Loading...

Κατηγορίες

Τετάρτη 08 Νοέ 2023
Έχουν κόψει καπίστρι … στον ΣΥΡΙΖΑ ενόψει της D-day (ΚΕ Σαββατοκύριακο): Η “ομπρελοκρατούμενη” Νομαρχιακή Βορείου Αθήνας ζητά τη διαγραφή της Ακρίτα για τη στήριξη σε υποψήφιο άλλου κόμματος στις αυτοδιοικητικές εκλογές.
Κλίκ για μεγέθυνση

 
 
 

Την παραπομπή της Έλενας Ακρίτα στην Επιτροπή Δεοντολογίας του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία ζητά η Νομαρχιακή Επιτροπή Βόρειας Αθήνας.

Ειδικότερα, με ομόφωνη απόφαση η ΝΕΒΑ ζητά την παραπομπή της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ μετά τις αναφορές της για τον υποψήφιο που ψήφισε στις αυτοδιοικητικές εκλογές.

 

Τα μέλη της Νομαρχιακής Επιτροπής Βόρειας Αθήνας μιλούν για «σοβαρή παραβίαση στοιχειωδών κανόνων δεοντολογίας του κόμματος μας» και ζητούν από την Επιτροπή Δεοντολογίας να μεριμνήσει για «την αντιμετώπιση του προβλήματος, σύμφωνα με τους κανόνες λειτουργίας του κόμματος».

Η ανάρτηση της κ. Ακρίτα, που ζητούσε από σχολιαστή να τη στείλει στο Πειθαρχικό.

Και φυσικά … ζητούν ακύρωση των 4 διαγραφών
Την ίδια ώρα, η Νομαρχιακή Επιτροπή Βόρειας Αθήνας αποφάσισε κατά πλειοψηφία να ζητήσει την απόσυρση της παραπομπής προς διαγραφή των τεσσάρων στελεχών (Στέφανος Τζουμάκας, Πάνος Σκουρλέτης, Δημήτρης Βίτσας και Νίκος Φίλης) που είχε ζητήσει ο Στέφανος Κασσελάκης.

 

«Αδυνατούμε να καταλάβουμε από πού αντλεί την δυνατότητα να παραβιάζει κάθε άρθρο του καταστατικού, υλοποιώντας πρακτικές που είναι αντιδημοκρατικές και αυταρχικές» σημειώνουν και τονίζουν ότι «αυτή η συμπεριφορά δημιουργεί παράλληλα ένα status quo, όπου ο θεσμός του προέδρου υπερβαίνει κάθε δημοκρατική λειτουργία που το Κόμμα μας ασπάζεται, σαν κόμμα της δημοκρατικής Αριστεράς».

«Εισηγούμαστε την άμεση σύγκληση της Πολιτικής Γραμματείας με σκοπό την πολιτική συζήτηση της παραπομπής αυτών των διαγραφών, όπως επίσης ζητάμε από τον πρόεδρο Στέφανο Κασσελάκη την άμεση απόσυρση της παραπομπής για διαγραφή των τεσσάρων συντρόφων» προσθέτουν.

Αναλυτικά, τα κείμενα:

ΑΜΕΣΗ ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΠΡΟΤΑΣΗΣ ΔΙΑΓΡΑΦΩΝ

-O Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, Στέφανος Κασσελάκης, με ανακοίνωση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έθεσε εκτός κόμματος τέσσερα κεντρικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.
-Αν και τελικά μετά από ‘’δεύτερη ανάγνωση’’ οι ‘’διαγραφές’’ έγιναν παραπομπή στην επιτροπή δεοντολογία.
-Αδυνατούμε να καταλάβουμε από πού αντλεί την δυνατότητα να παραβιάζει κάθε άρθρο του καταστατικού, υλοποιώντας πρακτικές που είναι αντιδημοκρατικές και αυταρχικές.
-Αυτή η συμπεριφορά δημιουργεί παράλληλα ένα status quo, όπου ο θεσμός του προέδρου υπερβαίνει κάθε δημοκρατική λειτουργία που το Κόμμα μας ασπάζεται, σαν κόμμα της δημοκρατικής Αριστεράς.
-Δυστυχώς την αντικαταστατική αυτή συμπεριφορά στήριξαν και δεν διαχώρισαν την θέση τους αρκετά μέλη της πολιτικής ηγεσίας.
-Θέλουμε να τονίσουμε ότι από μόνη της αυτή η κίνηση είναι απόλυτα διχαστική.

