση της αλήθειας. Επιζητώ την δικαιοσύνη. Ειδικά τώρα που και η Δικαιοσύνη ασχολείται με την ίδια υπόθεση, λόγω των επίσης πολύ σοβαρών καταγγελιών του πρώην εκπροσώπου της χώρας στο ΔΝΤ.

Και καλώ τους συναδέλφους, από όλα τα κόμματα, να πράξουν το ίδιο. Ειδικά τους συναδέλφους από τη Ν.Δ.!

Ως Βουλευτής εκλεγμένος με τη Ν.Δ., δεν ξεχνάω ότι επιζητούσαμε την σύσταση αυτής της Εξεταστικής Επιτροπής και την διαλαλήσαμε προεκλογικά ως άμεση κυβερνητική προτεραιότητά μας. Ελπίζω να μην το ξεχνούν και άλλοι.

Σε ό,τι με αφορά πάντως, θα συνεχίσω με πάθος και πείσμα να αγωνίζομαι για την υλοποίηση όσων μέχρι τις 17 Ιουνίου έλεγα στις Ελληνίδες και τους Έλληνες. Θα συνεχίσω να παλεύω για την πραγματική αλλαγή!».

 

 

 

 
© Copyright 2011 - 2021 Στύξ - Ανεξάρτητη Πολιτισμική και Πολιτική Εφημερίδα της Βόρειας Πελοποννήσου