Loading...

Κατηγορίες

Κυριακή 20 Νοέ 2011

 

 

 

"Ιστορική δικαίωση, μετά από μακρόχρονη πάλη με ένα σύστημα που προσπάθησε με κάθε τρόπο να με εκπαραθυρώσει" χαρακτήρισε ανάμεσα στα άλλα την σημερινή πολιτική του παρουσία, ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΛΑ.Ο.Σ. Αλέξανδρος Χρυσανθακόπουλος, μιλώντας σήμερα στους εκπροσώπους του Τύπου, κατά την διάρκεια της προγραμματισμένης συνάντησης τους, στα γραφεία της ΕΣΗΕΠΗΝ.

 

Παράλληλα, ο κ. Χρυσανθακόπουλος, αναφέρθηκε σε όλα τα μεγάλα ζητήματα που του τέθηκαν για την κεντρική πολιτική σκηνή, το νομό Αχαΐας, αλλά και ειδικότερα για το Δήμο Πατρέων.

 

Ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΛΑ.Ο.Σ. κόμισε ευχάριστα νέα για τα μεγάλα έργα του νομού, έκανε αποκαλύψεις για ραγδαίες εξελίξεις και ανακατατάξεις που έρχονται στο επίπεδο του Δήμου και με φόντο την κεντρική πολιτική σκηνή, μίλησε για την συμμετοχή του κόμματος στην προσωρινή Κυβέρνηση, ενώ δεν δίστασε όταν του ζητήθηκε, να σχολιάσει ακόμα και τις έντονες φήμες που είχαν ακουστεί για υπουργοποίησή του στην παρούσα Κυβέρνηση.

 

 

Επιγραμματικά, οι τοποθετήσεις του κ. Χρυσανθακόπουλου στα διάφορα θέματα που ετέθησαν, ήταν οι ακόλουθες:

 

 

 

 

 

-Για την προσωπική του πολιτική και ηθική αποκατάσταση:

 

"Πέρα από την πολιτική μου αποκατάσταση που έγινε μέσα στη Βουλή, στέκομαι και στην ηθική μου δικαίωση, μια που υπήρξα νικητής τόσο σε δικαστικούς αγώνες με όσους με υπονόμευσαν, όσο και σε σκληρές κοινοβουλευτικές μάχες.

Οι πολιτικές απόψεις που διαχρονικά έχω εκφράσει, έχουν δικαιωθεί μέσα από την πραγματικότητα.

Ανάμεσα στα άλλα, προειδοποίησα, ενημέρωσα, ανέλυσα, τί σημαίνει πολιτική μετάλλαξη του ΠΑΣΟΚ και ποιος θα είναι πραγματικά ο Γιώργος Παπανδρέου.

Τώρα όλοι μου το αναγνωρίζουν.

Ο Χρυσανθακόπουλος, που κάποτε ο κόσμος πίστευε για το πολιτικό του θάρρος, γιατί τα έλεγε, γιατί ήταν καθαρός, έρχεται ξανά στο προσκήνιο. Ακόμα πιο δυνατός και ενισχυμένος!"

 

 

-Για την συμμετοχή του ΛΑ.Ο.Σ. στην προσωρινή Κυβέρνηση:

 

"Σήμερα, μετά την υπεύθυνη στάση του ΛΑ.Ο.Σ. η χώρα απέκτησε Κυβέρνηση! Είχαμε οδηγηθεί στην ακυβερνησία, με έναν πρωθυπουργό που είχε χάσει κάθε διεθνή αξιοπιστία.

Εμείς ως πολιτικός χώρος, αυτοτοποθετηθήκαμε στο κέντρο του πολιτικού συστήματος, διακηρύσσοντας το πατριωτικό στοιχείο.

Διασφαλίσαμε την πολιτική δημοκρατική ομαλότητα. Και αγωνιζόμαστε, μέσα από την τριμερή Κυβέρνηση για να απαντήσουμε στην πράξη στις ανάγκες του Ελληνικού λαού.

Θέλουμε να επιστρέψει η χώρα στην εποχή της οικονομικής ευημερίας και ανάπτυξης.

Να ξαναυπάρξει πλεόνασμα, για να μπορεί να μοιραστεί δίκαια σε όλους τους Έλληνες.

 

Τώρα πρέπει να κάνουμε στη πράξη πράγματα που θα καταδείξουν ότι υπάρχει αποτελεσματικός δρόμος διεξόδου.

Πρώτα απ´ όλα να αποκαταστήσουμε άμεσα αδικίες. Στα Υπουργεία που ανέλαβε ευθύνες ο ΛΑ.Ο.Σ. θα υπάρξει αυτή η πολιτική πρακτική."

 

 

 

 

-Για τα μεγάλα έργα:

 

"Είχα προειδοποιήσει έγκαιρα από πέρσι, ότι η Ολυμπία οδός με τις πολιτικές της προηγούμενης Κυβέρνησης, θα γινόταν ...μακαρία, όπως και έγινε. Τα έργα μοιραία λοιπόν σταμάτησαν. Τώρα όμως θα έχουμε επανεκκίνηση αυτών των μεγάλων έργων!

