Loading...

Κατηγορίες

Σάββατο 28 Απρ 2012

Χαιρετίζοντας την 22 Απριλίου, Παγκόσμια «Ημέρα της Γης» ξεκίνησε την τοποθέτησή του στην συνέντευξη τύπου που παραχώρησε, στην Πάτρα, στα πλαίσια της εκλογικής εκστρατείας ο ευρωβουλευτής των Οικολόγων Πράσινων Νίκος Χρυσόγελος. Η απώλεια του περιβάλλοντος και του φυσικού πλούτου θα μας κάνει διπλά φτωχούς, σημείωσε.

Οι πολιτικές που ακολουθούνται σήμερα για την αντιμετώπιση της κρίσης έχουν αποτύχει: έχουν επεκτείνει την κρίση στην πραγματική οικονομία και οδηγούν σε κοινωνική αποσύνθεση. Οι Οικολόγοι Πράσινοι επενδύουν, λοιπόν, πολύ στη διαμόρφωση εναλλακτικών λύσεων για έξοδο από την κρίση, προτάσεις που διαμορφώνονται μέσα από διάλογο με τους φορείς και την κοινωνία. Τα δίκτυο κοινωνικής αλληλεγγύης είναι απαραίτητο να αναπτυχθούν με πρωτοβουλία της κοινωνίας για την αντιμετώπιση των άμεσων προβλημάτων επιβίωσης που αντιμετωπίζει η πλειοψηφία της κοινωνίας.

Σε πολιτικό επίπεδο θεωρούμε ότι η αντιμετώπιση της κρίσης πρέπει να γίνει με πολιτικές που είναι κοινωνικά δίκαιες κι αποτελεσματικές, δημιουργούν θέσεις εργασίας, βοηθούν τους ανθρώπους που είναι άνεργοι και χάνουν τη δουλειά τους να επιβιώσουν, αναζωογονούν την οικονομία την ίδια στιγμή που αντιμετωπίζουν τα δημοσιονομικά προβλήματα.

Η προστασία του περιβάλλοντος δεν είναι μόνο προϋπόθεση για την επιβίωσή μας αλλά και μια ευκαιρία για να δημιουργηθούν βιώσιμες θέσεις εργασίας και πράσινες οικονομικές δραστηριότητες. Στην πρόσφατη συζήτηση στο Ευρωκοινοβούλιο για την ανεργία των νέων η ίδια η Κομισιόν παραδέχθηκε ότι στην πράσινη οικονομία μπορούν να δημιουργηθούν 20.000.000 θέσεις εργασίας στην Ευρώπη μέσα σε μια 10ετία

Ο Νίκος Χρυσόγελος παρουσίασε μια σειρά στοιχείων, με βάση τη δουλειά του και στο ευρωκοινοβούλιο, που δείχνουν ότι η Ελλάδα δεν έχει καταφέρει να αξιοποιήσει σημαντικούς ευρωπαϊκούς πόρους για την απασχόληση των νέων, την ενίσχυση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, την κοινωνική συνοχή, την προστασία του περιβάλλοντος και την διαχείριση των απορριμμάτων. Έμφαση πρέπει να δοθεί ιδιαίτερα στη δημιουργία στοχευμένων και βιώσιμων θέσεων εργασίας για νέους σε τομείς περιβαλλοντικής και κοινωνικής καινοτομίας, αντί για τη σπατάλη πόρων σε βραχυπρόθεσμα προγράμματα 5μηνης εργασίας χωρίς προοπτική απασχόλησης ή σε επαναλαμβανόμενα σεμινάρια κατάρτισης. Ανέφερε ότι η Ελλάδα, με ευθύνη των κυβερνήσεων και της διοίκησης, δεν έχει μπορέσει να αξιοποιήσει 309.000.000 ευρώ από την ΕΕ για την ορθολογική, ανθρωπιστική και οργανωμένη αντιμετώπιση προβλημάτων από την μαζική εισροή μεταναστών προς όφελος και των ελλήνων πολιτών και των μεταναστών και προσφύγων.

