Η υπόθεση Πατέρα εξακολουθεί να προκαλεί τριγμούς και σοβαρές αντιδράσεις, παρά την παραίτηση - μέσα σε μία μέρα και μετά τον σάλο που προκλήθηκε - του 80χρονου πολιτευτή της ΝΔ, από τη θέση του διοικητή του Νοσοκομείου Καρδίτσας.

Κι αυτό γιατί έκτος του γεγονότος πως και αυτός ο διορισμός διοικητή νοσοκομείου φαίνεται να είχε όπως και όλοι οι υπόλοιποι (ομολογουμένως προβληματικές στο σύνολό τους) περιπτώσεις την προσωπική σφραγίδα του ίδιου του Κυριάκου Μητσοτάκη, φαίνεται πως η εν λόγω υπόθεση έχει μπόλικο παρασκήνιο. Με βάση μάλιστα τις δηλώσεις του ίδιου του 80χρονου πολιτευτή, Κ. Πατέρα, η θέση του διοικητή Νοσοκομείου ήταν «καπαρωμένη» από τον ίδιο, καθώς είχε λάβει σχετική δέσμευση από τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Σημειώνεται πως ο διορισμός του 80χρονου Κ. Πατέρα, πρώην γυμνασιάρχη και πολλαπλώς υποψήφιου πολιτευτή με ΝΔ, προκάλεσε πλήθος αντιδράσεων ακόμη και εντός της τοπικής οργάνωσης της ΝΔ, καθώς η υποψηφιότητά του υπερίσχυσε νεότερων υποψηφίων με περισσότερα προσόντα. 

Πιο συγκριμένα:

Στις 9 Μαΐου 2018 ο Κώστας Πατέρας είχε συναντηθεί με τον Κ.Μητσοτάκη στο γραφείο του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην Βουλή και όπως είχε ανακοινώσει ο πολιτευτής των Τρικάλων: «Ο κ. Πρόεδρος με κάλεσε να βοηθήσω την παράταξη, προκειμένου να ανατραπεί, το συντομότερο δυνατόν, η παρούσα Συγκυβέρνηση (ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ), που έφερε την χώρα σε αδιέξοδα, παραμερίζοντας κάθε πικρία του παρελθόντος». 

Στη συνέχεια, τρεις ημέρες μετά τις εκλογές, στις 10 Ιουλίου 2019, ο Κ. Πατέρας είχε βγει στα τοπικά μέσα ενημέρωσης και είχε δηλώσει δημοσίως την πρόθεσή του να αναλάβει διοικητής νοσοκομείου. «Όταν με κάλεσε ο σημερινός πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και ζήτησε να βοηθήσω τη ΝΔ, εγώ του ζήτησα για μετά τις εκλογές δυο συγκεκριμένα πράγματα, δυο συγκεκριμένες θέσεις και πιστεύω ότι τη μια από τις δυο θα μου τις δώσει. Η μια είναι η θέση του Διοικητή του Νοσοκομείου Τρικάλων, και η δεύτερη είναι εξίσου σημαντική, ίσως και ανώτερη. Ελπίζω πως γρήγορα θα μάθω αν αξιοποιούμαι και πού» είχε δηλώσει στην Ραδιοφωνική Λέσχη 97,6 σε συνέντευξη ο Κώστας Πατέρας.

Λόγω προφανώς των αντιδράσεων σε τοπικό επίπεδο ο Κ. Πατέρας αντί να βρεθεί στην διοίκηση του νοσοκομείου των Τρικάλων βρέθηκε με υπόσχεση να αναλάβει την διοίκηση του νοσοκομείου Καρδίτσας. Το είχε αποκαλύψει στα μέσα Σεπτέμβρη σε άλλη συνέντευξή του στα τοπικά μέσα λέγοντας χαρακτηριστικά: «Δεν μπορώ να αποκαλύψω ακριβώς τι συμβαίνει, όμως είναι αληθές αυτό που ακούστηκε για να αναλάβω τη θέση στο νοσοκομείο Καρδίτσας..... Εμένα ο ίδιος ο πρόεδρος μου ζήτησε να συμμετέχω και να βοηθήσω το κόμμα. …».

ΣΥΡΙΖΑ: Να δώσει απαντήσεις ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Πηγές του ΣΥΡΙΖΑ σχολιάζοντας την υπόθεση τόνιζαν: «Θέλει θράσος να εμφανίζεται η ΝΔ ως τιμητής της δημόσιας Υγείας. Τα ίδια έλεγε και για τη δήθεν "αξιοκρατία" και "αριστεία" και βλέπουμε τα αποτελέσματα με το πλιάτσικο γαλάζιων στελεχών στο Δημόσιο». Οι ίδιες πηγές σημείωναν παράλληλα ότι το κυβερνών κόμμα «αντί να πετά τη μπάλα στην εξέδρα, οφείλει να απαντήσει σε δύο απλά ερωτήματα:

  1. Ισχύει ότι ο κ. Μητσοτάκης προσωπικά, όταν φωτογραφιζόταν με τον κ. Πατέρα στο γραφείο του στη Βουλή τον περασμένο Μάιο, του είχε υποσχεθεί τη θέση του διοικητή του νοσοκομείου και σήμερα έσπευσε να τον παραιτήσει μετά το σάλο για τα ρουσφέτια;
  2. Ο κ. Μητσοτάκης θα ζητήσει τελικά τις παραιτήσεις και των υπολοίπων 111 γαλάζιων διορισμών, όπως ο κουμπάρος του βουλευτή του στην Καστοριά που παραδέχθηκε σε τηλεοπτική συνέντευξη το ρουσφέτι, οι πρόεδροι των ΝΟΔΕ Πρέβεζας και Άρτας και η σύζυγος δημοσιογράφου που τον λιβανίζει εδώ και 4 χρόνια;»

 
 19:28 | 26 Νοε. 2019

https://tvxs.gr