Loading...

Κατηγορίες

Τετάρτη 24 Ιαν 2024
Γάμος ομόφυλων ζευγαριών / Τα κηρύγματα στις εκκλησίες τρομάζουν Μαξίμου και βουλευτές
Κλίκ για μεγέθυνση

 

 

Συνεδριάζει σήμερα το υπουργικό συμβούλιο, στη σκιά του ομόφωνου «όχι» της Ιερά Συνόδου, για τον γάμο ομόφυλων ζευγαριών και την τεκνοθεσία. Η πρώτη αντίδραση του Μέγαρο Μαξίμου στην απόφαση της Ιεράς Συνόδου ήταν λιτή και αμήχανη, καθώς κυβερνητικά στελέχη ανέφεραν: «Σεβαστές οι απόψεις της Εκκλησίας. Κανένα σχόλιο». Ωστόσο, η ανησυχία είναι διάχυτη στους κόλπους της κυβέρνησης, καθώς η Ιερά Σύνοδος ανακοίνωσε κηρύγματα στις εκκλησίες, κάτι που προκαλεί περαιτέρω πίεση στους γαλάζιους βουλευτές.

Υπενθυμίζεται ότι Ιερά Σύνοδος της Ιεραρχίας αποφάσισε:

  • «τη σύνταξη σχετικής επιστολής με τις θέσεις της προς τα αξιότιμα μέλη της Βουλής των Ελλήνων,
  • την ανακοίνωση των θέσεών της στους Ιερούς Ναούς την Κυριακή 4 Φεβρουαρίου 2024 και τη διάθεση σχετικού φυλλαδίου «Προς τον Λαό» μέσω των Ιερών Ναών και της ιστοσελίδας της
  • την παροχή εξουσιοδότησης προς κάθε Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη να προχωρήσει, εντός της επαρχίας του και κατά την έμφρονα ποιμαντική κρίση του, σε πρωτοβουλίες ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης ως προς την επικείμενη νομοθέτηση και τον θεσμό της οικογένειας».

Το υπουργικό συμβούλιο θα συνεδριάσει στις 12:00 στο Μέγαρο Μαξίμου, υπό τον πρωθυπουργό -μετά και την αναβολή του, λόγω ίωσης του Κυριάκου Μητσοτάκη- με τον υπουργό Επικρατείας Άκη Σκέρτσο, να παρουσιάζει το νομοσχέδιο για την ισότητα στον πολιτικό γάμο, το οποίο έχει προκαλέσει τριγμούς στο εσωτερικό της ΝΔ, αλλά και σκληρή κόντρα μεταξύ Μαξίμου και εκκλησίας.

Το τεταμένο κλίμα στη ΝΔ φάνηκε και από τις χθεσινές δηλώσεις του Στέλιου Πέτσα, ο οποίος κάρφωσε τον Μάκη Βορίδη που και διαφωνεί με τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών και δεν θέλει να αφήσει την υπουργική καρέκλα.

«Ένας υπουργός που διαφωνεί έχει κάθε υποχρέωση και δικαίωμα να εκφράσει τη διαφωνία του στο υπουργικού συμβούλιο, να εκθέσει τα επιχειρήματά του. Αν δεν πείσει τους συναδέλφους του υπουργούς και τον πρωθυπουργό, νομίζω μετά πρέπει να αποχωρήσει» σημείωσε ο Στέλιος Πέτσας, μιλώντας στον ΣΚΑΪ. «Δεν μπορεί να περάσει κάτι από το υπουργικό συμβούλιο και μετά να πει κανείς ότι δεν το ψηφίζει», τόνισε ακόμη ο βουλευτής της ΝΔ.

Όπως ανακοινώθηκε από το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού, τα υπόλοιπα θέματα της συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου είναι τα εξής: 

-Παρουσίαση από τον υπουργό Δικαιοσύνης Γιώργο Φλωρίδη και τον υφυπουργό Γιάννη Μπούγα του νομοσχεδίου για τον δικαστικό χάρτη.

-Παρουσίαση από τον υπουργό Εξωτερικών Γιώργο Γεραπετρίτη και τον υφυπουργό Γιώργο Κώτσηρα του Στρατηγικού Σχεδίου για τον Απόδημο Ελληνισμό.

-Παρουσίαση από τον υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης Δημήτρη Παπαστεργίου του νομοσχεδίου για τα μέτρα εφαρμογής του Κανονισμού (ΕΕ) 2022/2065 σχετικά με την ενιαία αγορά ψηφιακών υπηρεσιών.

Υπενθυμίζεται ότι το μεσημέρι της Τρίτης (23/1) ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου η οποία διήρκεσε σχεδόν πέντε ώρες και αφορούσε στο πώς θα αντιδράσει η Εκκλησία στη νομοθετική ρύθμιση.  Η Ιερά Σύνοδος αποφάσισε ομόφωνα ότι διαφωνεί με το γάμο και την τεκνοθεσία, ενώ την Κυριακή θα διαβαστεί σχετικό κείμενο στους ναούς.

από:https://www.avgi.gr

 
© Copyright 2011 - 2024 Στύξ - Ανεξάρτητη Πολιτισμική και Πολιτική Εφημερίδα της Βόρειας Πελοποννήσου