Loading...

Κατηγορίες

Τετάρτη 08 Νοέ 2023
Με αιχμές και ειρωνεία η απάντηση Πολάκη σε Σταθάκη
Κλίκ για μεγέθυνση
Παύλος Πολάκης και Γιώργος Σταθάκης σε παλαιότερο στιγμιότυπο από τη Βουλή. | Φωτογραφία Αρχείου Eurokinissi

 

Απασφάλισε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και με ανάρτησή του στο Facebook απαντά στο σκληρό άρθρο του Γιώργου Σταθάκη με το οποίο επιβεβαιώνει την αποχώρησή του από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Παύλος Πολάκης υποστηρίζει ότι η «αλήθεια είναι ακριβώς αντίθετη από αυτά που γράφεις», ενώ απευθύνεται προς τον πρώην υπουργό ρωτώντας «ποιος ήταν συγγραφέας του κυβερνητικού προγράμματος το 2021 και το παρουσίασε στην προγραμματική συνδιάσκεψη;; Άρα σε ποιον κανείς κριτική για το πρόγραμμα;;».

Επαναφέρει, ακόμη, το θέμα που είχε προκύψει με το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ στα Χανιά και είχε προκαλέσει σοβαρές έριδες στο εσωτερικό του κόμματος. 

Η ανάρτηση του Παύλου Πολάκη:Αποχαιρετιστήριο «άρθρο - φωτιά» στον ΣΥΡΙΖΑ από τον Σταθάκη
Με ένα πύρινο άρθρο του ο πρώην υπουργός Οικονομίας ασκεί σφοδρή κριτική στην εποχή Κασσελάκη και προαναγγέλλει την αποχώρησή του από τον ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία.

Ο Γιώργος Σταθάκης σε παρέμβασή του μέσω της ιστοσελίδας news247 και με άρθρο που φέρει τον τίτλο «Αποχαιρετώντας τον ΣΥΡΙΖΑ, που δεν υπάρχει πια» υπογραμμίζει ότι το ταξίδι του ΣΥΡΙΖΑ τελείωσε με την εκλογή Κασσελάκη και επιτίθεται με σφοδρότητα στην ηγετική ομάδα που έχει βρεθεί γύρω από τον νέο πρόεδρο.

Κάνει λόγο για επικράτηση της λαϊκιστικής τάσης εντός του κόμματος, ονοματίζοντας τους Νίκο Παππά, Παύλο Πολάκη, Ρένα Δούρου και Θεοδώρα Τζάκρη και σημειώνοντας ότι «οι λαϊκιστές είναι θιασώτες της αναβίωσης του παραδοσιακού δικομματισμού, της μετατόπισης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ προς το Κέντρο και του απογαλακτισμού του από την Αριστερά, είτε ως κουλτούρα, είτε ως ιστορική παρακαταθήκη του χώρου».

Για τον Στέφανο Κασσελάκη επισημαίνει ότι «επενδύει στην Τραμπική φαντασίωση της αδιαμεσολάβητης σχέσης με τη μάζα, του "εγώ μιλάω με την κοινωνία απευθείας και δεν χρειάζομαι το κόμμα"» σημειώνοντας ότι κάθε δημόσια εμφάνισή του «έχει επαναλαμβανόμενες κοινοτυπίες περί άμεσων και πρακτικών λύσεων που "θέλει ο λαός", θα τις "λέει ο λαός" και ο Κασσελάκης "θα τις εφαρμόζει". Ο "ακραίος λαϊκισμός" είναι το νέο μοτίβο του ΣΥΡΙΖΑ και δεν χρειάζονται «πολλά λόγια» ή βαθυστόχαστες αναλύσεις».

Τον αποκαλεί μάλιστα «απολίτικη ρευστή φιγούρα» σημειώνοντας ότι «δεν έχει παρά θολές ιδέες για την ιστορία της χώρας, την πολιτική, την Ευρώπη, τα πολιτικά ρεύματα σκέψης, την πολιτική της ΝΔ στα "μεγάλα θέματα", την γεωπολιτική, την ίδια τη διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ».
Άφησε, πάντως, σαφείς αιχμές και για τον τρόπο με τον οποίο πορεύθηκε ο ΣΥΡΙΖΑ μετά την ήττα του 2019 αναδεικνύοντας τέσσερα κομβικά σημεία: 

  • Tην αποσιώπηση και ενίοτε την επικριτική ενοχή επί των πεπραγμένων της διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ.
  • «Tο άνοιγμα στην κοινωνία» (εκλογή Τσίπρα από τη βάση). Τα μέλη αυξήθηκαν από 40.000 σε 140.00. Το ένα τρίτο εξ αυτών εξαφανίστηκε αμέσως, ενώ δεύτερο τρίτο συμμετείχε μόνο στις εκλογικές διαδικασίες. Η πρακτική αυτή οδήγησε στην ρευστοποίηση του κόμματος καθώς πλέον σε τοπικό επίπεδο κυριάρχησαν τα προσωπικά δίκτυα των βουλευτών.
  • Tην διεύρυνση του πολιτικού προσωπικού πρώτης γραμμής μέσα από την ετερογενή συνάθροιση ανεπαρκών, κατά την κρίση πολλών «εντός και εκτός των τειχών», προσωπικοτήτων, με ελάχιστες ίσως σημαντικές εξαιρέσεις.
  • Την καθήλωση της αντιπολιτευτικής τακτικής στην αποκαθήλωση του «προσώπου του Μητσοτάκη». Εντός αυτού του πλαισίου η όποια πετυχημένη προγραμματική αντιπολίτευση χανόταν μέσα στην «ακατάσχετη πολυλογία» των λαϊκιστών που προτιμούσαν να αναδεικνύουν, συνεχώς και μόνο, την Μαρέβα, τα «πετσωμένα» ΜΜΕ, τον «άριστο» Πρωθυπουργό, τη διαφθορά, την «επικοινωνία» αντί να επικεντρώνονται στις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ για την επίλυση των καίριων προβλημάτων της κοινωνίας.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο του Γιώργου Σταθάκη στην ιστοσελίδα του  news247.

www.efsyn.gr

 
© Copyright 2011 - 2024 Στύξ - Ανεξάρτητη Πολιτισμική και Πολιτική Εφημερίδα της Βόρειας Πελοποννήσου