Στη συνέχεια, ο Νίκος Χρυσόγελος εξέφρασε την αισιοδοξία του για την είσοδο στο Κοινοβούλιο των ΟΙΚΟΛΟΓΩΝ ΠΡΑΣΙΝΩΝ ως διακριτού και καινοτόμου πολιτικού πόλου ώστε να προωθηθούν ολοκληρωμένες λύσεις συνδιάζοντας την δουλειά που ήδη γίνεται στο ευρωπαϊκό επίπεδο (σε συνεργασία με την ομάδα των πρασίνων) αλλά και στην περιφερειακή και δημοτική αυτοδιοίκηση. Οι Οικολόγοι Πράσινοι δεν είναι μια πολιτική δύναμη που επιδιώκει απλώς να αξιοποιήσει εκλογικά την οργή των πολιτών αλλά επιδιώκει λύσεις των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι πολίτες,

Ο Γιώργος Κανέλλης, εκπρόσωπος τύπου του οικολογικού ψηφοδελτίου Αχαϊας, δήλωσε ότι οι αγώνες για ουσιαστική και συμμετοχική δημοκρατία και για κοινωνική δικαιοσύνη, για απασχόληση και δίκαια εισιδήματα οφείλουν να βαδίζουν χέρι - χέρι με τον αγώνα για ένα μέλλον, με ελάχιστο διοξείδιο του άνθρακα, με ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, διαμόρφωση υπεύθυνης καταναλωτικής συνείδησης, προώθηση ενός πράσινου οικονομικού μοντέλου ανάπτυξης, που μπορεί να μειώσει τη φτώχεια, να σεβαστεί τη φύση και τους πόρους που μας προσφέρει και να αποδώσει επαρκή αριθμό νέων θέσεων εργασίας. Οι Οικολόγοι Πράσινοι επιδιώκουν να μπουν στη Βουλή ως δύναμη προτάσεων και υπεύθυνων λύσεων με στόχο την έξοδο της χώρας μας από την πολύπλευρη σημερινή κρίση χωρίς να μπουν σε κίνδυνο τα δημόσια αγαθά, ιδιαίτερα το φυσικό μας περιβάλλον, η κοινωνική συνοχή, ο ευρωπαϊκός προσανατολισμός της χώρας

Η δικαιολογημένη κοινωνική οργή, σημείωσε, έναντι του υπάρχοντος πολιτικού συστήματος δεν επιτρέπεται να οδηγήσει την κοινωνία μας σε τυφλές συγκρούσεις. Εμείς στα πλαίσια των αρχών μας για απόρριψη της βίας απ΄όπου κι αν προέρχεται, αποκέντρωση και δημοκρατική συμμετοχή θα αγωνιστούμε για να επικρατήσει πνεύμα διαλόγου, ίσης κατανομής των βαρών, διάσωσης του κοινωνικού κράτους μακριά από ανεξέλεγκτες εξελίξεις για την δημοκρατία και τον τόπο μας.

Στην συνέντευξη τύπου παραβρέθηκαν και οι υποψήφιοι Αχαΐας των Οικολόγων Πράσινων Μανώλης Βέμης, Θηρεσία Πολίτου, Κώστας Παπακωνσταντίνου, Νίκος Τζένος, Νίκος Ζαφειρόπουλος και Βασίλης Κουμπούρας, οι οποίοι τόνισαν την απόφασή τους να υπηρετήσουν στην περιοχή μας πολιτικές για μια οικολογική και οικονομική διαχείριση των απορριμμάτων, στηριγμένες στην διαλογή στην πηγή και την ανακύκλωση, την ουσιαστική προστασία των προστατευόμενων φυσικών μας περιοχών, την αναζωογόνηση του γεωργικού τομέα και των τοπικών προϊόντων, την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων και την δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.

Μετά την συνέντευξη τύπου ο Νίκος Χρυσόγελος επισκέφθηκε το περίπτερο της περιφερειακής παράταξης Οικολογική Δυτική Ελλάδα στην έκθεση για τις ειδικές μορφές τουρισμού που γίνεται στο Vesomare, όπου και εξέφρασε την ικανοποίηση και την συμφωνία του με το κεντρικό σύνθημα του περιπτέρου: «Να πατάμε ελαφρά τη γή!».

 

 
© Copyright 2011 - 2021 Στύξ - Ανεξάρτητη Πολιτισμική και Πολιτική Εφημερίδα της Βόρειας Πελοποννήσου