Loading...

Κατηγορίες

Σάββατο 27 Αύγ 2022
Καλά σκοτάδια είπαμε;
Κλίκ για μεγέθυνση

 


 

Ομορφα και συστηματικά. Προωθούν μια επίπλαστη εικόνα αποτελεσματικότητας ενός ανύπαρκτου κράτους επιτελικότητας -ανάπτυξη, επενδύσεις, αυξήσεις στις συντάξεις, επέκταση φράχτη- για να απαντήσουν επικοινωνιακά στο σκάνδαλο των υποκλοπών.

Λαμπρό παράδειγμα υπασπιστή, ο  Άδωνις Γεωργιάδης. Η παρουσία στις δύσκολες ώρες για τον απομονωμένο πρωθυπουργό τού διασφαλίζει πρωταγωνιστικό ρόλο και ένα ισχυρό «χαρτί» για την επόμενη μέρα.

Οταν η ώρα έρθει και τα ποντίκια θα αρχίζουν να τρέχουν από το σκάφος που βουλιάζει.

Καλύτερα η μομφή του χρήσιμου ηλίθιου, πιστεύει ο πρωθυπουργός, παρά να αναλάβει την ευθύνη των παρακολουθήσεων και του παρακράτους που έστησε.

Λάβρος στη Βουλή, πετά λάσπη δεξιά κι αριστερά νομίζοντας πως έτσι θα ξεγελάσει τους πολίτες. Με κορώνες περί «εθνικής λογικής», μέμφεται την αντιπολίτευση για μειοδοσία δηλητηριάζοντας το πολιτικό σκηνικό.

Η διαρκής επίκληση «εθνικών λόγων» ως σταθερή απάντηση για όλα και παράλληλα ο αυταρχισμός, οι παρακολουθήσεις πολιτικών και δημοσιογράφων που διερευνούν σκάνδαλα, οι επιθέσεις στην ελευθεροτυπία συστήνουν «καθεστώς».

Ροκανίζουν τον χρόνο και επιδίδονται σε κυνήγι μαγισσών εντός και εκτός της χώρας. Ο αμοραλισμός τούς λύνει τα χέρια.  Όποιος δεν ευθυγραμμίζεται με τις εντολές μπορεί να γίνει ο επόμενος στόχος κι έτσι κατατρομοκρατούν τους πάντες.

Ωσπου να βρουν διέξοδο, επιστρατεύουν τη συνωμοσιολογία, μία από τις προσφιλείς πρακτικές της Ακροδεξιάς, και ανακαλύπτουν «ξένους δάκτυλους» παντού. Οι διαφορές τους με τον τραμπισμό γίνονται όλο και πιο δυσδιάκριτες.

Το απόλυτο ρεζιλίκι της χώρας, ο διασυρμός στο εξωτερικό δεν τους απασχολεί. Η αντίληψη από την οποία διακατέχονται είναι ένας απαρχαιωμένος επαρχιωτισμός. Απομυζούν το δημόσιο χρήμα και νομίζουν πως κανείς εντός, ή πολύ περισσότερο εκτός, δεν θα τους πάρει χαμπάρι.

Ικανοποιημένοι τότε, θα συνεχίζουν εις το διηνεκές, απόλυτα ήσυχοι ότι με την εξαγορασμένη σιωπή τελικά θα διασωθούν.

Σταθερά διαλύουν το κράτος δικαίου, θεωρώντας τα δικαιώματα ως προνόμια που πρέπει να διανέμονται σε λίγους.

Μπορεί να γίνονταν πάντα παρακολουθήσεις, όπως λέει ο Μητσοτάκης για να διασπείρει τις ευθύνες

Ομως πρώτη φορά στη Μεταπολίτευση γίνονταν απευθείας από το Μαξίμου και τον πρωθυπουργό.

Σταθερότητα-αστάθεια, το ψευτοδίλημμα δεν θα τους σώσει. Για ποια σταθερότητα άλλωστε μπορούν να μιλούν όταν το αντίτιμο είναι το δικαίωμα της ιδιώτευσης, της ελευθερίας του λόγου και κινήσεων; Τέτοιες σταθερότητες μόνο τα αυταρχικά καθεστώτα και οι χούντες παρέχουν…

πηγη: https://www.avgi.gr

 
© Copyright 2011 - 2024 Στύξ - Ανεξάρτητη Πολιτισμική και Πολιτική Εφημερίδα της Βόρειας Πελοποννήσου