Loading...

Κατηγορίες

Κυριακή 28 Αύγ 2022
Εκκωφαντικό μήνυμα Μαρινάκη σε Μητσοτάκη
Κλίκ για μεγέθυνσηΤου Γ.Γ.

 

Δεν ξέρω αν είναι σωστή η αίσθηση μου, αλλά θα διατυπώσω μια πολιτική εκτίμηση η οποία αρχίζει να μου εδραιώνεται και εξ αιτίας του σημερινού άρθρου που φέρει την υπογραφή της διεύθυνσης του "Βήματος"
Δεν είναι απλώς δηλαδή ένα κείμενο κάποιου συντάκτη, αλλά εκφράζει την ιδιοκτησία της εφημερίδας, δηλαδή τον Μαρινάκη. Κι αυτό συμβάλει να μου δημιουργηθεί η γνώμη -για να μην πω η πεποίθηση- ότι η άρχουσα τάξη ανησυχεί μήπως χάσει τον πιο πιστό και αποτελεσματικό εντολοδόχο της. 

Οχι, δηλαδή ότι μια εναλλαγή στην κυβερνητική εξουσία από μια άλλης μορφής αστικής διακυβέρνησης θα τους δημιουργούσε σοβαρό πρόβλημα, αλλά τόσο καλά υπηρετικό πολιτικό προσωπικό των καπιταλιστών όπως αυτό με τον κυβερνητικό θίασο του Μητσοτάκη, ίσως να μην το έβρισκαν. 

Ετσι κι αλλιώς οι εκλογές την μόνη αποτελεσματικότητα που έχουν είναι να αιματοδοτούν το αστικό σύστημα. 

Αλλη συζήτηση αυτή, οπότε ας μην ξεφύγουμε απ' το θέμα.

Οι καπιταλιστές, λοιπόν, δεν είναι μαλάκες και γνωρίζουν το κλίμα που επικρατεί στην Ελληνική κοινωνία. Οτι και να λένε τα αποτελέσματα των δημοσκοπήσεων που γίνονται κατά παραγγελία, γνωρίζουν ποια είναι η πραγματικότητα, κάτι που απεικονίζεται πια και σε δημοσιεύματα ξένων ΜΜΕ. 
Το πολιτικό τους κεφάλαιο που λέγεται Μητσοτάκης έχει μια ραγδαία φθορά και πιστεύουν ότι πρέπει να κάνουν άλλη μια προσπάθεια για να διασώσουν. Κι' εκτός των άλλων είναι και πολλά τα λεφτά ...  Αν πιστέψουμε τον υπουργό Επικρατείας Άκη Σκέρτσο, σύντομα η Ελλάδα θα εισπράξει 5,5 δις από τα συνολικά 30-31 δισ. που θα διατεθούν στην χώρα μας μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης.

Αυτό είναι και ο λόγος που αγωνιούν για την τύχη του Μητσοτάκη. Φαίνεται ότι οι πλουτοκράτες πιστεύουν ότι αν δεν έχει αποτελεσματικότητα το "Μητσοτάκης δώστα όλα" που θα υπάρξει στην ομιλία του πρωθυπουργού στις 11 Σεπτέμβρη στην έναρξη της ΔΕΘ, η προσφυγή στις κάλπες είναι μονόδρομος. Εκτιμούν ότι έτσι μπορεί να αποτραπεί ο πολιτικός θάνατος του Μητσοτάκη και δεν θα χάσουν τον πιο ιδανικό υπηρέτη των συμφερόντων τους.  

Ο προβληματισμός τους για το κλίμα που έχει δημιουργηθεί είναι τεράστιος και αποτυπώθηκε από το δημοσιογραφικό όργανο του ΣΕΒ, την «Καθημερινή» δια πέννας του Alexi Παπαχαλά: "Πρέπει να αποφύγουμε την αποσταθεροποίηση της χώρας και την κατρακύλα της σε μια σκοτεινή περίοδο λασπολογίας, πολιτικής αστάθειας και καθίζησης. Είναι πολύ εύκολο να μπούμε σε μια αυτοκαταστροφική εσωστρέφεια, που θα μας πάει πολύ πίσω",

Σήμερα η φυλλάδα του κουμπάρου της, και με αφορμή το τεράστιο σκάνδαλο των τηλεφωνικών υποκλοπών, που ακουμπάει τον ίδιο τον πρωθυπουργό, γράφει τα ίδια αλλά πάει και ένα βήμα παρακάτω, Δείχνει τον Μαρινάκη έτοιμο να προκηρύξει πρόωρες εκλογές αν ... δεν φανεί φως στον ορίζοντα. (Οπως  φυσικά το εννοεί αυτός).

