Loading...

Κατηγορίες

Δευτέρα 20 Μάρ 2023
Πώς η αυτοψία Τσίπρα αποκάλυψε τον κυβερνητικό εμπαιγμό για την τηλεδιοίκηση (Photos)
Κλίκ για μεγέθυνσηΕνώ επέμεναν πως λειτουργούσε μέχρι και μία ώρα πριν από το δυστύχημα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, μετέβη στο Κέντρο Τηλεδιοίκησης της Λάρισας, όπου αντίκρισε ένα… γιαπί

Τη στιγμή που οι «γαλάζιοι» Γεραπετρίτης και Καραμανλής περιέγραφαν στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας την τηλεδιοίκηση στη Λάρισα ως… λειτουργική από το 2022, ενώ επέμεναν πως λειτουργούσε μέχρι και μία ώρα πριν από το δυστύχημα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, μετέβη στο Κέντρο Τηλεδιοίκησης της Λάρισας, όπου αντίκρισε ένα… γιαπί.

Συγκεκριμένα, ο τύποις υπουργός Μεταφορών και ο παραιτηθείς υπουργός συνέχισαν την επιχείρηση να προκαλέσουν σύγχυση στον κόσμο για το τι τελικά ισχύει. Μάλιστα, ο Γιώργος Γεραπετρίτης υποχρεώθηκε να διαψεύσει τον εαυτό του μέσα σε διάστημα μόλις πέντε ημερών αναφορικά με το καμένο και ολικά κατεστραμμένο από το καλοκαίρι του 2019 σύστημα τηλεδιοίκησης στη Λάρισα, το οποίο -όπως ισχυρίστηκε την προηγούμενη Τετάρτη- «λειτουργούσε απολύτως».

Την ίδια στιγμή, από την πλευρά του, ο παραιτηθείς υπουργός, Κώστας Καραμανλής σε μία προσπάθεια να διασκεδάσει τις εντυπώσεις έδειξε την ακόλουθη φωτογραφία για το πώς ήταν το 2019.

 

Ωστόσο, ενόσω έλεγαν όλα αυτά στη Βουλή οι Γεραπετρίτης και Καραμανλής, ο Αλέξης Τσίπρας, από τη Λάρισα, έβλεπε αυτό:

 

 

 

«Μία φωτογραφία χίλιες λέξεις», είπε ο Κώστας Αχ. Καραμανλής στη Θεσμών και Διαφάνειας και εν τοιαύτη περιπτώσει, δεν θα μπορούσε κανείς να διαφωνήσει.

Σε αυτό το μήκος κύματος, εργαζόμενοι, σταθμάρχες και μηχανοδηγοί, σε συνομιλία που είχαν με τον Αλέξη Τσίπρα, κατά την επίσκεψή του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ στον χώρο που βρισκόταν η τηλεδιοίκηση ως το καλοκαίρι του 2019, εμφανίστηκαν βέβαιοι πως εάν λειτουργούσε το Κέντρο Τηλεδιοίκησης στη Λάρισα, το οποίο «λειτουργούσε από το 2009 ως τον Ιούλιο του 2019», το δυστύχημα στα Τέμπη δεν θα είχε συμβεί.

Συγκεκριμένα, πρώην σταθμάρχες της Λάρισας τόνισαν πως στο κτίριο που τώρα είναι ένα γιαπί λειτουργούσε κανονικά η τηλεδιοίκηση της Λάρισας μέχρι τον Ιούλιο του 2019, παρακολουθώντας όλα τα τρένα από τον Δομοκό μέχρι και το Πλατύ Ημαθίας. «Όταν κάηκε ο μετασχηματιστής στην πυρκαγιά τον Ιούλιο του 2019 σταμάτησε να λειτουργεί η τηλεδιοίκηση» ανέφερε ο πρώην σταθμάρχης της Λάρισας. «Για λίγα χιλιάρικα δεν αποκαταστάθηκε η ζημιά. Για 10-20 χιλιάδες ευρώ. Όσο για το προσωπικό που δούλευε εδώ, ορισμένοι έφυγαν με μετατάξεις, άλλοι με σύνταξη. Δεν ενδιαφέρονταν να λειτουργήσει η τηλεδιοίκηση, τελικά την κατήργησαν» σημείωσε χαρακτηριστικά ο πρώην σταθμάρχης.

«Αυτή είναι η τηλεδιοίκηση που λέει ο κύριος Γεραπετρίτης ότι λειτουργεί. Αν το βλέπετε εσείς ότι λειτουργεί, ό,τι και να πούμε περισσεύει» κατήγγειλε πρώην μηχανοδηγός του ΟΣΕ, με τον κ. Τσίπρα να σχολιάζει πως «νομίζω ότι αυτό είναι μεγαλύτερη ύβρις από τις ίδιες τις ευθύνες για την εγκατάλειψη του δικτύου».

Οι εργαζόμενοι περιέγραψαν στον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ ότι μέχρι τον Ιούλιο του 2019 υπήρχε ένα πάνελ που απεικόνιζε την πορεία όλων των τρένων από τον Δομοκό μέχρι τον κόμβο Πλατύ.

Όπως εξηγεί ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, «είναι άλλο το κέντρο τηλεδιοίκησης της Λάρισας που υπήρχε μέχρι το καλοκαίρι του 2019, το οποίο ρύθμιζε την κυκλοφορία όλων των τρένων από το Δομοκό μέχρι το Πλατύ Ημαθίας, δηλαδή για πάνω από 170 χιλιόμετρα, και το οποίο αν λειτουργούσε σύμφωνα με τους ίδιους τους σταθμάρχες και μηχανοδηγούς δεν υπήρχε περίπτωση να γίνει το δυστύχημα και διαφορετικό πράγμα ένας απλός πίνακας που έχει μπροστά του ο σταθμάρχης για να ελέγχει την κυκλοφορία μόλις για 7-8 χιλιόμετρα στην είσοδο και την έξοδο του σταθμού του. Με λίγα λόγια, ο κ. Οικονόμου σήμερα ομολόγησε τα ψέματα Γεραπετρίτη και Καραμανλή που τόσες μέρες βάφτιζαν «τηλεδιοίκηση» που δήθεν «λειτουργούσε πλήρως» έναν τοπικό πίνακα».

«Είναι αδιανόητα εξοργιστικό ακόμα και μέσα σε αυτήν την τραγωδία να κοροϊδεύουν τις οικογένειες των θυμάτων και το πανελλήνιο, απλά για να μην αναλάβουν τις ευθύνες τους και να πουν πως για όλα φταίει ένας σταθμάρχης. Ντροπή!» καταλήγει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Πηγή: Documentonews.gr


πηγη: https://www.koutipandoras.gr

 
© Copyright 2011 - 2023 Στύξ - Ανεξάρτητη Πολιτισμική και Πολιτική Εφημερίδα της Βόρειας Πελοποννήσου