Loading...

Κατηγορίες

Τρίτη 27 Ιούλ 2021
Τσίπρας προς νέους: «Δεν αποτύχατε, είστε θύματα μίας εμμονικής κυβέρνησης» – «Θα καταργήσω τη βάση εισαγωγής»
Κλίκ για μεγέθυνση

 Μήνυμα στους νέους και στις νέες που έμειναν εκτός τριτοβάθμιας εκπαίδευσης λόγω της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής απηύθυνε από το βήμα της Βουλής ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, επαναλαμβάνοντας τη δέσμευση κατάργησης του συστήματος εισαγωγής στα ΑΕΙ που έβαλε φρένο στα όνειρά τους.

«Δεν αποτύχατε, δεν είναι προσωπική σας ήττα» είπε απευθυνόμενος στα παιδιά που πετάχτηκαν στον «Καιάδα» για να εξυπηρετηθεί η κερδοφορία των κολεγίων, προσθέτοντας πως αποτελούν θύματα ενός εκδικητικού συστήματος και της πολιτικής σκοπιμότητας. «Είστε θύματα μίας εμμονικής κυβέρνησης που νομίζει ότι διαλύοντας τη δημόσια παιδεία εκδικείται τους πολιτικούς της αντιπάλους» εξήγησε και κατέληξε με την εξής παρότρυνση προς τους νέους και τις νέες: «Κοιτάξτε μπροστά, το μέλλον σας ανήκει!»

Προηγουμένως, ο κ. Τσίπρας ξεκαθάρισε ότι δεν θα ζητήσει απαντήσεις για τις παλινωδίες και τη διαχειριστική ανεπάρκεια, όπως επίσης για το πολύκροτο σκάνδαλο των διάτρητων πόθεν έσχες, τονίζοντας όμως ότι θα έρθει η ώρα που ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα δώσει τις απαιτούμενες εξηγήσεις. Αποφεύγοντας με αυτόν τον τρόπο την κρυφή επιθυμία του πρωθυπουργού να οδηγηθεί η συζήτηση στο πεδίο που επιθυμούσε, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αφιέρωσε την ομιλία του αποκλειστικά και μόνο στα ζητήματα της Παιδείας και της εχθρότητας που επιδεικνύει με συστηματικό τρόπο η κυβέρνηση προς τους νέους.

«Θα καταργήσουμε τη βάση εισαγωγής»

«Ελάτε έστω και στο και πέντε και συναινέστε σε κάτι που θα σας κάνει καλό, πάρτε πίσω την Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής, αυτή που στερεί τα όνειρα, το μεράκι σε χιλιάδες παιδιά σήμερα» κάλεσε τον πρωθυπουργό και περιέγραψε την κοινωνική αναταραχή που εκρατεί εξαιτίας της εν λόγω αντιμεταρρύθμισης αλλά και τον τρόπο που μία προοδευτική κυβέρνηση θα αποκαταστήσει αυτήν την αδικία.

Κατά τον κ. Τσίπρα, η ελληνική κοινωνία «βράζει» και γι΄ αυτό «έχουμε την ευθύνη να ξαναφέρουμε τη δικαιοσύνη και κυρίως να δημιουργήσουμε ρεαλιστικές ελπίδες και προσδοκίες». Προέβλεψε ότι η χρονιά που έρχεται θα συνοδεύεται από πυκνές πολιτικές εξελίξεις και στην περίπτωση που ο ελληνικός λαός δώσει εντολή για σχηματισμό προοδευτικής κυβέρνησης, τότε δεσμεύτηκε ότι θα καταργηθεί «η αθλιότητα της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής» και θα ξεκινήσει η διαδικασία για παράλληλο μηχανογραφικό, το οποίο θα αφορά όσους υποψήφιους έμειναν εκτός.

Απαντώντας στην κριτική του Κυρ. Μητσοτάκη, υποστήριξε ότι η αποκατάσταση της αδικίας που επέφερε η Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής δεν είναι λαϊκισμός, αλλά σήμα κατατεθέν του κράτους δίκαιου. «Δεν θα αφήσουμε ούτε μία θέση κενή, ούτε ένας φοιτητής που μπορεί να σπουδάσει σε ελληνικό δημόσιο Πανεπιστήμιο δεν θα μείνει εκτός» είπε και επισήμανε πως «εφόσον είμαστε στη διακυβέρνηση, θα δώσουμε βάρος στον διπλασιασμό της χρηματοδότησης των ΑΕΙ και στις προσλήψεις καθηγητών».
πηγη: https://www.documentonews.gr

 
© Copyright 2011 - 2021 Στύξ - Ανεξάρτητη Πολιτισμική και Πολιτική Εφημερίδα της Βόρειας Πελοποννήσου