-Εισηγούμαστε την άμεση σύγκληση της Πολιτικής Γραμματείας με σκοπό την πολιτική συζήτηση της παραπομπής αυτών των διαγραφών

-Οπως επίσης ζητάμε από τον πρόεδρο Σ. Κασσελάκη την άμεση απόσυρση της παραπομπής για διαγραφή των τεσσάρων συντρόφων.

Δηλώσεις Έλενας Ακρίτα στις αυτοδιοικητικές εκλογές.

Προς :

-Κοινοβουλευτική ομάδα

-Πολιτική Γραμματεία

-Επιτροπή δεοντολογίας

Εκ μέρους της ΝΕΒΑ του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ σας αποστέλλουμε την απόφαση της σχετικά με την σοβαρή παραβίαση στοιχειωδών κανόνων δεοντολογίας του κόμματος μας από την Βουλευτή Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ σ. Έλενα Ακρίτα και σας παρακαλούμε για την αντιμετώπιση του προβλήματος στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων σας, σύμφωνα με τους κανόνες λειτουργίας του κόμματος μας.

Στις 04.09.2023 η Νομαρχιακή Επιτροπή Βόρειας Αθήνας (Ν.Ε.Β.Α.) του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Π.Σ. αποφάσισε ομόφωνα να στηρίξει εννέα (9) δημοτικά σχήματα στην περιοχή ευθύνης της.

Ανάμεσα σε αυτά και το δημοτικό συνδυασμό « ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΝΕΟΥ ΨΥΧΙΚΟΥ- ΦΙΛΟΘΕΗΣ-ΨΥΧΙΚΟΥ» με υποψήφια δήμαρχο τη δικηγόρο Μαρία Αποστολάκη.

Η απόφαση δημοσιεύθηκε στα μέσα μαζικής ενημέρωσης (εφημερίδες, sites και blogs) της Βόρειας Αθήνας.

Με αισθήματα έκπληξης, απογοήτευσης και αγανάκτησης πληροφορηθήκαμε από τα Μ.Μ.Ε. για τη δημόσια στήριξη της βουλεύτριας Επικρατείας του κόμματός μας, συντρόφισσας Έλενας Ακρίτα, στο νυν δήμαρχο Ψυχικού – Φιλοθέης κ. Δημήτρη Γαλάνη.

Αποδοκιμάζουμε πολιτικά τη δημόσια στήριξη της σ. Ακρίτα, την οποία θεωρούμε αφενός πως βρίσκεται στον αντίποδα της βούλησης των μελών του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Π.Σ., όπως εκφράστηκε με τις ομόφωνες αποφάσεις της Ο.Μ. Φιλοθέης – Ψυχικού και της Ν.Ε.Β.Α. ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Π.Σ. και αφετέρου πως είναι αντίθετη με τις αξίες, ιδέες και αυτοδιοικητικές προτεραιότητες του κόμματός μας !

Επειδή ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ είναι ένα ανοιχτό δημοκρατικό προοδευτικό κόμμα, που έχει θεσμικά όργανα, τα οποία και πρέπει να διασφαλίζουν τις αρχές και τις αξίες του ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ.

Επειδή ως Νομαρχιακή επιτροπή έχουμε υποχρέωση να προστατεύσουμε την ενότητα, την αξιοπρέπεια και το κύρος του κόμματος, εισηγούμαστε την παραπομπή στην Επιτροπή δεοντολογίας της βουλεύτριας Επικρατείας του κόμματός μας, συντρόφισσας Έλενας Ακρίτα, για αντικαταστατική και αντικομματική συμπεριφοράς.

Πηγή: in.gr

Μια σκέψη στο “Έχουν κόψει καπίστρι … στον ΣΥΡΙΖΑ ενόψει της D-day (ΚΕ Σαββατοκύριακο): Η “ομπρελοκρατούμενη” Νομαρχιακή Βορείου Αθήνας ζητά τη διαγραφή της Ακρίτα για τη στήριξη σε υποψήφιο άλλου κόμματος στις αυτοδιοικητικές εκλογές.

  1. Ο/Η Νικη λέει:

    Κασσελάκη ,άρχισε να παίρνεις κεφάλια ,μην την πατήσεις όπως ο Τσίπρας ,δεν έχεις συναισθηματικές επαφές Τα παίρνουν από την ΝΔ για να ανατρέψουν τον Κασσελάκη
    Έμμεσα φυσικά ,όποιος σκεφτεί θα το βρει

    Απάντηση

    από: https://thefaq.gr
 
© Copyright 2011 - 2024 Στύξ - Ανεξάρτητη Πολιτισμική και Πολιτική Εφημερίδα της Βόρειας Πελοποννήσου