Έχουν βρεθεί οι τρόποι για το πώς τα εργοτάξια θα δουλέψουν ξανά, σύντομα θα ανακοινωθούν. Δεν θα αφήσουμε τη χώρα να ερημώσει! Τα έργα θα ξεμπλοκάρουν και ο υπουργός κ. Βορίδης νομίζω θα είναι σύντομα σε θέση, να προβεί στις ανάλογες ανακοινώσεις."

 

- Για το νομό Αχαΐας:

 

"Στο νομό Αχαΐας, με πολιτική παρέμβαση του νυν Αντιπεριφερειάρχη Ηλείας, είχε εμποδιστεί η μελέτη που επέκτεινε την αρδευτική διώρυγα στο νομό Αχαΐας, μέσω του φράγματος του Πηνειού.

Και σε αυτά τα θέματα θα υπάρξει άμεση παρέμβαση και με προσωπική μου δράση θα ζητήσω αναθεώρηση και δυναμική επαναφορά του ζητήματος!

Και προειδοποιώ όσους σκέφτονται να επαναλάβουν νέες παρεμβάσεις και ...μαγειρέματα, να μην το επιχειρήσουν ξανά. Γνωρίζουμε τις κινήσεις τους!

 

Πρόσφατα, παρενέβην για την υπό όρους επαναλειτουργία των λατομείων Αράξου, αλλά και την ταχεία εξεύρεση εναλλακτικών περιοχών. Και βέβαια εστίασα ιδιαίτερα, στην αποπληρωμή χρεών προς Δήμους από τις εταιρείες αυτές.

Στα τοπικά ζητήματα, οφείλω να είμαι παρών. Έστω και με την περιορισμένη συμμετοχή μας στην Κυβέρνηση, θα πιέσω και θα προωθήσω την επίλυση καίριων ζητημάτων. Γι αυτό και είμαι στη διάθεση τόσο των φορέων, όσο και των δημάρχων της περιοχής."

 

 

- Για το πρόβλημα των σκουπιδιών:

 

 

"Πριν από λίγο καιρό, έκανα επίκαιρη ερώτηση στη Βουλή, με την οποία αναδείχθηκε το πρόβλημα των σκουπιδιών. Η Περιφέρεια έκανε προκήρυξη για να κατατεθούν οι Φάκελοι από τους ενδιαφερόμενους για την ανάληψη του εργοστασίου της Αχαΐας. Υπάρχουν σοβαρές αντιδράσεις από το Δήμο Αιγίου, υπάρχει μια σύγχυση ακόμα στο Δήμο Πατρέων για την τελική του γραμμή πάνω στο φλέγον αυτό ζήτημα.

Τον Ιανουάριο λήγει ο χρονικός ορίζοντας, πιστεύω να επικρατήσει σύνεση και να προχωρήσουμε."

 

 

- Για τις εξελίξεις στο Δήμο Πατρέων:

 

"Πρέπει να πω, ότι οι εξελίξεις στο Δήμο Πατρέων θα είναι ραγδαίες!

Δεν αποκλείεται να έχουμε ανακατατάξεις, αλλαγή φρουράς και μεταφορά σε άλλους πολιτικούς στίβους των συντελεστών της Δημοτικής Αρχής!

Αυτό ας το ανακοινώσουν μόνοι τους.

Εγώ όμως προαναγγέλλω, ότι το ζητούμενο για μας δεν είναι οι καρέκλες τους, αλλά είναι η λύση των προβλημάτων. Και σε αυτή την κατεύθυνση ο ΛΑΟΣ είναι παρών και εγώ προσωπικά μαζί με τα μέλη της Νομαρχιακής Επιτροπής, θα δώσουμε την μάχη μας."

 

 

 

-Για την αναβάθμισή του σε Κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του κόμματος, αλλά και την ενδεχόμενη υπουργοποίησή του, που ακούστηκε έντονα το τελευταίο διάστημα:

 

"Εγώ συζήτησα με τον πρόεδρο. Δεν ενδιαφέρθηκα από την πρώτη στιγμή. Θεωρώ ότι στο μέλλον το θέμα θα ανοίξει πάλι. Αυτή η προσωρινή τρίμηνη Κυβέρνηση, δεν με ενδιέφερε.

Ο Κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος έχει διαρκώς το λόγο μέσα στη Βουλή. Και αυτό είναι ένα προνόμιο που θα το ασκήσω, όταν συνομιλώ με υπουργούς, πιέζοντας τους, για την επίλυση θεμάτων του νομού Αχαΐας. Προς όφελος πάντα του λαού και του τόπου. Αυτό με ενδιαφέρει και τίποτα άλλο σε προσωπικό επίπεδο"

 

 
© Copyright 2011 - 2021 Στύξ - Ανεξάρτητη Πολιτισμική και Πολιτική Εφημερίδα της Βόρειας Πελοποννήσου