Loading...

Κατηγορίες

Τρίτη 01 Νοέ 2022
Ν. Βούτσης: Η ατιμωρησία και η κυβερνητική αλαζονεία θα πάρουν σύντομα τέλος (βίντεο)
Κλίκ για μεγέθυνση10:51
| 01.11.2022

 

 

«Την πρώτη πολιτική ευθύνη και γνώση για τα ζητήματα διαφθοράς, το πάρτι των απευθείας αναθέσεων και των κλειστών διαγωνισμών, το αυταρχικό κράτος και το διπλό σκάνδαλο των παρακολουθήσεων και της συγκάλυψής τους, την έχει ο Πρωθυπουργός»

Σημεία συνέντευξης του τέως προέδρου της Βουλής και βουλευτή Α Αθήνας του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, Νίκου Βούτση στο ΚΑΝΑΛΙ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ και τους δημοσιογράφους Λάμπρο Πέγκο και Λουκία Γκάτσου:

·         Την πρώτη πολιτική ευθύνη και γνώση για τα ζητήματα διαφθοράς, το πάρτι των απευθείας αναθέσεων και των κλειστών διαγωνισμών, το αυταρχικό κράτος και το διπλό σκάνδαλο των παρακολουθήσεων και της συγκάλυψής τους, την έχει ο Πρωθυπουργός. Είναι λοιπόν εξαιρετικά σημαντικό και υποχρέωσή μας να τα φέρνουμε στο Κοινοβούλιο ώστε να ενημερώνεται και ο ελληνικός λαός, όπως υποχρέωσή μας είναι να κάνουμε τεκμηριωμένη προγραμματική αντιπολίτευση χωρίς κραυγές αλλά με τεκμήρια και έρευνα των ζητημάτων σε βάθος.

·         Το μείζον ηθικοπολιτικό ζήτημα στο σκάνδαλο Πάτση είναι ότι γνώριζαν τις δραστηριότητές του γι’ αυτό και οι προηγούμενες ηγεσίες της ΝΔ δεν τον είχαν κάνει δεκτό στα ψηφοδέλτιά του κόμματος. Αυτές οι δραστηριότητες οδηγούν σε «οικονομικά πτώματα» και φέρνουν σε απόγνωση εκατοντάδες χιλιάδες δανειολήπτες που βλέπουν τα σπίτια τους στα κρεματόρια των πλειστηριασμών. Το να μπαίνει κάποιος πολιτικός παράγοντας και βουλευτής σε αυτήν τη δραστηριότητα σε γνώση του κόμματός του επί διετία είναι ντροπή.

·         Όλα όσα αποκαλύπτονται τους τελευταίους μήνες αλλά και πολλές από τις εμφανίσεις και δραστηριότητες του ίδιου του κ Μητσοτάκη και ορισμένων υπουργών του δείχνουν ένα μεγάλο μέγεθος κυβερνητικής αλαζονείας. Εκπέμπουν μία αίσθηση ατιμωρησίας και φαίνεται πως νοιώθουν «ανέλεγκτοι» ενώπιον του ελληνικού λαού με τη βοήθεια ορισμένων Μέσων Ενημέρωσης. Η ατιμωρησία για την υπονόμευση του δημοσίου συμφέροντος και τη διασπάθιση κονδυλίων υπέρ των «ημετέρων» της κυβέρνησης θα πάρει τέλος.

·         Το μείζον σκάνδαλο των υποκλοπών θα διαλευκανθεί και οι ευθύνες θα αποδοθούν καθώς η έρευνα στην Ελλάδα και διεθνώς φέρνει καθημερινά στην επιφάνεια τους πρωταγωνιστές για το σκάνδαλο και την προσπάθεια συγκάλυψής του αλλά και την επιχείρηση χειραγώγησης της κοινωνίας.

·         Η πολιτική των ίσων αποστάσεων όπως εκδηλώνεται με δηλώσεις ορισμένων στελεχών του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ υπονομεύει τη στρατηγική αυτονομίας που είναι προφανής και εύλογη για όλα τα κόμματα. Υπάρχει σαφής προγραμματική ατζέντα συγκλήσεων που μπορεί να δώσει μια δυναμική προγραμματικής κυβερνητικής λύσης από τις πρώτες εκλογές.

·         Όλοι κρινόμαστε επιπλέον και για την ενθάρρυνση του λαϊκού παράγοντα, για τη μαζική κινητοποίηση των εργαζομένων και ιδιαίτερα της νεολαίας στη γενική απεργία σταθμό της 9ης Νοέμβρη.πηγη: https://left.gr

 
© Copyright 2011 - 2023 Στύξ - Ανεξάρτητη Πολιτισμική και Πολιτική Εφημερίδα της Βόρειας Πελοποννήσου