Loading...

Κατηγορίες

Κυριακή 21 Απρ 2024
Κασσελάκης από Νεώριο Σύρου: Ασφάλεια στην εργασία με πρώτη προτεραιότητα τον άνθρωπο
Κλίκ για μεγέθυνση

 

Κασσελάκης από Νεώριο Σύρου: Ασφάλεια στην εργασία με πρώτη προτεραιότητα τον άνθρωπο
Από τη Σύρο ξεκίνησε την περιοδεία του στα νησιά του Αιγαίου ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης

Από την Σύρο ξεκίνησε την πολυήμερη περιοδεία του στα νησιά του Αιγαίου ο Στέφανος Κασσελάκης και επισκέφθηκε το Γενικό Νοσοκομείο Σύρου «Βαρδάκειο και Πρώιο» όπου συνομίλησε με το ιατρικό προσωπικό και είδε από πρώτο χέρι τα τεράστια προβλήματα με τα οποία βρίσκονται αντιμέτωπο.

Οι εργαζόμενοι τον ενημέρωσαν ότι αυτό το νοσοκομείο είναι το πρώτο νοσοκομείο της επαναστατημένης και ελεύθερης Ελλάδας στο 1825.

Ο Στέφανος Κασσελάκης ο οποίος συνοδευόταν από τον Ευάγγελο Αποστολάκη κατά τη συνάντηση που είχε με το προσωπικό του νοσοκομείου, σημείωσε μεταξύ άλλων πως «ζούμε χάρη στο τεράστιο φιλότιμο των γιατρών, των νοσηλευτών και όλου του προσωπικού. Δεν νοείται να έχεις κοινωνικό κράτος και κράτος πρόνοιας με μόνο κίνητρο το φιλότιμο. Δεν γίνεται να βασιζόμαστε στο φιλότιμο για να μπορεί να διοικείται η πολιτεία».

Από την πλευρά του εργαζόμενοι ανέφεραν ότι πρόκειται για «ένα μικρό νοσοκομείο όπως αυτό που είναι το δεύτερο σπίτι μας γιατί περνάμε πολλές ώρες εδώ. Δυστυχώς η κατάσταση τα τελευταία 5 χρόνια έχει γίνει πολύ άσχημη σε όλες τις δημόσιες δομές υγείας. Ελπίζαμε με τον covid που ήταν μεγάλη υγειονομική κρίση ότι θα ενισχυθούν οι δημόσιες δομές, αυτό φυσικά δεν έγινε. Ψηφίστηκε το νομοσχέδιο που ήταν ταφόπλακα για τα δημόσια νοσοκομεία. Τα άφησαν με ελάχιστες προσλήψεις, με γιατρούς που φεύγουν με συνταξιοδότηση, προσωπικό που φεύγει στο εξωτερικό. Άνοιξαν την πόρτα στους γιατρούς του δημοσίου να φεύγουν και στον ιδιωτικό τομέα. Οπότε καταλαβαίνετε οι περιοχές που είναι απομακρυσμένες από το κέντρο όπως είμαστε εμείς υπάρχει κίνδυνος στην στελέχωση. Ποιος γιατρός θα έρθει αν είναι στο κέντρο και του δίνει το δικαίωμα να δουλεύει και στον ιδιωτικό τομέα;»

 

Επίσκεψη στο Νεώριο

Στη συνέχεια ο Στέφανος Κασσελάκης συμμετείχε σε σύσκεψη στα γραφεία της Διοίκησης των Νεωρίων της Σύρου.

Εκεί αναφέρθηκε στην ανάγκη προστασίας ως «κόρης οφθαλμού» της βιομηχανίας των Ναυπηγείων καθώς -όπως υπογράμμισε-βλέπουμε τις βιομηχανίες από την Ελλάδα να φεύγουν στο εξωτερικό.

«Αν δείτε τους αριθμούς από την Τράπεζα της Ελλάδος ή από την ΕΛΣΤΑΤ, οι ξένες άμεσες επενδύσεις έχουν μειωθεί σε σχέση με πέρσι 40%».

Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ έκανε λόγο για την ειλικρινή συζήτηση που πρέπει να έχει η πολιτεία για το πως στήνονται σωστά και μακροπρόθεσμα αυτές οι επιχειρήσεις και αναφέρθηκε στις προτεραιότητες που πρέπει να υπάρχουν.

«Πρώτη προτεραιότητα είναι ο άνθρωπος το οποίο σημαίνει ασφάλεια στην εργασία. Ό,τι έξοδο και να είναι αυτό, ό,τι δαπάνη και να είναι αυτή. Από εκεί και πέρα σίγουρα σεβασμός στο περιβάλλον μαζί με ανάπτυξη και βιωσιμότητα και ανθεκτικότερη οικονομία».

Κλείνοντας την τοποθέτηση του, άσκησε κριτική στην κυβέρνηση για την υποβάθμιση του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας, αλλά και τις επιλογές στις διοικήσεις των δημοσίων οργανισμών.

«Ξέρουμε ότι στη χώρα μας το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας, δεν λειτουργεί σωστά. Το έχουν κάνει Ανεξάρτητη Αρχή για να μην το ελέγχουν. Αλλά εκεί που θα έπρεπε να μην έχουν έλεγχο όπως είναι οι Διοικήσεις των Δημοσίων Οργανισμών, εκεί θέλουν να παρεμβαίνουν. Είναι πολύ επιλεκτική κυβέρνηση στο τί θέλει να ελέγχει και να μην ελέγχει».

Επόμενος σταθμός της περιοδείας του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, η Πάρος και ακολουθούν σήμερα η Νάξος και η Αμοργός.

από: https://www.documentonews.gr

 
Copyright © 2011 - 2024 Στύξ - Ανεξάρτητη Πολιτισμική και Πολιτική Εφημερίδα της Βόρειας Πελοποννήσου