Loading...

Κατηγορίες

Τετάρτη 31 Ιαν 2024
Στ. Κασσελάκης: Γάζα και γερμανικές αποζημιώσεις μεταξύ των θεμάτων με τους πρέσβεις Ισραήλ και Γερμανίας
Κλίκ για μεγέθυνση
17:37
| 31.01.2024

 

 

Συνάντηση με τους πρέσβεις της Γερμανίας και του Ισραήλ είχε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία, όπου συζητήθηκαν πλειάδα θεμάτων που αφορούν τη χώρα μας, το ευρωπαϊκό πλαίσιο, αλλά και την έκρυθμη κατάσταση στην ευρύτερη «γειτονιά» της Ελλάδας

 


Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Στέφανος Κασσελάκης, συνάντησε σήμερα τον Πρέσβη του Ισραήλ Noam Katz με τον οποίο συνομίλησαν για τον πόλεμο στη Γάζα, όπως και για τις ελληνοισραηλινές σχέσεις.

Στο πλαίσιο αυτό υπογράμμισε την ανάγκη να υπάρξει άμεση κατάπαυση πυρός στη Γάζα με απελευθέρωση των ισραηλινών ομήρων, προκειμένου να τερματιστεί η ανθρωπιστική κρίση που συνεχώς επιδεινώνεται.

Επανέλαβε την ξεκάθαρη καταδίκη της Χαμάς για τις τρομοκρατικές επιθέσεις κατά αμάχων στις 7 Οκτωβρίου -  τονίζοντας ότι η αντιμετώπισή της με επιχειρήσεις που οδηγούν σε χιλιάδες νεκρούς αμάχους και εντείνουν την ανθρωπιστική κρίση, ενισχύει τον εξτρεμισμό και την αποσταθεροποίηση στην ευρύτερη περιοχή. Παράλληλα, αποδυναμώνει την Παλαιστινιακή Αρχή που είναι η μόνη παλαιστινιακή δύναμη που μπορεί να εξασφαλίσει ένα μέλλον ειρήνης και ασφάλειας στην περιοχή.

Στο πλαίσιο αυτό, ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ τόνισε ότι σε συνέχεια της κατάπαυσης πυρός πρέπει να καταβληθεί κάθε προσπάθεια για επανεκκίνηση των συνομιλιών, για λύση δύο κρατών που συμβιώνουν ειρηνικά, στη βάση των συνόρων του 1967, με τα Ανατολικά Ιεροσόλυμα πρωτεύουσα του Παλαιστινιακού κράτους.

Στη συνάντηση συμμετείχαν η τομεάρχης εξωτερικής πολιτικής Ρένα Δούρου, ο τομεάρχης άμυνας Ευάγγελος Αποστολάκης και ο διπλωματικός σύμβουλος Βαγγέλης Καλπαδάκης.

Όσα ειπώθηκαν στη συνάντηση με τον Πρέσβη της Γερμανίας, Αndreas Kindl

Ο Πρόεδρος του  ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Στέφανος Κασσελάκης, συναντήθηκε σήμερα με τον Πρέσβη της Γερμανίας, Αndreas Kindl. Στο πλαίσιο αυτό συνομίλησαν για την ελληνική οικονομία και τον τρόπο με τον οποίο διανέμονται τα κονδύλια του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, για την κατάσταση του κράτους δικαίου στην Ελλάδα, όπως και για την ενίσχυση των διμερών οικονομικών σχέσεων και τη συμμετοχή της Γερμανίας, ως τιμώμενη χώρα, στη φετινή ΔΕΘ.

Παράλληλα, ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ανέδειξε το ζήτημα των γερμανικών επανορθώσεων, αναφερόμενος στην Έκθεση-Πόρισμα της Διακομματικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής του Απριλίου του 2019. Επεσήμανε επίσης την ανάγκη για μια δίκαιη ευρωπαϊκή μεταναστευτική πολιτική υπογραμμίζοντας τη διαφωνία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ με τη νέα Συμφωνία Μετανάστευσης και Ασύλου που διατηρεί το βάρος φιλοξενίας στις χώρες πρώτης υποδοχής.

Παράλληλα, τόνισε την ανάγκη η πρόοδος των ευρωτουρκικών σχέσεων να συνδέεται σταθερά με την πρόοδο στις ελληνοτουρκικές σχέσεις και το κυπριακό, βάζοντας σε αυτό το πλαίσιο και το ζήτημα των Eurofighter.

Επεσήμανε την ανάγκη να στηριχθεί ενεργά η ευρωπαϊκή διεύρυνση στα Δυτικά Βαλκάνια και να υπάρξουν ευρωπαϊκές πρωτοβουλίες ειρήνης στη βάση του διεθνούς δικαίου στην Ουκρανία και στην Παλαιστίνη. Τέλος εξέφρασε την ανησυχία του για την προοπτική της ανόδου της ακροδεξιάς στις ευρωεκλογές τονίζοντας ότι θα οδηγήσει σε ακόμα μεγαλύτερες προκλήσεις για την ΕΕ και την προάσπιση του κράτους δικαίου στα κράτη μέλη.

Στη συνάντηση συμμετείχαν η τομεάρχης Εξωτερικής Πολιτικής Ρένα Δούρου, ο τομεάρχης Άμυνας Ευάγγελος Αποστολάκης, ο αναπληρωτής εκπρόσωπος τύπου Παυσανίας Παπαγεωργίου και ο διπλωματικός σύμβουλος Ευάγγελος Καλπαδάκης.

από: https://left.gr

 
© Copyright 2011 - 2024 Στύξ - Ανεξάρτητη Πολιτισμική και Πολιτική Εφημερίδα της Βόρειας Πελοποννήσου