Loading...

Κατηγορίες

Πέμπτη 18 Ιαν 2024
«Βαπτίζουν κομπάρσους τους ψηφοφόρους» όσοι αντιδρούν στις «τυχαίες» συναντήσεις
Κλίκ για μεγέθυνση

 

Νέα επίδειξη αλαζονείας από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο στη γραμμή, που έχει χαράξει ο πρωθυπουργός. Κατά τη σημερινή ενημέρωση πολιτικών συντακτών ο Παύλος Μαρινάκης επέλεξε να ειρωνευτεί όσους ασκούν κριτική στην κακόγουστη προπαγάνδα με τις στημένα τυχαίες συναντήσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Κι ενώ το νεαρό ζευγάρι, που φέρεται να απέκτησε σπίτι με το πρόγραμμα «Σπίτι μου», κάνει από προχθές το γύρο του διαδικτύου, ο κ. Μαρινάκης επιτέθηκε κατά την προσφιλή του τακτική στην αξιωματική αντιπολίτευση ισχυριζόμενος ότι Στέφανος Κασσελάκης «εκπροσωπεί το κόμμα που κυβέρνησε με πολιτικές που έδιωχναν τους νέους στο εξωτερικό και προσβάλλει συμπολίτες μας όταν τους βαπτίζει κομπάρσους».

Απαντώντας σε ερωτήσεις για τις αιτιάσεις του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ για τον εξωδικαστικό μηχανισμό ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης τον κατηγόρησε μάλιστα για «άρνηση της πραγματικότητας. Αυτή είναι η σταθερή φιλοσοφία τους. Η νέα μόδα έκφρασης αυτής της φιλοσοφίας είναι να επικαλούμαστε κομπάρσους».

Και για ακόμα μία φορά επικαλέστηκε το 41%, που πήρε η Νέα Δημοκρατία, λέγοντας προκλητικά το εξής: «Φαντάζομαι είναι κομπάρσοι ή ηθοποιοί όλοι όσοι αναβαθμίζουν την χώρα, είναι κομπάρσοι αυτοί που μετράνε την ανεργία και την πάνε κάτω από 10%. Κάποια στιγμή μπορεί να βαφτίσουν κομπάρσους και τους ψηφοφόρους, όταν συνεχίσουν να πέφτουν τα ποσοστά τους. Μόνο αυτό περιμένουμε να δούμε».

«Καλύτερα αντί να βαφτίζουν κομπάρσους τους πολίτες επιτιθέμενοι ουσιαστικά σε συμπολίτες μας είναι καλύτερο να κάνουν κάποια σοβαρή πρόταση, να γίνει μια σοβαρή συζήτηση γιατί όλο αυτό κάνει κακό στη χώρα» πρόσθεσε.

Σε άλλο σημείο της ενημέρωσης ο κ. Μαρινάκης αναφέρθηκε στο επικείμενο νομοσχέδιο για τον γάμο των ομοφύλων, την ώρα που πολλοί από τους διαφωνούντες «γαλάζιους» βουλευτές εξακολουθούν να εμφανίζονται ανυποχώρητοι.

Στις δηλώσεις του Μητροπολίτη Θεσσαλιώτιδος απάντησε ότι προφανώς δεν είναι αμάρτημα η ομοφυλοφιλία και είναι λυπηρό να ακούγονται αυτές οι διατυπώσεις που δεν εκπροσωπούν ούτε τους πιστούς ούτε την εκκλησία συνολικά. «Είναι μειοψηφικές και μας βρίσκουν σθεναρά απέναντι. Το να προσβάλεις έναν συμπολίτη σου για τον σεξουαλικό του προσανατολισμό, για την οποιαδήποτε επιλογή του δεν έχει να κάνει με την πίστη μας, ούτε με αυτό που πρεσβεύει» είπε.

«Έχουμε ένα πρόγραμμα που θέλουμε να εφαρμόσουμε, υπάρχει διακριτός ρόλος της νομοθετικής, εκτελεστικής και της δικαστικής εξουσίας, με απόλυτο σεβασμό στην εκκλησία, στην πίστη μας» ανέφερε και επανέλαβε ότι με την παρούσα νομοθεσία υπάρχει κενό και σε περίπτωση που φύγει από τη ζωή αυτός που έχει υιοθετήσει ένα παιδί δεν θα πάει το παιδί αυτομάτως στον έτερο που μεγαλώνει το παιδί αυτό.

Για την συνάντηση του πρωθυπουργού με τον αρχιεπίσκοπο είπε ότι ο πρωθυπουργός συναντάται συχνά με τον αρχιεπίσκοπο και συναντήθηκε και πριν δέκα ημέρες μετά και από αιτήματα του αρχιεπισκόπου για συζήτηση θεμάτων όπως η στέγαση των νέων, η φοιτητική στέγη, τα ζητήματα υπογεννητικότητας και δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να συζητήθηκε και το θέμα των ημερών.

Για χειρουργεία και επίδομα θέρμανσης

Επίσης, ο κ. Μαρινάκης αναφέρθηκε στη λειτουργία της Ενιαίας Ψηφιακής Λίστας Χειρουργείων και τη σύσταση Επιτροπής Χειρουργείων των νοσοκομείων του ΕΣΥ υποστηρίζοντας πως στόχος είναι η μείωση του χρόνου αναμονής των ασθενών, παρότι στην πραγματικότητα το πρόβλημα απλώς ψηφιοποιείται και το χειρουργείο να μοιάζει, πλέον, πολυτέλεια, αφού η κυβέρνηση επιχειρεί να διοχετεύει τους πολίτες στον ιδιωτικό τομέα.

Απαντώντας σε ερώτηση για τον ΕΟΔΥ είπε: «Μετά από σχετική εισήγηση των νομικών συμβούλων του ΕΟΔΥ εκρίθη ότι δεν υπάρχει ζημία και ότι ήταν ορθότερο για τον ΕΟΔΥ να ληφθεί η συγκεκριμένη απόφαση. Με δεδομένο ότι σε περίπτωση δικαίωσης των κατηγορουμένων αυτοί θα μπορούσαν, αν υπήρχε παράσταση πολιτικής αγωγής, να στραφούν κατά του ΕΟΔΥ και των μελών του ΔΣ ζητώντας αποζημίωση, ενώ με την απόφαση που λήφθηκε δεν υπάρχει απώλεια του δικαιώματος του ΕΟΔΥ να στραφούν κατά των κατηγορουμένων». «Δεν χάνει κάποιο δικαίωμα το κράτος, ο ΕΟΔΥ, σε περίπτωση που καταδικαστούν οι κατηγορούμενοι, ενώ αν δικαιωθούν, σύμφωνα με την εισήγηση της νομικής υπηρεσίας, δεν θα έχουν τη δυνατότητα να στραφούν κατά του ΕΟΔΥ» εξήγησε.

Σε ό,τι αφορά τις επιδοτήσεις στο ρεύμα τόλμησε να κάνει λόγο για οριζόντιες αποφάσεις της κυβέρνησης παρότι αυτές αποκλείουν ακόμα και ευάλωτους ανθρώπους, δικαιούχους του Κοινωνικού Οικιακού Τιμολογίου.

www.efsyn.gr

 
© Copyright 2011 - 2024 Στύξ - Ανεξάρτητη Πολιτισμική και Πολιτική Εφημερίδα της Βόρειας Πελοποννήσου