Σύμφωνα με τοπικά Μέσα και την ΟΕΝΓΕ να συνδέεουν τις παραιτήσεις  με τη διοίκηση του νοσοκομείου. Όπως δήλωσε και η πρόεδρος της ΟΕΝΓΕ, Αφροδίτη Ρέτζιου: «Το οξυμένο πρόβλημα της διάλυσης ουσιαστικά της παθολογική κλινικής του νοσοκομείου Πύργου και εξαιτίας της χρόνιας υποστελέχωσης αλλά και εξαιτίας της στάσης του διοικητή του νοσοκομείου Πύργου ο οποίος έχει δώσει τη χαριστική βολή και έχει εξωθήσει 12 συναδέλφους τον τελευταίο χρόνο σε παραίτηση δεν λύνεται με την αποψίλωση των άλλων νοσοκομείων».

Κατά τις ίδιες πηγές, το πρόβλημα αποφάσισε να «αντιμετωπίσει» ο διοικητής της 6ης ΔΥΠΕ (Διοικητική Υγειονομική Περιφέρεια) μετακινώντας γιατρούς από τα νοσοκομεία Π.Γ.Ν. Πατρών και Γ.Ν.Π. «Άγιος Ανδρέας» στο νοσοκομείο του Πύργου σε πολλές περιπτώσεις την αμέσως επόμενη μέρα της εφημερίας τους, χωρίς να έχουν εξασφαλίσει καν τον τρόπο μεταφοράς τους και την κάλυψη των οδοιπορικών τους εξόδων, με αποτέλεσμα οι γιατροί να αναγκάζονται να διανύσουν 95 χλμ με δικό τους όχημα ενώ έχουν ξενυχτήσει εφημερεύοντας, βάζοντας σε κίνδυνο ακόμα και τη ζωή τους.

Με αφορμή αυτό, τη Δευτέρα 12 Μαΐου, πραγματοποιήθηκε παράσταση διαμαρτυρίας στα γραφεία της 6ης ΔΥΠΕ στην Πάτρα, στο πλαίσιο της στάσης εργασίας που είχαν προκηρύξει οι Ενώσεις των Νοσοκομειακών Γιατρών της Αχαΐας και του Πύργου ενάντια στις μετακινήσεις γιατρών. Στην κινητοποίηση παραβρέθηκε αντιπροσωπεία της Εκτελεστικής Γραμματείας της ΟΕΝΓΕ, εκπρόσωποι της Ένωσης Νοσοκομειακών Γιατρών Πύργου, του Εργατικού Κέντρου Πάτρας και της Δημοτικής Αρχής, καθώς και η πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πάτρας και συναντήθηκαν με τον διοικητή της ΥΠΕ Γιάννη Καρβέλη.

Ο διοικητής της 6ης ΥΠΕ τελικά δεσμεύθηκε ότι θα προχωρήσει στις αναγκαίες ενέργειες για την άμεση και ταυτόχρονη προκήρυξη με κατεπείγουσες διαδικασίες του συνόλου των κενών οργανικών θέσεων παθολόγων στο νοσοκομείο Πύργου, με επιπλέον μισθολογικά και επιστημονικά κίνητρα. Ωστόσο, οι νοσοκομειακοί γιατροί προειδοποιούν πως ότι αν δεν τηρηθούν οι δεσμεύσεις, «η κυβέρνηση, η ηγεσία του Υπουργείου Υγείας και η διοίκηση της 6ης ΥΠΕ θα είναι υπόλογες στο λαό της περιοχής και τους νοσοκομειακούς γιατρούς για το λουκέτο στην Παθολογική Κλινική του Νοσοκομείου του Πύργου σε περίοδο μάλιστα πανδημίας».
πηγη: https://thepressproject.gr