Loading...

Κατηγορίες

Δευτέρα 18 Μάρ 2024
Η προστατευμένη κλεπτοκρατία και οι προτάσεις Κασσελάκη
Κλίκ για μεγέθυνση

 

 

Κοστολογημένο σχέδιο για την καταστολή της ακρίβειας για ένα δίκαιο, βιώσιμο και σταθερό φορολογικό σύστημα, που θα ισχύει για όλους τους πολίτες, παρουσίασε ο Στέφανος Κασσελάκης στην εκδήλωση με τίτλο «Ελληνικό όνειρο - Ζωή με αξιοπρέπεια». Ένα σχέδιο χάρη στο οποίο, όπως είπε, «θα αυξηθεί όχι μόνο το διαθέσιμο εισόδημα, αλλά και θα αναπτυχθεί η πραγματική οικονομία της νέας εποχής που θα επιτρέψει την προσέλκυση υγιών επενδύσεων, τον επαναπατρισμό χιλιάδων λαμπρών μυαλών».

Οι προτάσεις για μηδενισμό του ΦΠΑ σε τρόφιμα (όπως έκαναν πολλές ευρωπαϊκές χώρες), οι μειώσεις φόρων, η έκτακτη φορολόγηση της αισχροκέρδειας, οι μειωμένοι φορολογικοί συντελεστές δεν είναι στατικοί αριθμοί. Αφορούν κυρίως τη δυναμική, μέσω της αύξησης του εισοδήματος των πολλών, για την αναζωογόνηση της οικονομίας και της αγοράς. Πρόκειται για άμεσα μέτρα κρατικών παρεμβάσεων καταστολής της ακρίβειας συνολικού ύψους 3,243 δισ. ευρώ που θα κληθούν να πληρώσουν οι προστατευόμενοι κερδοσκόποι χορηγοί της κυβέρνησης που έχουν στήσει παντού ανεξέλεγκτα καρτέλ. Έτσι τα έσοδα για το κράτος υπερκαλύπτουν αυτό το κόστος.

«Και τα μέτρα αυτά θα κατατεθούν στη Βουλή, όπου η κυβέρνηση θα υποχρεωθεί να απαντήσει και να αποδείξει αν είναι ή δεν είναι ρεαλιστικά. Κύριε Μητσοτάκη. Ιδού η Ρόδος! Ελάτε στο Κοινοβούλιο να αναμετρηθείτε με τις προτάσεις νόμων που θα καταθέσουμε. Ελάτε να μας κρίνει ο λαός. Με βάση αυτά που θα ψηφίσουμε στη Βουλή και όχι με βάση αυτά που κατασκευάζει ο μηχανισμός της προπαγάνδας σας» είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ.

Και απάντησε ο υπουργός οικονομικών Κωστής Χατζηδάκης, που δεν έχει δουλέψει ποτέ στη ζωή του! Από 29 ετών, μετά τις σπουδές στη Νομική και πρόεδρος της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, για τρεις θητείες ευρωβουλευτής και στη συνέχεια βουλευτής και υπουργός, κατέφυγε στα γνωστά κλισέ λέγοντας: «Ο Κασσελάκης “έπαθε... Τσίπρα” και έταξε τα πάντα στους πάντες. Ανεύθυνες υποσχέσεις και ακατάσχετη παροχολογία»!

Δεν βρήκε χρόνο ο ισόβιος δημόσιος υπάλληλος υπουργός για να υπολογίσει πόσα δισεκατομμύρια κατέληξαν στις τσέπες των δύο ιδιωτικών διυλιστηρίων που μονοπωλούν τα καύσιμα, στις εταιρείες παραγωγής ηλεκτρισμού, με τη ΔΕΗ να πρωταγωνιστεί στην ακρίβεια, στις βιομηχανίες τροφίμων και στις τράπεζες (6 δισ. κέρδη το 2023!) που ελέγχονται σε μεγάλο βαθμό από κερδοσκοπικά κεφάλαια και κάνουν ό,τι γουστάρουν και λογαριασμό δεν δίνουν. Προστατεύονται μάλιστα από την κυβέρνηση Μητσοτάκη με νομοθετική (!) ασυλία, μηδενίζοντας τα επιτόκια καταθέσεων και τεντώνοντας των χορηγήσεων, αδιαφορώντας για τα κόκκινα δάνεια της Ν.Δ. Αν έκαναν τον κόπο, θα έβρισκαν ότι το κόστος των 3,243 δισ. που ανέφερε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είναι, τελικά, αστείο ποσό!

Κομπάζουν για οικονομία, όταν η αγορά κόκκινων δανείων από ξένα επιθετικά κεφάλαια υπολογίζεται στο ΑΕΠ ως ανάπτυξη, ενώ παράλληλα στην Ελλάδα ξεπλένονται δισεκατομμύρια μαύρου χρήματος στην αγορά ακινήτων. Έτσι, τα υπερκέρδη μεταναστεύουν και κρύβονται στο εξωτερικό, στερώντας αγοραστική δύναμη από τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις. Η φτωχοποίηση του μεγαλύτερου μέρους της κοινωνίας δημιουργεί τεράστιες ανισότητες, που τελικά πλήττουν την αγορά ενισχύοντας την ύφεση.

Δεν υπέπεσε στην αντίληψή τους η αυτοκτονία ενός 72χρονου καρκινοπαθούς από το Ηράκλειο που κρεμάστηκε, καθώς επί δύο μήνες δεν υπήρχε το φάρμακο που χρειαζόταν για τις χημειοθεραπείες και δεν άντεχε άλλο τους πόνους, όπως έγραψε στο σημείωμα που άφησε.

Διαφημίζουν τώρα τα απογευματινά χειρουργεία στο ΕΣΥ όπου οι ασφαλισμένοι για να εγχειριστούν εγκαίρως, πρέπει να πληρώσουν έως και 2.000 ευρώ! Και αν δεν τα έχουν, πρέπει να περιμένουν πότε θα προκύψει θέση στα πρωινά. Και αν δεν αντέχουν, ας πηδήσουν από το μπαλκόνι για να μην πονάνε! Και αυτά που προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ είναι αδιανόητα και μη εφαρμόσιμα. Και ήταν τόσο εκτός πραγματικότητας οι προτάσεις Κασσελάκη, που όλα τα συστημικά μέσα αποσιώπησαν.

Στο μεταξύ, το πρόβλημα χρέους προς τον ΕΦΚΑ ξεπερνά τα 47 δισ. ευρώ, σύμφωνα με την πρόσφατη έκθεση του ΚΕΑΟ, με πάνω από ένα εκατομμύριο ασφαλισμένους να κινδυνεύουν να μείνουν ακάλυπτοι με κατασχέσεις περιουσιακών στοιχείων. Νέα κόκκινα δάνεια δηλαδή. Μεγάλη μπίζνα για τους κερδοσκόπους. Και πριν αφήσουν πίσω τους καμένη γη, θα την κοπανήσουν για να απολαύσουν τις «αποταμιεύσεις» τους στους φορολογικούς παραδείσους!

από:https://www.avgi.gr

 
Copyright © 2011 - 2024 Στύξ - Ανεξάρτητη Πολιτισμική και Πολιτική Εφημερίδα της Βόρειας Πελοποννήσου