Loading...

Κατηγορίες

Κυριακή 05 Νοέ 2023

 

Το μεσημέρι της Δευτέρας θα έχει συνάντηση με τους προέδρους της ΑΔΑΕ και της ΑΠΔΠΧ, και ακολούθως με τον Ν. Ανδρουλάκη.

Ανεβάζει ρυθμούς ο νέος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ σχετικά με το σκάνδαλο των υποκλοπών, εν μέσω των νέων αποκαλύψεων των Preadator Files για το μολυσμένο ευχετήριο μήνυμα που εστάλη σε στόχους παρακολούθησης με φερόμενο αποστολέα τον Γρηγόρη Δημητριάδη.

Αύριο, Δευτέρα, ο Στέφανος Κασσελάκης θα έχει σειρά επαφών με τους προέδρους των αρμόδιων ανεξάρτητων αρχών, αλλά και με τον Νίκο Ανδρουλάκη. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ θα συναντηθεί με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛΛ. στο γραφείο του δεύτερου στη Βουλή και θεωρείται βέβαιο ότι το σκάνδαλο των υποκλοπών θα τεθεί στην πρώτη κατ' ιδίαν συνάντησή τους.

Στη 1 το μεσημέρι ο κ. Κασσελάκης θα συναντηθεί με τον πρόεδρο της Αρχής Διασφάλισης Απορρήτου των Επικοινωνιών (ΑΔΑΕ) Χρήστο Ράμμο και στις 14:30 με τον πρόεδρο της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα Κωνσταντίνο Μενουδάκο.

Την Τρίτη ο Στ. Κασσελάκης επισκέφθηκε την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Γ. Αδειλίνη, και εξέφρασε την ανησυχία του για την πορεία των ερευνών. «Συμφωνήσαμε ότι είναι προτεραιότητα για τη δικαιοσύνη και την κοινωνία η συντομότερη διαλεύκανση της υπόθεσης» είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, μερικές μέρες αφότου η εισαγγελέας αποφάσισε να αφαιρέσει τη δικογραφία από τους εισαγγελείς Πρωτοδικών και να την αναθέσει στον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Αχιλλέα Ζήση, ενώ βρισκόταν σε φάση ολοκλήρωσης για να διαπιστωθεί αν υπήρχε κοινό κέντρο παρακολουθήσεων.

Την Τετάρτη έθιξε το ζήτημα και στον πρωθυπουργό, με τον οποίο συναντήθηκε για πρώτη φορά μετά την εκλογή του. Ο κ. Κασσελάκης κάλεσε τον Κυρ. Μητσοτάκη να διευκολύνει τη διαλεύκανση του σκανδάλου εγκρίνοντας ως πολιτικός προϊστάμενος της ΕΥΠ την άρση απορρήτου για τους υπαλλήλους της υπηρεσίας, προκειμένου αυτοί να καταθέτουν ενώπιον των δικαστικών αρχών τουλάχιστον ως μάρτυρες. 

Μέσα στην εβδομάδα εξέφρασε επίσης τη στήριξή του στο πρόσωπο του επικεφαλής της ΑΔΑΕ, ο οποίος δήλωσε, σχεδόν βουρκωμένος, ότι «θίγεται η δικαστική μου τιμή». Μιλώντας την Πέμπτη σε συνέδριο για τις Συνταγματικά κατοχυρωμένες ανεξάρτητες αρχές. ο Χρ. Ράμμος τόνισε πως «αυτές δεν είναι συνθήκες για να εκτελεί τα καθήκοντά του ο επικεφαλής μιας ανεξάρτητης αρχής σε μια ευρωπαϊκή χώρα» και μίλησε για την «προσπάθεια παρεμπόδισης της ΑΔΑΕ να κάνει ελέγχους» στο σκάνδαλο των υποκλοπών. 

Οι θεσμικές επαφές του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ έρχονται, όχι μόνο εν μέσω νέων αποκαλύψεων, αλλά κυρίως μετά τις καταγγελίες του Χρήστου Ράμμου, στην επιτροπή LIBE του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, για απειλές και διώξεις των μελών της Αρχής που διερευνούσαν την υπόθεση, καθώς και για τις πραξικοπηματικές αλλαγές στη σύνθεσή της ΑΔΑΕ.

www.efsyn.gr

 
© Copyright 2011 - 2024 Στύξ - Ανεξάρτητη Πολιτισμική και Πολιτική Εφημερίδα της Βόρειας Πελοποννήσου