Loading...

Κατηγορίες

Δευτέρα 13 Νοέ 2023
Δώρα Αυγέρη για τις εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ: «Η κριτική ξεπέρασε κάθε γραμμή ανοχής»
Κλίκ για μεγέθυνση
 Η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, μίλησε για τις αποχωρήσεις ιστορικών στελεχών από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο διήμερο της συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής.

Η Δώρα Αυγέρη αναφέρθηκε στις ραγδαίες εξελίξεις που σημειώνονται στον ΣΥΡΙΖΑ με την αποχώρηση του Ευκλείδη Τσακαλώτου και άλλων 45 στελεχών της ομάδας του από το κόμμα τη στιγμή που τίποτα δεν είναι δεδομένο και για την παραμονή των Αχτσιόγλου – Τεμπονέρα και των υποστηρικτών τους.

Η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, μίλησε στο MEGA μετά τις αποχωρήσεις ιστορικών στελεχών από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο διήμερο της συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής.

Μιλώντας για το ζήτημα της απόφασης Κασσελάκη για το δημοψήφισμα για τους διαγραφέντες, ανέφερε:«ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δεν έβαλε στην Κεντρική Επιτροπή το ζήτημα του δημοψηφίσματος, είχε προηγηθεί ένα διάγγελμα και μία πρόταση, λέγοντας ότι συμπεριφορές που περιλαμβάνουν ύβρεις προς τον πρόεδρο αλλά και προς τα ίδια τα μέλη και το κόμμα δεν συνάδουν με την ιδιότητα του μέλους του ΣΥΡΙΖΑ και πολύ περισσότερο με την Αριστερά.

Προϊόντος του χρόνου κι της διαδικασίας στις εργασίες της 2ημερης Κ.Ε. όπως αποδείχθηκε εκ των πραγμάτων, παρέλκει ο λόγος για τον οποίο θα μπορούσε κάποιος να το κάνει αυτό. Τα τέσσερα πρώην μέλη του ΣΥΡΙΖΑ που εγκαλούνταν αποχώρησαν μόνα τους από το κόμμα. Η συμπεριφορά και οι δηλώσεις τους το πυροδότησαν και όχι η πρόταση για δημοψήφισμα».

Η επόμενη μέρα στον ΣΥΡΙΖΑ

Αναφερόμενη στην επόμενη μέρα του κόμματος, η κα. Αυγέρη έκανε λόγο για έναν «ενδυναμωμένο ΣΥΡΙΖΑ».

«Μιλάμε πλέον για την επόμενη μέρα, που είναι δύσκολη και σκληρή, χωρίς χαρά κα πανηγυρισμούς. Έχουμε έναν ΣΥΡΙΖΑ ενδυναμωμένο από πείσμα και ζήλο και θέληση. Να κοιτάξει αυτό στο οποίο πρέπει να είναι προσηλωμένος ένας Αριστερός και προοδευτικός άνθρωπος. Δεν έχει την πολυτέλεια ο κόσμος να παρακολουθεί όλα αυτά που γίνονται και λέγονται, θέλει προτάσεις και λύσεις» τόνισε χαρακτηριστικά και συμπλήρωσε:

«Πλησιάζουμε τους 2 μήνες προεδρίας του Στέφανου Κασσελάκη. Στις 12 η ώρα ο πρόεδρος έχει επίσκεψη στην Επιτροπή Ανταγωνισμού. Εμείς ως ΣΥΡΙΖΑ παραμένουμε προσηλωμένοι σε αυτό, κάποιοι και κάποιες επέλεξαν άλλους δρόμους, πλέον δεν θα αξιολογούνται αυτά που λένε για τον ΣΥΡΙΖΑ, θα αξιολογούνται ΓΙΑ αυτά που κάνουν για την κοινωνία και την αντιπολίτευση που θα κάνουν στον πρωθυπουργο΄Κυριάκο Μητσοτάκη και στη Νέα Δημοκρατία.

Αυτή η κριτική ξεπέρασε κάθε γραμμή ανοχής. Δεν λέγεται ότι είσαι «βαλτός, φερτός, Πέπε Γκρίλο». Δύο μήνες τώρα πάρα πολλά λόγια και φαιά ουσία από σεβαστά στελέχη, οι λέξεις που βγήκαν έγιναν για να πληγώσουν την εικόνα του ΣΥΡΙΖΑ και να απομακρύνουν, να αποθαρρύνουν τον κόσμο.»

Τέλος, ερωτηθείσα για το αν θα παραμείνει η Έφη Αχτσιόγλου ή όχι, η κα. Αυγέρη τόνισε:

«από σήμερα αξιολογείται ο καθένας για την προσπάθεια που καταβάλλει κάποιος, να είναι προσηλωμένος. Μπορεί να ισχυριστεί κανείς ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δεν κατέβαλε και δεν συνεχίζει να καταβάλλει κάθε προσπάθεια ενωτική ούτως ώστε να μην περισσέψει κανείς; Χθες είπε ότι μηδενίζουμε και πάμε όλοι μαζί για να πετύχουμε οτν στόχο χωρίς ομάδες και τάσεις. Αυτό θέλει ο κόσμος. Υπάρχουν όργανα και διαδικασίες, όλοι έχουμε την προσωπική μας άποψη».

www.koutipandoras.gr

 
© Copyright 2011 - 2024 Στύξ - Ανεξάρτητη Πολιτισμική και Πολιτική Εφημερίδα της Βόρειας Πελοποννήσου