Loading...

Κατηγορίες

Τετάρτη 09 Οκτ 2013
«Η Ελληνίδα στο χρόνο μέσα από τα Γράμματα, τις Τέχνες, τον Πολιτισμό, την καθημερινή ζωή»
Κλίκ για μεγέθυνση

Διήμερη Πανελλαδική Συνδιάσκεψη της ΕΝΩΣΗΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ στο Αίγιο

με θέμα: «Η Ελληνίδα στο χρόνο μέσα από τα Γράμματα, τις Τέχνες, τον Πολιτισμό, την καθημερινή ζωή».

 

Το παράρτημα της ΕΝΩΣΗΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ (Ε.Γ.Ε.) Αιγίου, κλείνοντας φέτος 30 χρόνια λειτουργίας από την ίδρυσή του, διοργανώνει με απόφαση του Πανελλαδικού Διοικητικού Συμβουλίου της Ε.Γ.Ε. για πρώτη φορά στο Αίγιο μία κορυφαία διαδικασία της οργάνωσης, την ετήσια Πανελλαδική Συνδιάσκεψη της ΕΝΩΣΗΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ, και καλεί όλους τους φίλους και φίλες να συμμετάσχουν στις εργασίες της. Η Πανελλαδική Συνδιάσκεψη θα πραγματοποιηθεί, το Σάββατο 19 και Κυριακή 20 Οκτωβρίου 2013. Θα συμμετάσχουν 120 γυναίκες εκπρόσωποι παραρτημάτων της Ε.Γ.Ε. από όλη την Ελλάδα και τα εκλεγμένα μέλη του Πανελλαδικού Διοικητικού Συμβουλίου με την Πρόεδρο Κα Τιτίνα Πανταζή-πρώην Ευρωβουλευτή και πρώην Γ. Γραμματέα Ισότητας των Φύλων.

Το Πρόγραμμα της διήμερης Πανελλαδικής Συνδιάσκεψης, περιλαμβάνει: το πρωί του Σαββάτου Ημερίδα- ανοιχτή για το κοινό με θέμα «Η Ελληνίδα στο χρόνο μέσα από τα Γράμματα, τις Τέχνες, τον Πολιτισμό, την καθημερινή ζωή» και το απόγευμα κλειστή συνεδρίαση για τα μέλη της Ε.Γ.Ε. Η Ημερίδα, θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο από ώρα 10.00 π.μ. μέχρι 14.00 το μεσημέρι στο ΠΟΛΥΚΕΝΤΡΟ Μυρτιάς Αιγίου, (οδός Αλέκου Μέγαρη-Παραλία Αιγίου, δίπλα στο ΑΤΕΙ). Θα συμμετάσχουν επίσημοι προσκεκλημένοι και ομιλήτριες από διάφορους επιστημονικούς, καλλιτεχνικούς και κοινωνικούς χώρους, που θα αναπτύξουν το προαναφερόμενο θέμα , όπως οι κυρίες Λέτα Κουτσοχέρα-ποιήτρια, Βάσω Ψυχράμη-φιλόλογος/Δημοτική Σύμβουλος, Παρασκευή Μετζελοπούλου-dr γιατρός, Ελένη Λαγουδάκη-κοινωνικός επιστήμων, Βασιλική Καλλιμάνη-επιχειρηματίας, Μαρία Αλεξανδροπούλου-Αντιπρόεδρος ΕΚΑΜΕ-ΑΜΕΑ. Στον ίδιο χώρο, από ώρα 3.30 έως 7μ.μ. θα πραγματοποιηθούν οι εργασίες της κλειστής Συνδιάσκεψης και θα γίνει η συνολική επεξεργασία των εισηγήσεων των Περιφερειακών Συμβουλίων, που πραγματοποιήθηκαν με το ίδιο θέμα πριν μερικούς μήνες, με τελικό στόχο την εξαγωγή προτάσεων, συμπερασμάτων και ψηφισμάτων που θα προωθηθούν στους αρμόδιους φορείς. Το βράδυ του Σαββάτου ώρα 9.30 θα πραγματοποιηθεί συνεστίαση με ζωντανή μουσική και χορό, ανοιχτή για όλους τους φίλους και φίλες στο κέντρο «ΠΕΡΙΓΙΑΛΙ» (Σκούτας) στην παραλία Διγελιωτίκων Αιγίου . (Για πληροφορίες/δηλώσεις συμμετοχής στα τηλ.26910 25227 Κακαβάνη Ουρανία, και 26910 28400 Σκίτσα Ιωάννα). Την Κυριακή οι φιλοξενούμενες θα επισκεφθούν αξιοθέατα της περιοχής μας με την φροντίδα του τοπικού παραρτήματος Ε.Γ.Ε. Αιγίου.

Επειδή πιστεύουμε, ότι μέσα στη δίνη της πρωτοφανούς οικονομικής-κοινωνικής-ανθρωπιστικής κρίσης δεν ταιριάζει η σιωπή, επιδιώκουμε με την αναφορά στην Ελληνίδα- Γυναίκα στον χρόνο αφενός να αποδώσουμε την οφειλόμενη τιμή, και αφετέρου να δώσουμε την ευκαιρία για αισιόδοξες σκέψεις ότι οι δύσκολες συνθήκες δεν ανακόπτουν μία πορεία πολύ-επίπεδη και μαχητική. Μέσα από τις εισηγήσεις των ομιλητριών της πρωινής και απογευματινής συνδιάσκεψης θα αναζητηθεί η πορεία της Ελληνίδας Γυναίκας από την προϊστορία μέχρι τη σημερινή κρισιακή κατάσταση. Θα προβληθούν οι γυναίκες που κατάφεραν κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες να αφήσουν το δικό τους αποτύπωμα στα Γράμματα, στις Επιστήμες, στις Τέχνες, στην καθημερινότητα και θα αναδειχθεί η συνεισφορά της Ελληνίδας στην πρόοδο της κοινωνίας. Έχει λοιπόν σημασία, στη σημερινή δύσκολη κατάσταση, να εντοπίσουμε, να αναδείξουμε και να κρατήσουμε τα πρότυπα γυναικών, που αγωνίστηκαν διαχρονικά για τα ανθρώπινα δικαιώματά τους και πέτυχαν. Η δράση των γυναικών αυτών θα λειτουργήσει σαν φάρος για την πορεία μας στο σήμερα και στο αύριο, ώστε να συνεχίσουμε με σθένος τον αγώνα που άρχισαν εκείνες για το δικαίωμα στη μόρφωση, στη δουλειά, στο συνδικαλισμό, στον πολιτισμό και στην ποιότητα ζωής.

Για τη Διοικούσα Επιτροπή Ε.Γ.Ε. Αιγίου

Η Πρόεδρος Η Γραμματέας

Ουρανία Κοττά-Κακαβάνη Ιωάννα Σκίτσα

 

 
© Copyright 2011 - 2021 Στύξ - Ανεξάρτητη Πολιτισμική και Πολιτική Εφημερίδα της Βόρειας Πελοποννήσου