Το κύριο άρθρο που έχει σήμερα το "ΒΗΜΑ" (το στυλ γραφής του εμένα με παραπέμπει ότι έχει συνταχτεί από το "πρώτο δημοσιογραφικό πιστόλι" του Μαρινάκη), τουλάχιστον για μένα έχει ιδιαίτερη βαρύτητα και θεωρώ ότι πρέπει να το αναρτήσουμε ολόκληρο:

 

Περίσσεψαν οι εντάσεις, οι βαρύτατες κατηγορίες, οι αντιπερισπασμοί, οι συμψηφισμοί και οι προσβολές ακόμη, ένθεν και κείθε, μεταξύ των πολιτικών αρχηγών στην εκτός ημερήσιας διάταξης συνεδρίαση της Βουλής για την σκοτεινή υπόθεση των υποκλοπών, που εδώ και εβδομάδες βαραίνει και πληγώνει την πολιτική ζωή της χώρας.

 

Εκείνο που έμεινε από αυτή την επαφή με τον γκρίζο κόσμο των σύγχρονων μυστικών υπηρεσιών είναι φόβος και ανασφάλεια. Ξεπερνά και τρομάζει τους ανυποψίαστους πολίτες, κλονίζει την πίστη τους στις δημοκρατικές αρχές και αξίες και μαζί επιτείνει τα αισθήματα καχυποψίας απέναντι στην πολιτική και στις δυνάμεις που την εκπροσωπούν. Και οι δυνατότητες των νέων τεχνολογικών εργαλείων επίσης, ακόμη και των απλουστέρων τηλεφωνικών συσκευών, η απλή χρήση των οποίων επιτρέπει συγκέντρωση πλήθους πληροφοριών και στοιχείων για τον καθένα χωριστά, για τις συναλλακτικές συνήθειες, τους τόπους που επισκεπτόμαστε και τις επιθυμίες που μπορεί να έχουμε, προβληματίζουν.

Αυτή η διεθνής τάση που διαπερνά πολυεθνικά σχήματα, μικρές και μεγάλες χώρες και πηγάζει από την καταχρηστική αξιοποίηση προσωπικών δεδομένων και πληροφοριών χρειάζεται ρύθμιση και έλεγχο. Γιατί απλούστατα παραπέμπει σε μέλλον καταδυναστευτικό και απόλυτα δυστοπικό. Αυτό είναι το ευρύτερο παγκόσμιο πρόβλημα, που είναι αλήθεια πως ξεπερνά την ελληνική πολιτική.

Σε εμάς εδώ η παραμονή σε αυτή την γκρίζα ζώνη των υποκλοπών και παρακολουθήσεων μόνο τον διχασμό και τις ένταση ευνοεί, η πυροδότηση των οποίων φαντάζει ικανή να εκτρέψει τη χώρα από τον δρόμο της. Ο,τι χειρότερο δηλαδή. Γι’ αυτό και η κυβέρνηση επιβάλλεται να κάνει ό,τι περνάει από το χέρι της προκειμένου να αμβλύνει τις επικρατούσες δυσμενείς εντυπώσεις. Ακόμη και τις εκλογές αν χρειαστεί να επισπεύσει.

Σε τούτους τους καιρούς της διεθνούς αστάθειας και αποσταθεροποίησης των πάντων δεν επιτρέπεται η χώρα να πορεύεται συγκρουόμενη και πολιτικά αδύναμη.

ΤΟ ΒΗΜΑ

 
Το παραπάνω άρθρο είναι αριστοτεχνικά γραμμένο. (Είναι ένα προσόν που έχουν οι δημοσιογράφοι που πέρασαν απ' την αριστερά, αν ο συντάκτης του είναι αυτός που υποθέτω). 
Καμιά απολύτως σχέση δεν έχει με ένα αστείο κείμενο που υπογράφει σήμερα ο Γρηγόρης Τζοβάρας στο "Πρώτο Θέμα", στο οποίο αναφερόμενο σε μια γελοία δημοσκόπηση της GPO μας γράφει ότι το σκάνδαλο των υποκλοπών έχει "ανεπαίσθητες, προσώρας, µεταβολές στη διάρθρωση του πολιτικού σκηνικού". (Κατανοητό σε ένα βαθμό αυτό, αφού το "Βήμα" περιλαμβάνει και κάποιους σκεπτόμενους αναγνώστες, ενώ το "Π.Θ" απευθύνεται αποκλειστικά σε πορωμένους νεοδημοκράτες)
 
