Loading...

Κατηγορίες

Κυριακή 21 Αύγ 2022
Κόλακες και βρικόλακες
Κλίκ για μεγέθυνση

 

 

 

 

Γράφει ο mitsos175

 

Υπάρχουν δυο ειδών καθάρματα που στηρίζουν χουντικούς επειδή έχουν προσωπικό συμφέρον και μεγάλο κέρδος από τη λεηλασία. Οι κόλακες και οι βρικόλακες.

Οι κόλακες είναι τα «λιμά» της τράπουλας της διαφθοράς. Επειδή δεν έχουν οι ίδιοι δύναμη, προσκολλούνται ως τσιμπούρια στον κάθε ανήθικο εγκληματία δικτάτορα, για να φάνε κανένα αποφάγι που θα πέσει από το στόμα των μεγάλων.

Δεν έχουν το κουράγιο να πουν την αλήθεια, απλά λένε ψέματα, κολακεύουν, για να βολευτούν. Η γνωστή μέθοδος του σάλιαγκα, που προχωρά γλείφοντας σέρνοντας και με τα κέρατά του. Τα τρολλ που λένε βλακείες, διαστρέφοντας εντελώς την πραγματικότητα, όπως πχ ο Άδωνις, η Βούλτεψη, κα, είναι μια υποκατηγορία κολάκων.

Οι άλλοι είναι οι βρικόλακες. Τα μεγάλα αφεντικά. Αυτοί δεν έχουν ανάγκη να γλείψουν κανένα χουντικό πρωθυπουργό, έχουν χεσμένους όλους τους (αστούς) πρωθυπουργούς. Αυτοί λοιπόν, αν δουν τα σκούρα, θα γκρινιάξουν. Αν δουν πως το άλογο τους, ή πιο σωστά το γαϊδούρι, ο πολιτικός, δεν τραβάει, θα αρπάξουν το καμουτσίκι και θα δώσουν μια δυο στα πισινά μπας και συνέλθει. Δε θα το κάνουν γιατί είδαν ξαφνικά την αλήθεια, αλλά από φόβο μην πέσει η μαριονέτα τους και χάσουν καμιά μπουκιά μέχρι να αλυσοδέσουν τον επόμενο καταλληλότερο.

 

Ο Μαρινάκης, ο Βαρδινογιάννης, ο Αλαφούζος, κι άλλοι σαν αυτούς, ξέρουν καλά πως τα συμφέροντά τους τα εξυπηρετεί καλύτερα το μεγαλύτερο κάθαρμα, δηλαδή ο Μητσοτάκης. Τι του λένε λοιπόν; Να προσέξει να μην πέσει, να μην προκαλέσει άλλο. Η τσογλαναρία της ΝΔ, οι βουλευτές, του λένε κάτι παρόμοιο. «Όσο έχεις την κουτάλα είσαι θεός. Μετά είσαι άχρηστος». Άρα, εδώ δεν πρόκειται για αντίδραση στη διαφθορά, αλλά το πώς θα κοροϊδέψουν τον κόσμο, ώστε να συνεχίσουν το πλιάτσικο.

 

Τα μεγάλα αφεντικά της γαλάζιας εγκληματικής οργάνωσης ανησυχούν. Το κάθαρμα, που μας έκαστε στο σβέρκο εξ αιτίας του 23% των βολεμένων, των καθικιών και των ηλιθίων (τόσο ήταν το ποσοστό της ΝΔ στο σύνολο των ψηφοφόρων), έχει προκαλέσει πάρα πολύ τον κόσμο. Με την εγκληματική διαχείριση της πανδημίας, τα δολοφονικά, άχρηστα και παράλογα μέτρα, την καταστροφή της χώρας, τα σκάνδαλα, τους αντεργατικούς νόμους, τα ψίχουλα που λέει πως θα δώσει, την αλαζονεία, το φασισμό, το κουκούλωμα εγκλημάτων, το ρουφιανιλίκι, τη μαύρη αγορά, το πάστωμα, με χίλιους δυο τρόπους.

Φοβούνται λοιπόν πως θα έχουμε πολλαπλασιασμό, της αντίστασης όπως έγινε στη Χίο, όπου «η σούφρα των ΜΑΤ μύρισε μαστίχα» ή της Νέας Σμύρνης, όπου ο κόσμος έβαλε φρένο στον παραλογισμό, το να θεωρείται έγκλημα πχ το να κάθεσαι σε παγκάκι.

Ο Μητσοτάκης δεν κάνει εκλογές, γιατί ξέρει πως η πλειοψηφία θα τον μαυρίσει. Του τη φυλάνε όλοι αυτοί που κατηγορήθηκαν άδικα, που τους λήστεψε, που υποφέρουν από τη τρομερή ακρίβεια και που βλέπουν πως πάνε οικονομικά από το κακό στο χειρότερο, παρά τα φούμαρα για έξοδο από τα Μνημόνια.

Το Σεπτέμβρη, με τις νέες αυξήσεις του ρεύματος, θα έχουμε περισσότερους που δε θα μπορούν να πληρώσουν το ρεύμα. Θα έχουμε άραγε ένα ξέσπασμα, όπου αυτή τη φορά δε θα καταφέρουν να μας τρομοκρατήσουν ή να μας κοροϊδέψουν; Τα αφεντικά του Κούλη αυτό τρέμουν.


Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Κυριακή 21 Αυγούστου 2022 | 2:00 μ.μ.
πηγη: http://tsak-giorgis.blogspot.com

 
© Copyright 2011 - 2022 Στύξ - Ανεξάρτητη Πολιτισμική και Πολιτική Εφημερίδα της Βόρειας Πελοποννήσου