Loading...

Κατηγορίες

Κυριακή 21 Αύγ 2022
Το τέλος ενός αυταρχικού πρωθυπουργού
Κλίκ για μεγέθυνση

 

 

«Η πολιτική ευθύνη εκείνων οι οποίοι ασκούν την εξουσία που τους έχει ανατεθεί με βάση τη λαϊκή ετυμηγορία είναι, εκ φύσεως και εξ ορισμού, αντικειμενική. Άρα οι φορείς της εξουσίας αυτής πρέπει ν’ αναλαμβάνουν, στο ακέραιο, την πολιτική ευθύνη που τους αναλογεί, ενώ δεν νοείται η μετάθεσή της, καθ’ οιονδήποτε (!) τρόπο, σε άλλους», είπε χαρακτηριστικά, σε μήνυμά του με αφορμή το σκάνδαλο των υποκλοπών, ο πρώην Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Παυλόπουλος και εξήγησε: «Με απλές λέξεις, οι πολιτικοί “ταγοί” για να δικαιώσουν την προαναφερόμενη δημοκρατική τους νομιμοποίηση δεν μπορεί ν’ αρκούνται στην απλή διαχείριση της εξουσίας κατά την άσκηση των αρμοδιοτήτων τους, αλλά οφείλουν ν’ αναδεικνύονται, με θάρρος και συνέπεια και δίχως υπολογισμό του λεγόμενου “πολιτικού κόστους”, ασυμβίβαστοι υπερασπιστές της αντιπροσωπευτικής Δημοκρατίας και των θεσμών της». Ουσιαστικά, πρόκειται για αστικοδημοκρατικό στοπ σε έναν αυταρχικό πρωθυπουργό.

Ελπίζω να λύθηκαν και οι απορίες όσων δεν κατανόησαν για ποιο λόγο ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν προτίμησε την ανανέωση της προεδρικής θητείας του κ. Παυλόπουλου και επέβαλε στη θέση του μια κυρία, απολύτως υπάκουη στις εντολές του. Εξάλλου, όλο το κυβερνητικό σύστημα που έστησε η «φαμίλια» για να εξυπηρετεί τους χορηγούς της, διευθύνοντας το πλιάτσικο, απαιτούσε αξιωματούχους εκτελεστές των διαταγών του πρωθυπουργού. Διόρισε ως υπουργό Δικαιοσύνης έναν γιατρό (!) που, παρότι δεν ήταν χειρουργός, κόντυνε με «νυστέρι» την ανεξαρτησία των δικαστών για να προστατεύει τις παρανομίες του πρίγκηπα. Το αυτό συνέβη στον τομέα της Ανάπτυξης, της Παιδείας, της Υγείας, της Ενέργειας, της Εργασίας.

Αποκορύφωμα, βέβαια, ήταν ο διορισμός ενός σεκιουριτά στην Εθνική (!) Υπηρεσία Πληροφοριών, την οποία ανέλαβε απευθείας ο πρωθυπουργός, αλλάζοντας μάλιστα τον νόμο, καθώς ο επιλεγείς δεν διέθετε τα απαραίτητα προσόντα! Ο διοικητής της ΕΥΠ χρεώθηκε την ευθύνη για παρακολουθήσεις που δεν αφορούσαν την εθνική ασφάλεια αλλά την προστασία της καρέκλας του πρωθυπουργού.

Πλην όμως, ο Μητσοτάκης, δειλός και πολιτικά ανήθικος, θεώρησε ότι αυτό αρκούσε για να συνεχίσει να κυβερνά ανενόχλητος και ανεξέλεγκτος. Φρόντισε μόνο, πριν ζητήσει την παραίτηση του διοικητή, να χαρακτηρίσει την παρακολούθηση Ανδρουλάκη νόμιμη (!), ώστε ο κ. Κοντολέων να μην διωχθεί για παρανομία και να αναγκαστεί να «μιλήσει» για να σώσει το τομάρι του. Παράλληλα, χωρίς επαρκείς εξηγήσεις, παραιτήθηκε και ο πολυτάλαντος και πολυσχιδής νομικός - επιχειρηματίας ανιψιός, από το Μαξίμου, για παρανομίες που πιθανότατα αναμένεται να αποκαλυφθούν.

Στο εσωτερικό της χώρας προσπαθούν να περιορίσουν τον αντίκτυπο ελέγχοντας τα μεγάλα συστημικά Μέσα και για τη συνέχεια σχεδιάζουν να στήσουν μια Εξεταστική Επιτροπή η οποία, όπως δήλωσε ο «χειρουργός» υπουργός Δικαιοσύνης, θα εξετάσει το θέμα τον υποκλοπών σε βάθος δεκαετίας! Δηλαδή «κουκούλωμα»!

Ο διεθνής διασυρμός της χώρας δεν τους συγκινεί! Η εφημερίδα New York Times, για παράδειγμα, έγραψε για τις υποκλοπές ότι πρόκειται για «σκάνδαλο που θυμίζει τα χρόνια της χούντας στην Ελλάδα»! Καμιά απάντηση από τον πρωθυπουργό μιας κυβέρνησης που κατηγορείται ότι θυμίζει τα χρόνια της χούντας!

Πλην όμως, υπάρχει ένα ερώτημα το οποίο η κυβέρνηση και προσωπικά ο πρωθυπουργός είναι υποχρεωμένος να απαντήσει. Για να στηριχθεί ο ισχυρισμός του ότι η παρακολούθηση Ανδρουλάκη ήταν νόμιμη, οφείλει να παρουσιάσει τους λόγους οι οποίοι περιλαμβάνονται γραπτώς στην πρόταση της ΕΥΠ προς την αρμόδια εισαγγελέα Βίκυ Βλάχου, που υπόγραφε τα πάντα αβλεπεί.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ό,τι και να κάνει, είναι τελειωμένος από την πολιτική. Οι παρεμβάσεις που προηγήθηκαν των δηλώσεων Παυλόπουλου, από Αλιβιζάτο και Βενιζέλο και συστημικά Μέσα, όπως η Καθημερινή και το Βήμα, δεν αφήνουν περιθώρια παρερμηνειών για το μέλλον της «μητσοτακικής Ν.Δ.», που έγινε επικίνδυνη για το σύστημα.

Σήμερα τού δίνουν λίγο χρόνο να αποφασίσει την έξοδό του, καθώς οι αποκαλύψεις αναμένονται συγκλονιστικές για την έκταση των παράνομων παρακολουθήσεων. Μάλιστα, η αρμόδια Εξεταστική Επιτροπή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, που ερευνά τις παρακολουθήσεις μέσω του Predator, κάλεσε σε ακρόαση στις 30 Αυγούστου τον δημοσιογράφο Θανάση Κουκάκη. Η συνέχεια αναμένεται συνταρακτική!

πηγη: https://www.avgi.gr

 
© Copyright 2011 - 2022 Στύξ - Ανεξάρτητη Πολιτισμική και Πολιτική Εφημερίδα της Βόρειας Πελοποννήσου