Ο συντάκτης, λοιπόν, του κύριου άρθρου του "Βήματος" είναι τσακάλι. Ούτε ο Κούγιας δεν θα μπορούσε να κάνει τέτοια αγόρευση για να αθωώσει πελάτη του! 
Ξεκινάει παραδεχόμενος το αυτονόητο. Οτι δηλαδή οι αποκαλύψεις για τον ρόλο ρόλο της ΕΥΠ έχουν κάνει άνω κάτω την ελληνική κοινωνία. Επιδίδεται όμως στο γνωστό για καλό δεξιό αστό δημοσιογράφο τουρλουμπούκι
Ο Μητσοτάκης δεν είναι πουθενά στο κάδρο και φυσικά δεν αναφέρεται πουθενά σαν υπεύθυνος της ΕΥΠ/ Ουτε καν στο ότι αναγκάστηκαν σε παραίτηση ο παντοδύναμος γ.γ. πρωθυπουργού και ανιψιός του Κούλη Γρ. Δημητριάδης και ο εκλεκτός του Μητσοτάκη για διοικητής της ΕΥΠ δεν γίνεται λόγος. Απλώς το προσπερνάει με ένα "νεφέλωμα": Το σκάνδαλο "Ξεπερνά και τρομάζει τους ανυποψίαστους πολίτες, κλονίζει την πίστη τους στις δημοκρατικές αρχές και αξίες και μαζί επιτείνει τα αισθήματα καχυποψίας απέναντι στην πολιτική και στις δυνάμεις που την εκπροσωπούν"
Πιασ' τ αυγό και κούρευτω.
 
Από και και πέρα οι παρακολουθήσει και οι υποκλοπές, σύμφωνα με το δημοσίευμα, είναι "παγκόσμιο πρόβλημα, που ξεπερνά την ελληνική πολιτική" μπλα μπλα .... 
Και τελειώνει την "αγόρευση" του ο συντάκτης του κειμένου: Εντελώς αθώος ο Μητσοτάκης. Μόνο να τον χειροκροτήσουμε δεν μας ζητάει δηλαδή. 
Επειδή όμως ο συντάκτης-δικηγόρος του πρωθυπουργού είναι πανέξυπνος και καθόλου τυχαίος δίνει τις εντολές: κυβέρνηση επιβάλλεται να κάνει ό,τι περνάει από το χέρι της προκειμένου να αμβλύνει τις επικρατούσες δυσμενείς εντυπώσεις. Ακόμη και τις εκλογές αν χρειαστεί να επισπεύσει". 
 
Πώς μεταφράζεται αυτό σύμφωνα με την δική του ανάγνωση; Ο Μαρινάκης, λέει στον Μητσοτάκη να υποσχεθεί όσες περισσότερες παροχές στον κόσμο, κατά την ομιλία του στην ΔΕΘ και αν διαπιστωθεί ότι αυτό δεν είναι αρκετό να αναστραφεί το κλίμα που υπάρχει, τότε να πάει άμεσα σε πρόωρες εκλογές, εκτιμώντας ότι υπάρχουν τα περιθώρια να αναδειχθεί πρώτο κόμμα από τις κάλπες η Ν.Δ., εξ αιτίας του γιγάντιου προπαγανδιστικού μηχανισμού που διαθέτει. 
 
Σε κάθε περίπτωση όλα αυτά είναι αστικά παιχνίδια που μηδαμινή σημασία έχουν για την τάξη μας, όμως το ίδιο συμβαίνει με τους αστικούς συσχετισμός στο κοινοβούλιο τους. 
 
Εμείς πρέπει να θυμόμαστε πάντα αυτά που έγραφε ο αμετανόητος κομμουνιστής μπάρμπα-Κώστας
 
«Κι αν είναι ο λάκκος σου πολύ βαθύς, χρέος με τα χέρια σου να σηκωθείς»
 


Από giorgis , Κυριακή 28 Αυγούστου 2022 | 9:00 π.μ.
πηγη: http://tsak-giorgis.blogspot.com
 
© Copyright 2011 - 2022 Στύξ - Ανεξάρτητη Πολιτισμική και Πολιτική Εφημερίδα της Βόρειας Πελοποννήσου